نصب دو سازه تاریخی در ورودی‌های نوش آباد

رئیس شورای اسلامی شهر نوش آباد گفت: در راستای زیباسازی و بهسازی فضای شهری، در آستانه سال جدید، سازه های برگرفته از «پیه سوزهای» کشف شده در مجموعه باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد در میدان ورودی این شهر نصب شد.

سیدمهدی مردانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هر دو سازه، بر اساس مطالعات پژوهشگران معماری و باستان‌شناسی طراحی شده و توسط مصطفی چاپی، هنرمند مجسمه سازی در مدت ۴۵ روز با استفاده از مصالح از بتن و میلگرد ساخته شده است.

وی افزود: پیه سوز لعابدار سبزرنگ در میدان شهدای گمنام، به ارتفاع یک متر و ۸۰ سانتی متر و قطر مخزن یک متر و ۵۰ سانتیمتر ساخته شده که از انتهای دسته تا نوک آتش پخش‌کن آن نیز سه متر است.

رئیس شورای اسلامی شهر نوش آباد، گفت: سازه دوم نیز پیه سوز بدون لعاب است. این سازه که در میدان شهدای کارگر نصب شد یک متر و ۷۰سانتی متر ارتفاع دارد و قطر مخزن آن یک متر و ۲۰ سانتی‌متر و از انتهای دسته تا نوک آتش پخش‌کن آن دو متر و ۵۰ سانتیمتر است.

مردانی تصریح کرد: شهر زیر زمینی نوش آباد علاوه بر آنکه دارای سبک معماری خاص است، مطالعات باستان‌شناسی نشان می‌دهد که دارای تنوع در تکنیک‌های ساخت صنایع دستی نیز بوده است.

وی افزود: به اعتبار آثار تاریخی، کاشان یکی از مراکز تولید سفال شناخته می‌شود و در کاوش‌های حوض‌خانه مسجد جامع نوش آباد نیز سفالینه‌هایی به دست آمد که ثابت می‌کند این شهر نیز در دوره صفویه، یک مرکز تولید سفال بوده است.

شهر تاریخی نوش آباد که در پنج کیلومتری شمال کاشان قرار گرفته دارای یک‌صد اثر تاریخی در حوزه میراث ملموس و ناملموس است که مجموعه باستانی شهر زیر زمینی نوش آباد به عنوان بزرگ‌ترین معماری دستکند جهان یکی از آثار ثبت شده در فهرست میراث ملی است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98122821346
  • خبرنگار : 50260