خلر یکی از مهم‌ترین گیاهان زراعی و علوفه‌ای دنیا

یک عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: خلر یکی از مهم‌ترین گیاهان زراعی و علوفه‌ای دنیاست.

‌دکتر کریم خادمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خلر یا سنگینک یکی از مهم‌تر ین گیاهان زراعی و علوفه‌ای دنیاست که به علت پروتئین و لایسین بالا گیاهی شناخته شده است.

وی ادامه داد: سنگینک با نام علمی (Sandgol, ۱۹۹۶) متعلق به زیر تیره Lathyrus sativus L و خانواده Leguminosae تیره Papilionaceae پیچک داران است.

او اضافه کرد: خلر به علت دارا بودن ارزش غذایی زیاد به ویژه محتوای پروتئین بالا در دانه ‌و در برگ‌های بالغ و نیز محتوای لایسین بالا، گیاهی شناخته شده است.

خادمی افزود: این گیاه در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفه‌ای ارزش غذایی یکسانی داشته و پروتئین آن‌ها با توجه به مرحله‌ای از رشد که برداشت می‌شوند بین ۱۲ تا ۲۰ درصد متغیر است.

این عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفه‌ای از نظر تغذیه دام، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند، به صورت چندمنظوره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی یادآور شد: از این گیاه یک نوع در ایران برای تهیه دانه و علوفه کشت می‌شود. در آمریکا انواع خلر را مخلوط با یولاف برای تهیه علوفه کشت می‌کنند. ‌

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۱:۱۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98122821274
  • خبرنگار :