به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه پمپئو فابرا" (UPF) اسپانیا، پروژهای موسوم به "آکسونز" (AXONs) طراحی کردهاند که در آن ریزمحرکهای بیسیم، جریانهای الکتریکی را به کار میگیرند.
هدف از این پروژه، ابداع ریزمحرکهای بسیار نازک، انعطافپذیر و قابل تزریق است که قادرند توانایی حرکت کردن را به افراد مبتلا به فلج حرکتی بازگردانند.
دومین هدف این پروژه، نشان دادن نحوه استفاده از "انتقال حجم" برای انتقال نیرو به ایمپلنتهای الکترونیکی بیسیم است. انتقال حجم میتواند میدان الکتریکی یا مغناطیسی را از یک منبع جریان الکتریکی اولیه، به واسطه بافت بیولوژیکی به سمت حسگرهای اندازهگیری انتقال دهد.
"مارک تودلا" (Marc Tudela)، از نویسندگان این پژوهش گفت: در حال حاضر بزرگترین مانع ابداع ایمپلنتهایی که حداقل تهاجم را دارند، روش قدرت گرفتن آنهاست. ما باور داریم که انتقال حجم میتواند این مشکل را حل کند و به ما امکان دهد تا ابزاری به نازکی نخ ابداع کنیم که از طریق جراحی در بدن کار گذاشته میشود.
پژوهشگران برای قدرت دادن به ایمپلنتها، جریانهایی را به میزان مناسب به کار گرفتند. مدلهای ریاضی به کار رفته در این پروژه، به پژوهشگران امکان داد تا بیشترین میزان قدرت را با استفاده از انتقال حجم و براساس اندازه ایمپلنت، بار الکترونیکی آن و ویژگیهای بافتی که در آن کار گذاشته میشود، تعیین کنند.
این پژوهش، در مجله "IEEE Access" به چاپ رسید.
انتهای پیام