مهرداد لاهوتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بحران کرونا بیش از همه روی کسب و کارهای خرد تاثیر گذار بوده؛ البته تولیدکنندگان و صنایع مختلف مثل صنعت گردشگری نیز بسیار از این موضوع متاثر شدهاند و اگر چنین روندی تا مدتی ادامه پیدا کند بخش حمل و نقل زمینی، ریلی و هوایی نیز که تا الان هم آسیب دیده بسیار درگیر خواهد شد.
وی افزود: یکی از راهکارها برای جبران خسارات ناشی از بحران کرونا، مربوط به بخش مالیات است؛ دولت باید به سمتی برود که تجدید نظری در بخش مالیات داشته باشد، بحث دیگر کمکهای بلاعوض است که ما این را در شرایط فعلی برای دولت کار سختی میبینیم که چنین کمکهایی داشته باشد ولی دولت میتواند تسهیلات ارزان را در اختیار برخی کسب و کارها قرار دهد تا بخشی از خسارت آسیبدیدگان جبران شود.
لاهوتی ادامه داد: بخشی از آسیبدیدگان میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند، اما بخشی از آنها هم این امکان را ندارند و نیازمند کمکهای نقدی دولت هستند، کسانی هستند که اجاره خانه میدهند، بیکار شدهاند، فرزند یا فرزندانی دارند و هزینه های زندگی برای آنها بیش از توان شان است. بخشی از این موارد نیاز به قانونگذاری دارد و در بخش دیگر نیاز است که دولت از منابع مختلف آن را مدیریت کند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: کمیسیون ویژه حمایت از تولید نیز پیشنهاداتی را برای جبران خسارت کسب و کارها مطرح کرده است، همچنین در سال جاری حتما نیاز به اصلاح بودجه برای رفع نیازهای دولت نیز خواهیم داشت که مجلس در این راستا آماده کمک به دولت است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس اضافه کرد: دولت در شرایط سختی است و منبع درآمد دولت که یکی مالیات و دیگر نفت است، تحت تاثیر قرار گرفته است. در سال جاری ۱۷۵ هزار میلیارد تومان از محل مالیات برای دولت درآمد پیش بینی شده بود که در شرایط فعلی که نیازمند مساعدت مالیاتی هستیم عملاً این درآمد محقق نخواهد شد، بخش دیگر درآمد دولت که نفت است با توجه به کاهش قیمت نفت و شرایط تحریم با مشکل مواجه است. البته دولت به دنبال یافتن راهکاری برای حل مشکل است.
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که ما باید راهکاری برای برونرفت از تحریم پیدا کنیم؛ به هر حال در سیاست خارجی، تعامل اقتصادی ما به تعاملات سیاسی گره خورده و باید چارهای برای این امر بیندیشیم.
انتهای پیام