به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران "دانشگاه بن" (University of Bonn) آلمان در بررسی جدید خود دریافتند که مصرف بیش از اندازه نمک، توانایی بدن را در مقابله با عفونتهای باکتریایی از بین میبردـ
"کریستین کرتز" (Christian Kurts)، پژوهشگر دانشگاه بن و گروهش در بررسی خود که روی موشها و ۱۰ انسان صورت گرفت، نشان دادند موشهایی که رژیم غذایی پرنمکی دارند، کمتر در مقابله با عفونتهای کلیوی ناشی از باکتری "اشریشیا کلی" (E. Coli) و عفونتهای دیگری که ناشی از باکتری "لیستریا منوسیتوژنز" Listeria" monocytogenes" هستند، موفق میشوند.
کرتز گفت: این باکتریها پیش از این که سیستم ایمنی بتواند آنها را از بین ببرد، به آن آسیب میرسانند.
پژوهشگران پس از بررسی موشها، به ۱۰ زن و مرد سالم بین ۲۰ تا ۵۰ سال، روزانه شش گرم نمک اضافه دادند و مشاهده کردند که برخی از سلولهای ایمنی موسوم به "نوتروفیل" (Neutrophil)، توانایی خود را در از بین بردن باکتریها از دست میدهند.
ایده پژوهشگران این است که دو مکانیسم در این فرآیند نقش دارند. نخستین مکانیسم، هنگامی فعال میشود که نمک زیادی مصرف میکنیم. با مصرف زیاد نمک، هورمونهایی ترشح میشوند تا بدن را به دفع بیشتر نمک وادار کنند. یکی از عوارض جانبی این واکنش، سرکوب سیستم ایمنی در سراسر بدن است.
دومین مکانیسم، بر کلیه اثر میگذارد. کرتز و گروهش دریافتند که مصرف بیش از اندازه نمک، به انباشته شدن آن در کلیه و سرکوب نوتروفیلها منجر میشود.
این پژوهش، در مجله Science Translational Medicine" به چاپ رسید.
انتهای پیام