محمد صادق براتی در حاشیه بازدید از مراکز نقاهتگاهی بیماران کرونا در کاشمر به خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به سیاستهای استاندار خراسان رضوی به زودی در هشت شهرستان استان تختهای نقاهتگاهی ایجاد میشوند. در این مراکز افرادی که مشکلاتی دارند و در منازل مسکونیشان امکانات و شرایط مجزا برای خود قرنطینگی ندارند، بستری میشوند تا بعد از سلامت کامل نزد خانوادههایشان بازگردند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: بیماران مبتلا به کرونا که بعد از طی مدت درمان از بیمارستان مرخص میشوند و هنوز باید چند روزی را در قرنطینه باشند و یا افرادی که دارای علائم ابتدایی کرونا هستند از دیگر کسانی خواهند بود که دوران نقاهت خود را در این مراکز خواهند گذراند.
وی مطرح کرد: اگر چه در ابتدا ظرفیت اعلام شده به خراسان رضوی برای ایجاد مراکز نقاهتگاهی بیماری کرونا از طرف ستاد ملی کرونا یک هزار تخت بود، ولی با توجه به ظرفیت این استان از نظر سفر زائر و مسافر این میزان به ۲۵ هزار تخت افزایش یافت.
براتی یادآور شد: از این تعداد، ۲۰ هزار تخت در مشهد و پنج هزار تخت در هشت شهرستان دیگر استان در نظر گرفته شده است، اگرچه در سایر شهرستانها نیز مقدماتی فراهم شده و مراکز نقاهتگاهی پیشبینی گردیده اما چون در آن شهرستانها بحران زیادی نداریم، همین هشت شهرستان به گونهای تعریف شدهاند که معین آن شهرها در زمان بحران باشند و از این طریق کمک خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اقامت در این نقاهتگاهها کاملا رایگان و بدون هیچ هزینهای خواهد بود، گفت: اگر شرایط بحرانی شود و بیمارستانها و مراکز درمانی پاسخگو نباشند این مراکز به عنوان مراکز قرنطینه و نقاهتگاهی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه اقدامات انجام شده در شهرستان کاشمر برای پیشگیری از ویروس کرونا را بسیار مطلوب ارزیابی نمود و عنوان کرد: خوشبختانه در همان ابتدا برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات و کنترلهای خوبی در شهرستان کاشمر صورت گرفت، در صورتیکه اگر توجهی نمیشد وضعیت کنونی بسیار بدتر میبود، هرچند اکنون نیز شرایط این استان و شهرستانها به هیچ عنوان مناسب نیست. بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا خراسان رضوی جزء هشت استان بحرانی کشور در زمینه شیوع بیماری کرونا است.
براتی عنوان کرد: برای جبران خسارتهایی که به صنعت گردشگری استان وارد شده است دو برنامه را دنبال میکنیم، مسئولان حوزه گردشگری موظف شدهاند؛ برنامهها و تدابیر لازم را برای دوران بعد از شیوع ویروس کرونا و یا اکنون که درگیر این ویروس هستیم، اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: هرچند خراسان رضوی استان زائرپذیری است و در سالهای گذشته پذیرای میلیونها نفر در ایام نوروز و روزهای پایانی سال بوده است، اما امسال این موقعیت را از دست دادهایم و خسارت وارده جبران نخواهد شد، ولی با این وجود از مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری استان خواسته شده جشنوارههایی را در برنامههای خود پیشبینی کنند تا بخشی از خسارتهایی که به همه حوزهها وارد شده، جبران شود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در پایان افزود: در زمان شیوع ویروس کرونا تمامی مراکز زیارتی و بقاع متبرکه شاخص و غیر شاخص در سطح شهرستانهای استان خراسان رضوی تعطیل بودند و تا اطلاع ثانوی نیز هیچ یک از این مراکز اجازه فعالیت نخواهند داشت.
ایجاد دو مرکز نقاهتگاهی در کاشمر
در این بازدید فرماندار کاشمر از ایجاد دو مرکز با 60 تخت نقاهتگاهی خبر داد و گفت: ارائه تمامی خدمات در مراکز نقاهتگاهی به بیمارانی که از بیمارستانها معرفی میشوند و یا افرادی که علائم کرونا دارند، رایگان است.
مسلم ساقی با تقدیر از زحمات و تلاشهای حوزه بهداشت و درمان شهرستان افزود: در دو مرکزی که امروز مورد بازدید معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی قرار گرفت، امکانات، فضا و تجهیزاتی که در هر کدام از سوئیتها و اتاقها استفاده شده مورد تائید قرار گرفته است و مشکلی در این خصوص نداریم.
وی بیان کرد: برای اینکه مشکلی از نظر انتقال بیماری به وجود نیاید، مراکز در نظر گرفته شده برای ایجاد نقاهتگاه با تراکم جمعیت همراه نیست، خوشبختانه خیران، مشارکت بسیار خوبی در ضد عفونی کردن معابر عمومی و تامین اقلام مورد نیاز بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا داشتهاند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در این سفر یک روزه ضمن بازدید از نحوه فعالیت ایستگاه ایست و بازرسی در مبادی ورودی به کاشمر از سمت سه راهی شادمهر، از نقاهتگاههای شهرهای کاشمر، بجستان و گناباد نیز بازدید نمود.
انتهای پیام