آرین منش: جهش تولید یعنی پرش و جبران عقب ماندگی

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: جهش تولید یعنی یک پرش و جبران عقب ماندگی و حرکت کردن فراتر از رونق تولید، برنامه ششم توسعه و چشم انداز بیست ساله.

محمدجواد آرین منش در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سال۹۸ سال بسیار سختی برای اقتصاد کشور بود، اظهار کرد: این سال، سال رونق اقتصادی نامگذاری شده بود اما حوادث طبیعی و مسائل سیاسی، اجتماعی، کاهش صادرات و درآمدهای نفتی و شدت گرفتن تحریم ها فشار زیادی به مردم وارد کرد اما این فشارها و محدودیت ها در مواردی برای اقتصاد کشور مفید بود.

وی ادامه داد: جامعه و اقتصاد وادار شد تا نیازمندی های خود را در شرایط تحریم ها و فشارها تامین کند. تلاش برای افزایش صادرات غیرنفتی، کاهش بدهی های خارجی، توسعه شرکت های دانش بنیان و توسعه نسبی تولید داخلی از جمله دستاوردهای اقتصادی سال گذشته بود. با این حال آثار و پیامدهای اقتصادی سال گذشته مثل کاهش ذخایر ارزی، تحریم ها، رکود اقتصادی ناشی از کرونا بر اقتصاد ایران در سال ۹۹سایه انداخته و امسال سال تاب آوری و مقاومت مردم ایران در برابر این فشارها است.


این فعال سیاسی با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به نام سال جهش تولید، خاطرنشان کرد: همانطوری که رهبری گفتند، باید مردم آثار تحقق شعار سال را در زندگی خود احساس کنند. شعار سال نباید در حد حرف یا تابلوهای شهری باشد. جهش تولید یعنی یک پرش و جبران عقب ماندگی یعنی فراتر از رونق تولید، برنامه ششم توسعه و چشم انداز بیست ساله حرکت کردن که کار بسیار سختی است چون در کشور برخی ابزار و لوازم کافی برای رسیدن به این هدف وجود ندارد. جهش تولید به سرمایه داخلی و خارجی نیاز دارد که با خروج شرکت های خارجی از کشور، سرمایه کافی وجود ندارد.

آرین منش با بیان اینکه جهش تولید به الزاماتی نیاز دارد، تصریح کرد: بیان صادقانه شرایط کشور به مردم، بازسازی اعتماد جامعه به حاکمیت، جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور، همدلی و انسجام ملی، هماهنگی قوای سه گانه، داشتن برنامه جامع برای بخش دولتی و خصوصی، همراهی نظام بانکی، بیمه و گمرک، استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان، تخصیص منابع کافی برای پژوهش و توسعه رابط با دنیا از جمله این الزامات است.

وی در پایان با اشاره به اینکه منابع بانکی باید به سمت تولید هدایت شود، گفت: مجلس یازدهم نباید دنبال تقابل با دولت باشد زیرا این کار، فرصت ها را از بین می برد. کار مجلس ریل گذاری و ایجاد زمینه های قانونی برای تولید است. در مجالس قبلی قوانین بسیار خوبی مثل رفع موانع تولید، اصلاح نظام بانکی و رونق کسب و کار تصویب شده است که باید اجرایی شود. از سویی باید روابط اقتصادی با دنیا نیز ترمیم شود زیرا اقتصاد دنیا در هم تنیده است و هیچ کشوری نمی تواند مستقل از اقتصاد دنیا، مشکلات خود را حل کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 99010300841
  • خبرنگار : 71480