استقبال از «طاعون» آلبر کامو در روزگار کرونا

رمان «طاعون» نوشته «آلبر کامو» نویسنده و فیلسوف فرانسوی از جمله کتاب‌هایی است که در روزهای بحران جهانی ویروس کرونا، نسل جدیدی از مخاطبان را جذب خود کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، در بخش‌هایی از رمان کلاسیک «طاعون» که در سال ۱۹۴۷ منتشر شده آمده است: "طاعون در حال گسترش است. مردم در حال مرگ هستند. به همه دستور داده شده که در خانه و در قرنطینه بمانند، در حالی که پزشک‌ها ۲۴ ساعته برای نجات قربانیان مشغول کارند. اعمال قهرمانانه و اعمال شرم آور وجود دارد. کسانی هستند که فقط به فکر خودشان هستند و کسانی که اهداف بلندتری در سر دارند. وضعیت انسان پوچ و متزلزل است". 

این شرایطی است که در رمان «طاعون»توصیف شده، رمانی که امروز و سال‌ها پس از انتشار به گفته «کاترین کامو» دختر «آلبرکامو» طیف جدیدی از مخاطبان را به سمت خود جذب کرده است.

دختر «کامو» در ۱۴ سالگی و دو ماه پیش از آن که پدرش در یک سانحه رانندگی از دنیا برود، این رمان را خوانده بود و حالا در این باره می‌گوید: داستان «طاعون» با زمان کنونی صدق می‌کند همچنان که در گذشته نیز چنین بود و در آینده نیز چنین خواهد بود. خوشحالم که می‌بینم مردم دوباره از این کتاب استقبال کرده‌اند و آن را می‌خوانند. آن بخشی از کتاب اهمیت دو چندان دارد که با مخاطب گفت‌وگو می‌کند و به او امید می‌دهد. 

«کاترین کامو» که برای مدت ۴۰ سال میراث ادبی پدرش را مدیریت کرده و به آثار و نامه‌های او را منتشر کرده است گفت: "شاید با قرنطینه زمانی خواهیم داشت که درباره آنچه واقعی است، اهمیت دارد و انسانی‌تر است، بیشتر تامل کنیم. در سال ۱۹۴۶ که پدرم رمان «طاعون» را نوشت، معیار ثروت با امروز متفاوت بود، زمانی که مردم تنها در جست‌وجوی طلا بودند و به انسان به عنوان کالایی برای خرید و فروش نگریسته می‌شد. همه فکر می‌کنند کار درست را انجام می‌دهند و فراموش می‌کنند زندگی درباره چیست". 

«کاترین کامو» که اکنون ۷۴ ساله است، از ۳۰ سال پیش در لورمارین فرانسه زندگی‌ می‌کند. او در خانه‌ای زندگی می‌کند که پدرش پس از دریافت جایزه نوبل ادبیات ۱۹۵۷ خریداری کرده بود و در نزدیکی گورستانی است که «آلبر کامو» در آنجا آرام گرفته است. 

پنگوئن کلاسیک که ناشر رمان «طاعون» است اعلام کرده که در تلاشند بتوانند به حجم بزرگ سفارشات این مان رسیدگی کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99010904205
  • خبرنگار : 71454