بازارچه های مرزی سیستان وبلوچستان جزو فعال ترین بازارچه های مرزی کشور است

سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بازارچه های مرزی استان در زمینه صادرات و واردات از فعال ترین بازارچه‌های کشور محسوب می شوند.

ماندانا زنگنه بیان کرد: این استان بر اساس مصوبات هیات دولت دارای ۱۳بازارچه مصوب است که هم اینک هفت بازارچه مرزی موقت در کار صادرات و واردات کالا فعال هستند.

وی افزود: از مجموع بازارچه های مصوب استان ۶ بازارچه در مرز مشترک با کشور افغانستان و هفت بازارچه در مرز مشترک با پاکستان قرار دارند.

وی با اشاره به صادرات از بازارچه های مرزی استان تصریح کرد: افزون بر ۷۲۷ میلیون دلار کالا در ۱۱ ماهه سال گذشته از بازارچه های مرزی این استان به خارج از کشور صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن با ۶۱۲ میلیون دلار از رشد ۱۹ درصدی برخوردار است.

زنگنه افزود: مجموع صادرات ۱۱ماهه سال گذشته از گمرکات و بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان به کشور افغانستان ۴۵۱ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۳۸۰ دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن ۶۲ درصد افزایش داشته است.

وی کل صادرات سیستان و بلوچستان در این مدت را ۹۸۹ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۲۷ دلار ذکر کرد و افزود: ۴۵.۸ درصد صادرات این مدت استان به کشور افغانستان انجام شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان عمده کالاهای صادراتی این استان را سیمان، سیب‌درختی، کاشی و سرامیک عنوان کرد و افزود: بیشترین حجم صادرات این مدت استان به کشور افغانستان از طریق بازارچه های مرزی انجام شده است.

زنگنه کل صادرات از گمرکات و بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان به کشور پاکستان در این مدت را ۵۱۶ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۴۱۶ دلار ذکر کرد و گفت: بازارچه های مرزی استان در صادرات به کشور پاکستان با بیش از ۳۹۶ میلیون دلار همچنان پیشتاز بودند.

وی کل واردات از بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان را در۱۱ ماهه سال گذشته افزون بر ۵۰۲میلیون دلار عنوان کرد و افزود: واردات این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل تر از آن ۴۰۲ درصد رشد داشته است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مبادلات تجاری مرزی یکی از شاخص های اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و امرار معاش مردم مرزنشین است اظهار داشت: توجه به چنین مبادلات و داد و ستدهایی در نوع خود افزایش و توسعه همکاری های متقابل اقتصادی، گسترش بازارهای محلی، ایجاد صلح و ثبات در مناطق مرزنشین، بهبود امنیت در این مناطق و بهبود زیر ساخت ها و خدمات مورد نیاز منطقه و حتی کشور را به همراه دارد.

زنگنه با اشاره به اهمیت مبادلات مرزی استان با کشورهای همسایه گفت: این استان به دلیل همجواری با کشورهای آسیای میانه و دست داشتن در آب‌های آزاد جهانی به عنوان کوتاه‌ترین راه ارتباطی کشورهای حوزه آسیای میانه با جهان شناخته می‌شود که بهره‌گیری از این مزیت می‌تواند آن را به سکوی اقتصادی منطقه تبدیل کند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: این استان با دارا بودن مرز مشترک آبی و خاکی با کشورهای پاکستان، افغانستان و عمان به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است به ویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسانترین و بهترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است.

وی گفت: با توجه به مرزی بودن سیستان و بلوچستان توسعه بازارچه های مرزی می تواند به عنوان برگ برنده این استان و تسهیل کننده برای قرار گرفتن در مدار و ریل توسعه شمرده شود و در این میان وجود قرابت و نزدیکی فرهنگی و دینی میان مردم این استان با استان های هم مرز خود در  افغانستان و پاکستان و برقراری روابط دیرینه تجاری میان مردمان این استان در فراهم کردن شرایط برای توسعه این مناطق بسیار حائز اهمیت است.

زنگنه با اشاره به اهمیت مبادلات اقتصادی از طریق بازارچه های مرزی گفت: به منظور افزایش بهره گیری از توان و ظرفیت تجاری بازارچه های مرزی پیشنهاداتی نظیر امکان واردات کالاهای اساسی مانند برنج، شکر، دام زنده، مواد اولیه، قطعات یدکی و ماشین آلات خط تولید با ارز چهار هزار و 200 تومانی توسط مرزنشینان و پیله وران مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99010904191
  • خبرنگار :