طلسم شکسته نشد!

پرونده "ورود شستا به بورس" باز ماند

وعده ورود شستا به بورس تا پایان مهرماه سال گذشته و بعد از عدم تحقق، وعده ورود آن به بورس تا پایان سال هم محقق نشد و این پرونده باوجود وعده های داده شده فعلا باز مانده و به سال ۱۳۹۹ کشیده شده است.

به گزارش ایسنا، یکی از تاکیدات رئیس جمهور خروج دستگاه‌های دولتی، نهادها و سازمان‌های عمومی از بنگاه‌داری بوده و در این راستا قرار شد سهام شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) در بورس عرضه شود تا به گفته محمد شریعتمداری - وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی - این وزارتخانه از بنگاه‌داری به سمت سهام‌داری حرکت کند.

گرچه طبق گفته‌های وزیر تعاون قرار بود این اتفاق در مهرماه سال گذشته صورت گیرد، اما در نهایت در ۲۳ آذرماه ۱۳۹۸ پس از چندین ماه جلسه پذیرش شستا در محل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار شد و مدیرعامل این مجموعه پیش از جلسه مذکور، در این مورد توضیح داد که با توجه به تاکیدات ویژه ریاست جمهوری و پیگیری‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و البته همکاری مجدانه سازمان بورس و بورس تهران، به زودی بازار سرمایه شاهد عرضه سهام این مجموعه بزرگ اقتصادی خواهد بود. همچنین مستندات لازم برای طرح در جلسه پذیرش و ارائه به اعضای هیت پذیرش آماده شده است. پس از پذیرش، وارد مراحل عملیاتی عرضه در بازار سهام می‌شویم.  

وعده عرضه سهام شستا در بورس تا پایان سال ۱۳۹۸  و بازپس‌گیری آن

البته پس از آن، علی صحرایی- مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران - با تاکید بر اینکه هنوز زمان عرضه سهام شستا در بورس مشخص نیست، به ایسنا توضیح داد: جلسه پذیرش شستا در بورس، برگزار شد و هیات پذیرش نکاتی داشتند که به شرکت اعلام کردند. این نکات اکثرا  در راستای شفاف سازی، اطلاعات مازاد، اقدامات برای برخی دارایی‌هایی بود که باید انجام شود تا جلسه هیات پذیرش مجدد برگزار شود. تلاش می‌شود عرضه سهام شستا در بورس قبل از سال جدید صورت گیرد.

وی درباره اینکه چند درصد سهام شستا در بورس عرضه می‌شود؟ نیز گفت: هنوز مشخص نیست چند درصد سهام عرضه خواهد شد.

شروط پذیرش شستا در بورس

چندی بعد  صحرایی درمورد شروط پذیرش شستا در بورس توضیح داد که عرضه زمانی صورت می‌گیرد که امیدنامه نهایی شود و به شفافیت کافی برسد. همچنین شستا باید  شرایطی که اعضای هیات پذیرش گذاشتند را مهیا کنند. شرایط درمورد شفاف سازی است همچنین بندهای حسابرس باید رفع ابهام شود.

وی به این سوال که سهام شستا امسال عرضه می‌شود یا خیر و اینکه چند درصد این شرکت در بورس عرضه خواهد شد، پاسخ داد: مشخص نیست سهام شستا امسال عرضه شود یا خیر. همچنین شستا جزو شرکت های بزرگی است که پنج درصد آن در بورس عرضه خواهد شد.

موانع ورود شستا به بورس

سرانجام مرتضی لطفی-عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی- در اواخر سال ۱۳۹۸ درباره سیاست خروج از بنگاه داری در شستا گفت: در هر صورت منافع ذینفعان ما در رویکرد سهام داری و پرتفوگردانی بهتر تامین میشود تا مدیریت یک بنگاه. سازمان یک برنامه راهبردی پنج ساله داشته که سال آینده به اتمام می‌رسد. در این برنامه آمده است که فعالیت‌های اقتصادی در پنج حوزه دارو، نفت و گاز، آی تی، بانک و فولاد منحصر شود.

لطفی ادامه داد: با توجه به اصل ۴۴ و سیاست دولت نباید مدیریت بر بنگاه داشته باشیم و حداکثر سهم ما ۴۰ درصد است. البته این اراده هم به طور جدی در همه ارگان‌ها و سازمان‌ها وجود دارد، اما موانع قانونی فراوانی داریم. شرایط احراز خریدار به لحاظ بورس، وضعیت شرکت‌ها، متغیرهای ارزی و قیمتی از جمله موانعی هستند که نه تنها حوزه سازمان بلکه سایر حوزه‌ها مانند بانک‌ها، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام هم با آن رو برو هستند.

وی اضافه کرد: همین بس که سازمان خصوصی سازی متهم به عدم رعایت قانون  است. ما الزام داریم واحدها را از طریق بورس و فرابورس ارائه کنیم و مذاکره و مزایده در واگذاری ممنوع است. نباید با بخش خصوصی در برخی حوزه ها فعالیت کنیم. بورس بیش از ۱۷۰ درصد رشد دارایی داشته است. اکنون تامین اجتماعی معتقد است حتی الامکان از بنگاه داری خارج شود و دارایی‌های خرد را از طریق مشارکت در سهام به ارزش تبدیل کند.

حال با این اوصاف باید دید طلسم ورود شستا به بورس در کدام ماه ۱۳۹۹ شکسته می شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۱:۰۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99010803565
  • خبرنگار : 71523