به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، "پرتودرمانی" یا "رادیوتراپی" یکی از مهمترین شاخههای فیزیک پزشکی است. پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده میشوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندار شده ساطع میشوند گویند. پرتو درمانی استفاده از پرتوهای یونساز برای از بین بردن یا کوچک کردن بافتهای سرطانی است. حال پروفسور "پت پرایس"(Pat Price) از کالج سلطنتی لندن به همراه دیگر محققان موفق به توسعه سیستم رادیوتراپی به نام "ام.آر.آی دیان"(MRIdian) شدهاند که توسط آن هنگام رادیوتراپی میتوانند به صورت زنده نابودی تومورهای سرطانی را مشاهده کنند.
دستگاه "ام.آر.آی دیان" که به عنوان "هوشمندترین روش رادیوتراپی در جهان" شناخته شده است از تصویرسازی تشدید مغناطیسی(MRI) برای تهیه تصاویر زنده و دقیق از تومور و بافت اطراف آن، مانند یک فیلم به جای عکسبرداری فوری استفاده میکند و اگر تومور به سمت سلولهای سالم حرکت کند از آنجا که پزشکان میتوانند این فیلم را به صورت زنده مشاهده کنند میتوانند از برخورد تومورها به بافت سالم جلوگیری کنند.
افزایش دقت در روش جدید باعث میشود پزشکان بتوانند از دوزهای بیشتری از اشعه استفاده کنند و تومورهای سرطانی را زودتر از بین ببرند. این امر به ویژه برای درمان سرطانهای پروستات، کبد، لوزالمعده و ریه که گسترش نیافته، مفید است، زیرا اینها نزدیک به ارگانهای اصلی واقع شدهاند که در صورت آسیب دیدن، میتوانند عوارض جانبی مخربی داشته باشند. به عنوان مثال، رادیوتراپی سرطان پروستات در صورت آسیب دیدن بافتهای اطراف میتواند باعث بی اختیاری ادرار و اختلال عملکرد جنسی شود.
پروفسور پت گفت: این فناوری یک پیشرفت واقعی است و ابزار مهمی برای نابودی تومورهای سرطانی است.
انتهای پیام