به گزارش ایسنا، اسدالله عباسی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مجلس در روز پنجم اسفندماه با حضور نمایندگان جلسه داشت و به صورت غیرعلنی موضوع کرونا را مورد بررسی قرار داد، اما بعد از برگزاری دومین جلسه، دکتر نمکی به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا طی نامهای از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست تا از برگزاری جلسات علنی مجلس خودداری کند و چون این ستاد با تصویب شورای عالی امنیت ملی فعالیت میکرد، تمام نهادها قانونا موظف به تبعیت از تصمیمات آن بودند.
عباسی خاطرنشان کرد: از تعداد 100 نماینده، تست ۲۳ نفر مثبت بود و حدود ۳۰ نفر هم مشکوک به ابتلا به این بیماری بودند و یا پیش از آن به کرونا مبتلا شده و درمان شده بودند و ممکن بود تعدادی از نمایندگان نیز ناقل این ویروس باشند، به همین دلیل مجلس در شرایط حساسی قرار گرفته بود و نظر پزشکی و تخصصی ستاد مقابله با کرونا این بود که نه فقط برای سلامت خودتان ، بلکه برای حفظ سلامت جامعه نباید جلسات صحن برگزار شود.
وی افزود: مجلس مجدد تصمیم به برگزاری جلسه علنی گرفت، اما ستاد مقابله با کرونا در پی اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی که دولت در دستورکار داشت، برای بار دوم اعلام کرد برگزاری جلسات مجلس به مدت دو هفته به تعویق بیفتد، در چنین شرایطی بود که جلسات به صورت دیجیتالی برگزار شد، همچنین کمیسیونهای تخصصی تشکیل شدند و جلسهای هم در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بررسی موضوع شیوع ویروس کرونا برگزار شد.
عباسی اظهار کرد: مجامع استانی مجلس نیز از طریق ارتباط با استانداران پیگیر روند کنترل ویروس کرونا در بخشهای مختلف کشور بودند و نتیجه را به هیات رئیسه مجلس گزارش میدادند و هیئت رییسه مجلس، هر هفته جلساتی برای بررسی این موضوع تشکیل داد.
وی بیان کرد: رئیس مجلس شورای اسلامی در این مدت از بیمارستانهای مختلف کشور بازدید کردند و جلسات متعددی با رییس و اعضای ستاد مقابله با کرونا و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح داشتند که نتایج آن را در هیئت رییسه مطرح می کردند.
وی عنوان کرد: در این مدت هیات رئیسه در خصوص بررسی وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در بحران کرونا به ویژه بیکارشدگان کرونا، کارگران روزمزد و اقشار آسیبپذیر جلسات متعددی داشت و کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی هم اولویت های جهش تولید را که رییس مجلس ابلاغ کرد، طی پنج جلسه مورد بررسی قرار داد ، بنابراین مجلس به هیچ عنوان نسبت به موضوعات و شرایط حساسی که در کشور ایجاد شده، بیتفاوت نبوده است.
عباسی یادآور شد: دکتر نمکی از مجلس خواست که برای کنترل ویروس کرونا و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی با آنها همراهی کند، ضمن اینکه مجلس شرایط منحصر به فردی دارد، کما اینکه ۲۹۰ نماینده باید از سراسر کشور در جلسه صحن علنی شرکت کنند که در زمان اوج شیوع ویروس کرونا میتوانست تبعاتی را برای به همراه داشته باشد؛ به خصوص که جلسات مجلس نه از نظر تعداد اعضا و نه از جهت پراکندگی حضور و ارتباطات جغرافیایی اعضا با جلسات هیئت دولت یا شورای عالی مسئولان قضایی قابل مقایسه نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به متن توئیت ضرغامی، افزود: این گونه اظهارنظرها مربوط به قبل از برگزاری انتخابات بود که برخی جریانهای سیاسی تلاش داشتند از این طریق مجلس را تضعیف کنند تا کرسیهای صحن را در اختیار بگیرند، اما بعد از برگزاری انتخابات لازم است عملکرد مجلس دهم با دید کارشناسانه بررسی شود، چرا که این مجلس تعامل درخوری با سایر قوا و نهادها داشت و نه تنها به وظایف و ماموریتهای خود به خوبی عمل کرد، بلکه حتی لحظهای در بحران اخیر غفلت نداشت.
وی تاکید کرد: مجلس روز سهشنبه جلسه علنی خواهد داشت و در آن گزارشی از عملکردی که در ماههای اخیر داشت، ارائه خواهد داد.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه مجلس دهم از طریق تعامل با دولت اقدامات ارزندهای برای همسانسازی حقوق بازنشستگان، رتبهبندی فرهنگیان و ارتقای وضعیت معیشت مستمریبگیران انجام داده است از ضرغامی خواست که به عنوان چهرهای رسانهای و سیاسی بعد از این بر اساس مستندات در خصوص عملکرد نهادهای مختلف اظهارنظر کند.
همچنین جعفرزاده ایمن آبادی، رییس فراکسیون مستقلین ولایی اظهارات مطرح شده مبنی بر تعطیلی مجلس در ایام نوروز را ناشی از عقده گشایی خواند وگفت: بد نیست آقایان از خواب بیدار شده و کمی اخبار رسمی کشور را رصد کنند.
غلامعلی جعفرزاده در گفت وگو با خانه ملت، اظهارات اخیر درباره تعطیل بودن مجلس در ایام نوروز را بی انصافی و نوعی بیاخلاقی سیاسی خواند و افزود: اینکه فردی همچون آقای ضرغانی با سابقه کار اجرایی، وقوع بحرانی در سطح و اندازه کرونا را به ابزار سیاسی تبدیل میکند نشان از ضعف پایه های تفکرات اعتقادی ایشان دارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایطی که مردم نهایت همکاری را با مسئولان برای عبور از بحران دارند اقدام برخی شخصتهای سیاسی قابل تامل است، ادامه داد: متاسفانه امروز شاهدیم که برخی شخصیت ها با تمام توان به دنبال عقده گشایی و انتقام گیری سیاسی هستند.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در ایام نوروز پای کار بودند، ادامه داد: همه به خوبی می دانند که مجلس شورای اسلامی و نمایندگان هیچ مشکلی برای برگزاری جلسات نداشتند اما به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا جلسات علنی تشکیل نشد اما با این حال مجلس تعطیل نبود بلکه جلسات به صورت مجازی برگزار شد به طوریکه نمایندگان در 3 جلسه شرکت کردند، علاوه بر این، جلسات هیات رئیسه و برخی کمیسیونها هم به طور مداوم با رعایت نکات بهداشتی برگزار شد.
جعفرزاده با بیان اینکه آقای دکتر لاریجانی نیز بیش از تمام حدود اختیارات و وظایف، هر روز در تماس با وزرا، استانداران و نمایندگان شهرها پیگیر مسائل کرونا بوده و همچنان هستند تاکید کرد: همه اقدامات ریاست مجلس و نمایندگان به صورت مستمر و گاه مستقیم از صدا و سیما پخش شده است بنابراین عاجزانه از این شخصیت های سیاسی می خواهم تقوای سیاسی را رعایت کنند و یک بحران را دستمایه تخریب رقیب سیاسی قرار ندهند.
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس دهم خطاب به ضرغامی گفت: دولت، مجلس و قوه قضائیه در موضوع بحران کرونا بسیار شجاعانه و سنجیده عمل کردند .در چنین شرایطی آقایان به جای کمک به مجموعه کشور که با وجود همه مشکلات تحریمی و مشکلات بودجه ای کشور را بسیار خوب مدیریت کردند با بهانه گیری و لج بازیهای کودکانه به دنبال انتقام گیری سیاسی هستند.
وی خطاب به ضرغامی تاکید کرد: در این مدت شکل گیری بحران به جز سنگ اندازی چه ایده یا طرحی را برای عبور از شرایط سخت ارائه کردید؟ چه کمکی به مجموعه کشور کردید؟ واقعیت این است که ما در این مدت به جز چوب لای چرخ گذاشتن، مغلطه کردن و توییت زدن کمکی از شما ندیدیم.
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مطمئن باشید همین گروه به محض تشکیل جلسات علنی با بی انصافی خواهند گفت که همه مردم برای قطع زنجیره انتقال ویروس تلاش می کنند اما نمایندگان با تشکیل جلسات به فکر رتق و فتق امورات شخصی خود هستند و به نوعی دیگر مجلس را مورد هجمه قرار می دهند.
انتهای پیام