در بودجه ۱۳۹۹

۸۷ هزار میلیارد برای عمرانی‌ها ثبت شد

۸۷ هزار میلیارد تومان از منابع حدود ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی که دولت در سال جاری برای اداره کشور در اختیار دارد، برای پروژه‌های عمرانی کنار گذاشته است؛ رقمی که تحقق کامل آن تضمین شده نیست.

به گزارش ایسنا، همواره سهم عمده منابعی که برای خرج دولت در بودجه عمومی پیش‌بینی می‌شود به هزینه جاری اختصاص دارد که محل پرداخت حقوق و دستمزد است؛ از این رو  به نسبت، سهم پایین‌تری برای دیگر هزینه‌ها یعنی پروژه‌های عمرانی باقی می‌ماند که همان رقم هم همواره کامل تحقق پیدا نمی کند.

این در حالی است که در لایحه بودجه‌ای که دولت برای سال جاری به مجلس ارائه کرد حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان از حدود ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی منابع عمومی را به بودجه عمرانی اختصاص داده و مابقی سهم هزینه جاری بود، اما در جریان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس و نهایی شدن آن مشخص شد که از حدود ۵۷۰ هزار میلیارد تومان منابع عمومی، تا بیش از ۸۷ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی و حدود ۴۳۰ هزار میلیارد برای هزینه جاری اختصاص یافته است.

۸۷ هزار میلیارد تومان ثبت شده برای بودجه عمرانی امسال نسبت به رقم پیشنهادی دولت، تا ۲۵ درصد افزایش دارد که مشخص نیست این افزایش از کدام محل تامین خواهد شد و آیا منابع پیش بینی شده پاسخگوی این رشد خواهد بود یا خیر؟

در سال گذشته در بودجه ۶۶.۸ هزار میلیارد تومان بابت بودجه عمرانی پیش بینی شد ولی در ابتدای سال بود که دولت با عدم تحقق منابع مواجه و برای ممانعت از کسری دست به اصلاح بودجه زد؛ به طوری که منابع را از ۴۴۸ هزار میلیارد به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان کاهش داد. در این شرایط خط خورد هزینه‌ها دامن گیر بودجه عمرانی شد و تا ۴۳ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

با این حال آنچه در انتهای سال از عملکرد بودجه‌های عمرانی اعلام شد، نشان داد که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده که نزدیک به ۹۰ درصد رقم مصوب بود و در مقایسه با گذشته تحقق بالاتری داشت.

البته در جریان تدوین لایحه بودجه امسال، نوبخت- رئیس قارمان برنامه و بودجه- گفته بود که قرار است در کنار منابع بودجه عمومی تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم شرکت‌های دولتی در این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

طی سال های اخیر با کلنگ خوردن پروژهای زیاد و گاها بدون برنامه، اکنون بیش از ۸۰ هزار طرح نیمه تمام ملی و استانی وجود دارد و برآورد دولت این است که برای تکمیل آنها بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز خواهد بود.

در چند سال گذشته برای تکمیل پروژه ها و اختصاص هدفمند بودجه عمرانی، پیشرفت فیزیکی طرح ها در هر سال مبنای اختصاص بودجه های عمرانی قرار گرفته و طبق اولویت بندی منابع در اختیار آنها قرار می گیرد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99011507361
  • خبرنگار : 71467