به گزارش ساینس دیلی، شلی هویک، نویسنده این تحقیق و استادیار ارتباطات در دانشگاه ایالتی اوهایو،آمریکا میگوید: "ویروس زیکا و کروناویروس اشتراکهای مهمی دارند."
"در هر دو مورد، عدم اطمینان وجود دارد به همین دلیل توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کردهاند. تحقیقات ما به چگونگی جستجو و پردازش اطلاعات افراد هنگامیکه به میزان زیادی عدم اطمینان وجود دارد، پرداخته است."
یکی از یافتههای مهم این تحقیق جدید این بود که دسترسی به اطلاعات محدود در مورد زیکا آرامشبخشتر از دانش بیشتر بود.
آستین هوبنر، محقق ارشد این تحقیق و دانشجوی دکترای ارتباطات در ایالت اوهایو گفت: "ما دریافتیم که هرچه مردم بیشتر فکر کنند که میدانند، بیشتر متوجه میشوند که بهاندازه کافی نمیدانند."
وی افزود: "در مورد ویروس زیکا، در آن زمان حتی خود متخصصان چیز زیادی نمیدانستند. این همان چیزی است که ما در مورد کرونا ویروس میبینیم و این برای افرادی که معتقدند در معرض خطر هستند، ترسناک است."
پژوهشگران در دسامبر 2016 از 494 نفر که در سن باروری و ساکن فلوریدا بودند، نظرسنجی آنلاین انجام دادند.
ساکنان فلوریدا برای تحقیق انتخاب شدند به این دلیل که بالاترین تعداد موارد ابتلا به زیکا در ایالاتمتحده در آن زمان را داشتند.
اگرچه بیشتر مبتلایان به زیکا علائمی ندارند، اما زنان باردار مبتلا به ویروس احتمال بیشتری دارند که فرزندشان با نقص خاصی متولد شوند.
زیکا در درجه اول توسط پشهها منتشرمیشود، اما میتواند در بین همسران از طریق رابطه جنسی و از طریق انتقال خون منتقل شود.
در این نظرسنجی، از پاسخ دهندگان، سوالات مختلفی درباره دانش و نگرش خود در مورد جستجوی اطلاعات، چگونگی پردازش آنچه در مورد ویروس زیکا آموختهاند و برنامههای خود برای جستجوی اطلاعات بیشتر، سوال شد.
همانطور که انتظار میرفت، شرکتکنندگانی که باردار بودند و یا میخواستند باردار شوند (و مردانی که همسرانشان در آن شرایط بودند) بیشتر در مورد زیکا احساس خطر میکردند.
هویک گفت: "خطرات جدیدی مانند زیکا یا کروناویروس ممکن است باعث شود که برخی از افراد نسبت به خطرات شناختهشدهای مانند سرطان یا آنفلوانزا بهطور متفاوتی واکنش نشان دهند."
"حتی اگر اطلاعات حاکی از این باشد که شخص در معرض خطر کمی است، نبود اطلاعات ممکن است باعث شود برخی از افراد احساس کنند که در معرض خطر زیادی قرار دارند."
این یافتهها نشان داد افرادی که احساس میکردند اطلاعات کافی در مورد زیکا ندارند، نمیخواستند بیشتر از دیگران برای جستجوی اطلاعات وقت صرف کنند. هویک گفت: شاید به این دلیل است که آنان فهمیدهاند که اطلاعات بیشتری در دسترس نیست.
اما آنان زمان بیشتری را برای پردازش اطلاعات بهدستآمده، صرف کردند.
هویک گفت: این یافتهها نشان میدهد که برای نمایندگیهای بهداشت عمومی مهم است که بهطور مداوم اطلاعات مردم را بهروزرسانی کنند.
هویک گفت: "هدف ما باید نهتنها ارائه اطلاعات باشد، بلکه پیامهایی را نیز شکل دهیم تا مردم را ترغیب به حفظ اوضاع بهویژه در شرایط بسیار نامطمئن کنند."
"شما باید این نکته را روشن کنید که جستجوی دانش بیشتر چیزی است که دوستان و خانواده آنان انتظار دارند."
وی گفت که آنان تلاش کردهاند تا این تحقیق را با شیوع کرونا ویروس فعلی تکرار کنند، اما سرعت شیوع ویروس زیکا نسبت به کروناویروس آهستهتر بوده است.
هویک در ادامه افزود: "شیوع کروناویروس خیلی سریعتر در حال پیشرفت است. من مطمئن نیستم که بتوانیم مجوزها را بگیریم و مطالعه را بهموقع انجام دهیم."
انتهای پیام