ابتلای ۱۰ پزشک و پرستار شاهرودی به کرونا/ جزئیات جولان یک ماهه کرونا در شاهرود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از ابتلای بیش از ۱۰ نفر از پرسنل بیمارستانی این دانشگاه به بیماری کووید ۱۹ در یک ماهه اخیر خبر داد.

دکتر رضا چمن در ستاد مقابله با کرونا استان سمنان ضمن ارائه گزارشی از شیوع کروناویروس در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه از اوائل اسفند ماه ۹۸ تا چهارم فروردین ماه ۹۹ اظهار کرد: عمده این بیش از ۱۰نفر پزشک و یا پرستار بودند و خوشبختانه همه آنها بهبودی خود را باز یافتند.

وی ابتلای بیش از ۱۰ پزشک و پرستار شاهرودی به کروناویروس را گویای تلاش و جان برکف بودن پرسنل بیمارستانی شاهرود دانست و افزود: همه همکاران ما تلاش و همت خود را مصروف بهبودی و سلامت بیماران می کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به مبتلایان کووید۱۹ دو شهرستان شاهرود و میامی در یک ماهه اخیر خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و ۲۰۵ نفر با علائم عفونت های حاد تنفسی و مشکوک به کرونا به بیمارستان امام حسین که به بیماران حادتنفسی اختصاص یافته مراجعه سرپایی داشته اند که تعداد ۷۰۵ از آنان بستری شدند.

وی با بیان اینکه پاسخ آزمایش ۳۰۶ نفر مثبت بوده است گفت: بیش از ۵۰ درصد از آزمایشات ارسالی این دانشگاه مثبت گزارش شده که این مهم نشانگر نمونه گیری مناسب و استاندارد در این دانشگاه است.

دکتر چمن میانگین سن موارد مبتلا در این دانشگاه را ۵۹ سال اعلام و اضافه کرد: ۵۵ درصد مبتلایان کووید۱۹ در شاهرود مرد و ۴۵ درصد آنان زن بودند.

رئیس علوم پزشکی شاهرود از بهبودی ۷۵ درصدی کل مبتلایان در بیش از یک ماه گذشته خبر داد و افزود: در مجموع تاکنون ۲۳۰ نفر از موارد قطعی مثبت پس از بهبودی کامل مرخص شدند.
وی شمار فوتی های دو شهرستان تحت پوشش دانشگاه شاهرود را ۴۳ نفر اعلام و اظهار کرد: میانگین سن فوت شدگان این یک ماهه ۷۴ سال بوده که در مقایسه با میانگین سن فوت شدگان کشور که ۶۴ سال است ۱۰ سال بیشتر بوده است.
این متخصص همه گیری با اشاره به تفکیک جنسی فوت شدگان در دو شهرستان شاهرود و میامی گفت: ۶۳ درصد فوتی های این منطقه مرد و ۳۷ درصد نیز زن بودند.
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد فوت شدگان بیماری های مزمن زمینه ای داشتند ادامه داد: شایع ترین بیماری ها فوتی های دو شهرستان تحت پوششبه ترتیب بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و بیماری های مزمن تنفسی بودند بنا بر اعلام وزارت بهداشت در حقیقت ۴۳ درصد فوت شدگان کشور حداقل یک بیماری زمینه ای داشته اند.

این متخصص همه گیری با اذعان به اینکه هنوز در میانه دوره همه گیری هستیم گفت: باید تحلیل کامل را در پایان دوره ارائه دهیم که یک تیم قوی از همکاران پژوهشگر با مدیریت معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه همزمان با پایش مداخلات و پیگیری و مراقبت، داده ها را با رویکرد پژوهشی گردآوری می کنند و بزودی نتایج تحقیقات را هم با جزئیات منتشر خواهیم کرد.

دکتر چمن با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مشکلی برای پذیرش و بستری مبتلایان در شاهرود نداریم افزود: تمهیدات ما بسیار مناسب بوده و بار مراجعه و بستری خیلی پایین تر از توان و ظرفیت ما بوده است.

وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش ما از کانون های شایع اولیه همه گیری بوده به دلایل شیوع بالا در شاهرود پرداخت و بیان کرد: در مسیر ارتباطی سایر مناطق آلوده قرار داریم و علاوه بر این مراودات فراوان اجتماعی با تهران، قم، مازندران و گلستان، واقع شدن در مسیر ترانزیتی مشهد مقدس و همچنین برگزاری اجتماعات گسترده در پایان بهمن ماه تا اوائل اسفند ماه ۹۸ شرایط همه گیری را برای ما بسیار دشوار کرد.

چمن با بیان اینکه میانگین سنی در شاهرود بالاتر از متوسط کشوری است، این مولفه را از دلایل تلفات بیشتر و فراگیری کرونا در این شهرستان ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به درصد جمعیت بالای سالمندان در دو شهرستان تحت پوشش علوم پزشکی شاهرود و همچنین جمعیت بیشتر بیماری های مزمن زمینه ای (قلب و عروق، دیابت و ...)در شاهرود، درصد گروه های پرخطر این دو شهرستان بالاتر از بسیاری از مناطق دیگر است.

وی با وجود روند افزایشی بیماری،از امید به بهبود اوضاع در روزهای آتی سخن گفت و اظهار کرد: در مجموع تلاش شبانه روزی و طاقت فرسای همه همکاران و مشارکت آحاد مردم و همه نهادها و سازمان ها و انسجام سیاسی و وحدت رویه ای که در سطوح مختلف وجود دارد منجر به کاهش نسبی موارد مراجعه، بستری و ابتلا شده در حالی که در برخی مناطق روند افزایشی مشاهده می شود که انتظار می رود در منطقه ما با تداوم خود مراقبتی و رعایت توصیه های بهداشتی این روند رو به بهبود و امید بخش استمرار یابد و با قطع زنجیره انتقال شاهد بهبود اوضاع باشیم.

این متخصص همه گیری بر لزوم ماندن در خانه و عدم خروج از منزل جز برای نیازمندی های حیاتی تاکید و خاطرنشان کرد: پرهیز از مسافرت و لغو هرگونه دید و بازدید، عدم برگزاری هر گونه محفل و مجلس، محافظت از ترشحات مجاری تنفسی خصوصاً در هنگام سرفه و عطسه، رعایت فاصله یک متر از دیگران بالاخص کسانی که علائم بالینی دارند، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و رعایت نظافت و پاکیزگی اشیاء، البسه، اجسام و محیط پیرامون و...از جمله مواردی است که می تواند به کنترل کروناویروس و بهبود اوضاع کمک کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99010401711
  • خبرنگار :

برچسب‌ها