در میان کارشکنی راست‌گراها

گانتس رایزنی‌ها برای تشکیل کابینه اسرائیل را آغاز کرد

در حالی که نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی رایزنی‌های خود برای تشکیل کابینه یکپارچه را آغاز کرده، احزاب راست‌گرای اسرائیل با تحریک نتانیاهو اقدامات کارشکنانه‌ای را در پیش گرفته‌اند. همچنین رئیس حزب اسرائیل خانه ما پیش‌نویس قانون ممنوعیت تشکیل کابینه از سوی نتانیاهو را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، بنی گانتس، رئیس حزب آبی - سفید پس از آنکه از سوی روون ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی مامور تشکیل کابینه شد، تلاش‌ها برای تشکیل کابینه را آغاز کرد.

گانتس در این رابطه گفت که کابینه یکپارچه به ریاست خود را به جای کابینه میانه-چپ‌گرا مشترک با اعراب ترجیح می‌دهد. اما اولین اقدام او پس از مراسم تحلیف، تلاش برای تغییر رئیس کنست (پارلمان این رژیم) یعنی یولی ادلشتاین از حزب لیکود و جایگزینی او با فرد دیگری از حزب خود بود.

همزمان آویگدور لیبرمن، رئیس ائتلاف "اسرائیل خانه ما" پیش‌نویس طرحی را ارائه کرد که در آن بنیامین نتانیاهو با توجه به پرونده‌های قضایی که دارد، از تشکیل کابینه منع شود.

پیشتر برخی کارشناسان هشدار داده بودند اسرائیل به زودی با بحران سیاسی شدیدتر از بحرانی که از ابتدای سال گذشته میلادی حاکم است، مواجه خواهد شد. همچنین آنها به موضوع برگزاری چهارمین انتخابات سراسری پیش رو پرداختند.

پیش از این، ریولین از گانتس و نتانیاهو برای نشستی جهت بررسی تشکیل کابینه‌ای یکپارچه دعوت کرده و هر دو را به تشکیل این کابینه برای مقابله با شرایط اضطراری به وجود آمده با شیوع ویروس کرونا و نیز بحران اقتصادی تشویق کرد. آن دو درباره تشکیل کادر مذاکرات به توافق رسیدند با این حال حملات تند و انتقادات متقابل میان دو طرف ادامه داشتند. در ادامه ریولین با توجه به اینکه ۶۱ نماینده کنست از گانتس درخواست تشکیل کابینه کرده بودند، او را مامور تشکیل کابینه آتی کرد.

گانتس در سخنرانی که پس از دریافت این ماموریت داشت، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلات آن و نیز بحران اقتصادی در اراضی اشغالی تاکید کرد که کابینه‌ای با حضور تمامی احزاب تشکیل خواهد داد.

ریولین نیز با اشاره به مهلت ۲۱ روزه گانتس برای تشکیل کابینه، برگزاری انتخابات در این شرایط را کار عاقلانه‌ای ندانست.

در ادامه فراکسیون‌های راست‌گرا از یک سو و گانتس از سوی دیگر به تقویت جبهه خود روی آورده و نتانیاهو بار دیگر احزاب راست‌گرا شامل ۵۸ نماینده را به مخالفت با مذاکره برای ائتلاف با گانتس تحریک کرد. گانتس نیز ائتلافی از احزاب همسو با خود را تشکیل داده و در تماسی با نفتالی بنت، رئیس حزب راست‌گرای "یمینا" او را به جلسه رایزنی درباره تشکیل کابینه دعوت کرد اما بنت این دعوت را نپذیرفت و گفت تنها در صورتی که حزب آبی-سفید از حمایت خود از لیست مشترک عربی دست بردارد، حاضر به گفت‌وگو می‌شود.

در ادامه گانتس با یعقوب لیتسمن، رئیس حزب "یهدوت هتوراة" و آریه درعی، رئیس شاس تماس‌های جداگانه‌ای داشت اما هر دو حاضر به گفت‌وگو نشدند.

گانتس با آویگدور لیبرمن، رئیس حزب "اسرائیل خانه ما" و امیر پرتز رئیس ائتلاف کار این رژیم درباره برگزاری جلسه اول مذاکرات رسمی برای تشکیل کابینه به توافق رسید. همچنین او در مذاکره با لیست مشترک عربی در مقابل تعهد به اجرای برابری و مبارزه با خشونت، درباره حمایت از او در گام‌های بعدی توافق کرد.

همچنین فراکسیون آبی-سفید اقداماتی را جهت کنترل کمیته ساماندهی کنست، تعیین رئیس جدید و تشکیل کمیته‌های پارلمانی که ضامن کنترل بر روند قانون‌گذاری در بیست و سومین پارلمان و تصویب قانونی برای ممنوعیت متهمان قضایی در تشکیل کابینه باشند، آغاز کرد.

در مقابل ادلشتاین با تلاش‌های حزب گانتس برای کنار گذاشتن او مقابله کرده و در بیانیه‌ای تاکید کرد: اساسا هدف از اقدامات سیاسی شتاب‌زده‌ای همانند انتخاب رئیسی دائمی برای کنست و نیز تصویب قوانینی جنجالی از بین بردن فرصت‌های تشکیل کابینه مورد نظر شهروندان است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98122720939
  • خبرنگار : 71496