دکتر کمال حیدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اعلام محدودیت های جدید در طرح فاصله گذاری اجتماعی برای مهار کرونا، اظهارکرد: هر چه وضعیت شیوع بیشتر می شود، احتمال ابتلای جمعیت بیشتر به ویروس کرونا نیز افزایش می یابد، به این علت که ویروس روی بسیاری از سطوح نشسته و راه های انتقال آن هم فقط از طریق صحبت کردن نیست، بلکه آلوده شدن لباس، سطح، اجسام و ... نیز افراد را مبتلا می کند.
وی با تاکید بر اهمیت در خانه ماندن برای جلوگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا در جامعه، افزود: هر چه رفت و آمدها بیشتر شود، جاهای مختلف آلوده می شود و افراد از طریق تماس با آنها مبتلا می شوند، به همین دلیل باید در خانه بمانیم و با ضدعفونی کردن سطوح خانه، شستن دست ها و... زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم.
هنوز برخی کرونا را جدی نگرفته اند
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان با انتقاد از این که هنوز بعضی افراد ویروس کرونا را جدی نگرفته اند و به دید و بازدید ادامه می دهند، گفت: ویروس کرونا روی اجسامی مانند لباس ساعت ها باقی می ماند، بنابراین حتی اگر با رعایت نکات بهداشتی مثل استفاده از دستکش و ماسک به دیدار بزرگترها برویم، ممکن است لباس یا دستمان آلوده باشد و ویروس را منتقل کنیم، همه این ملاحظات را باید جدی بگیریم، اما اگر ترددها محدود نشود، نتیجه این می شود که افراد بسیار زیادی درگیرمی شوند و سیستم های بهداشتی درمانی که مسئول سلامت مردم هستند، زمین گیر می شود.
وی تعداد تخت های بیمارستانی و امکانات بهداشتی و درمانی را محدود دانست و یادآور شد: در همه جای دنیا، تخت های بیمارستانی برای جمعیت محدودی ایجاد شده، بنابراین جدی گرفتن توصیه های بهداشتی و ملاحظات باعث می شود اگر قرار باشد افراد مبتلا شوند، با شیب آرامی باشد و تنها یکسری افراد به بیمارستان مراجعه کنند، چند روزی بستری شوند و بهبود یابند.
حیدری بروز گسترده ویروس کرونا در جامعه را نتیجه شلوغی شب عید دانست و گفت: همانطور که شاهد بودیم رفت و آمدهای مردم در ایام پایان سال و شب عید در کوچه و خیابان ها بسیار زیاد بود و مردم در جامعه حضور داشتند، نتیجه اش این شد که ویروس خیلی گسترده پخش شد و همانطور که می بینیم سرعت انتشارش آنقدر بالاست که تقریبا کل دنیا را فراگرفته است.
وی یکی از دلایل وحشت مردم از ویروس کرونا را سرعت بالای انتشار آن بیان کرد و افزود: با وجود قرنطینه کشور چین، این ویروس به سرعت کل دنیا را فراگرفت و یکی ازدلایل وحشت مردم از کرونا هم به این دلیل است که رفت و آمدهای غیرضروری حتی برای دیدارهای محدود نوروزی ممکن است باعث انتشار ویروس شود، همانگونه که می دانیم دوره بیماری ۱۴ روز است و در این مدت ممکن است فرد هیچ نشانه ای از آلودگی نداشته باشد، اما دیگران را آلوده کند.
ادامه انتقال، به معنای توسعه بیماری است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خانه ماندن را باعث شکستن حلقه ارتباط افراد و در نتیجه انتقال بیماری دانست و گفت: باید کمک کنیم تا انتشار ویروس کاهش یابد تا هم سیستم بهداشتی درمانی بتوانند نفسی بکشند و تخت ها برای خدمت بیشتر خالی شود و هم حلقه ارتباط بشکند، چون میزبان این ویروس بدن من و شماست و اگر این ارتباط بشکند، شاهد تغییر رفتار ویروس خواهیم شد، یعنی وقتی میزبان پیدا نکند، فعالیتش هم افت می کند.
وی با اشاره به هم و غم متولیان درمان برای گذراندن سریع تر این دوره، هشدار داد: اگر انتقال آرام آرام به هر شکلی ادامه یابد مثلا به این بهانه که امروز عید است، فردا سیزده بدر و ... بخواهیم آن را توسعه دهیم، یعنی خودمان با دست خودمان زمان قرنطینه خانگی را طولانی تر کرده ایم و در نتیجه هم اقتصادمان و هم مردم از نظر روانی به هم می ریزند، به همین دلیل از مردم خواهش می کنیم، قرنطینه خانگی را رعایت کنند تا همه گیری کرونا را مهار کنیم و بشکنیم.
حیدری در واکنش به انتقادات برخی از تعطیلی دیرهنگام اصناف و ادارات، گفت: این سیاست هایی است که مقامات بالادست بر اساس ملاحظاتی اعلام می کنند، البته بعضی استان ها سفت و سخت با این موضوع برخورد کرده اند و برخی دیرتر یا زودتر، اما این که چرا وضعیت اصفهان هنوز قرمز مانده به این دلیل است که تماس و ارتباط مردم در روزهای آخر سال بسیار زیاد بود.
تلقین فضای شب عید به دلیل بسته نشدن مغازه ها
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به درخواست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای تعطیلی مشاغل غیرضروری در روزهای آخر سال، یادآور شد: یکی از سیاست هایی که دانشگاه علوم پزشکی این بود که شب عید مشاغل غیرضروری مانند فروشگاه های کیف، کفش و... تعطیل شوند، چون امسال عید نداشتیم و چند هفته بعد از مهار بیماری، مردم می توانستند از خانه بیرون بیایند و نیازهایشان را تامین کنند، اما بسته نشدن مغازه ها باعث شد فضای شب عید تلقین شود و با وجود بسته شدن مدارس و دانشگاه ها و مساجد، حلقه انتقال ویروس ادامه یافت، اکنون نیز با دیدار برخی بزرگترها باعث می شویم این حلقه ضعیف تر ادامه یابد.
وی عبور از شرایط کنونی را نیازمند همراهی همه جانبه مردم و تصمیمات قاطع مسئولان دانست و توضیح داد: همراهی مردم با توصیه در خانه ماندن، خیلی عالی نه، ولی نسبتا خوب بوده است. اگر مردم به این باور رسیده بودند نباید شب عید با آن هجمه در خیابان ها بودند و فردای آن، یکدفعه همه در خانه هایشان رفتند! خلوتی این روزهای شهر به خاطر تعطیلی است، البته دید و بازدیدهای نوروزی به خاطر تذکرهایی که داده شده کمتر است، اما به نظر من همان شب عید خودش را نشان داد که آیا مردم خطر ویروس کرونا را باور کردند یا خیر، و متاسفانه همانطور که دیدیم خیلی از مردم خطر کرونا را باور نکردند.
وی اظهار امیدواری کرد مردم به صورت جدی توصیه های بهداشتی و قرنطینه خانگی را ادامه دهند و گفت: همه تلاش ما این است که مردم درگیر ویروس نشوند، بالطبع بسیاری از کسانی که دچار کرونا می شوند، مشکلی پیدا نخواهند کرد، اما مقدار اندکی که مشکل پیدا می کنند کارشان به بیمارستان و بخش آی سی یو و مشکلات تنفسی می کشند که ممکن است آمار تلفات را افزایش دهند.
این مقام بهداشتی با اشاره به انتشار برخی اخبار و مطالب نادرست در فضای مجازی، افزود: این بیماری جدی است و در همه جای دنیا با این موضوع جدی برخورد می کنند، ولی به نظر من برخی از مردم ما این موضوع را شوخی گرفته اند، یکی ازدلایل آن هم تشویش و اعوجاجاتی است که در فضای رسانه ای وجود دارد.
نباید مرگ را فقط برای همسایه ببینیم
به گفته وی، همه تصمیم گیری ها با در نظر گرفتن جوانب مختلف بوده است، هم سلامت جسمی و هم مسایل روانی و هم سلامت اجتماعی و معنوی، بنابراین اکنون که سردمدار این جنگ همکاران حوزه بهداشت درمان هستند مردم باید از فرماندهی حرف بشنوند و کمک بگیرند و همراهی کنند تا بتوانند درست انجام وظیفه کنند.
حیدری از مردم خواست قرنطینه خانگی را حتی در روز سیزده بدر نیز ترک نکنند و گفت: در خانه ماندن سخت است، اما بهتر از بستری شدن در مریض خانه و تلفات است، درست است که خطر کرونا برای افراد سالخورده و دارای بیماری زمینه ای بیشتر است، اما مواردی از ابتلای جوانان و پزشکان و پرستاران، ثابت می کند که نباید مرگ را فقط برای همسایه ببینیم و تصور کنیم برای ما این اتفاق نخواهد افتاد.
انتهای پیام