به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، در اعلامیه این سفارت همچنین از ایجاد "دولت موازی" ابراز نگرانی شده و از تمام طرفها خواسته شده که با هم کنار آمده و تمام اختلافها را با روشهای سازنده حل کنند.
در این اطلاعیه آمده که رهبران سیاسی افغانستان با یک انتخاب بحرانی روبهرو هستند. حملاتی همانند حمله به مراسم گرامیداشت سالروز کشته شدن عبدالعلی مزاری که شمار زیادی از افراد بیگناه کشته یا زخمی شدند، انفجار در هنگام مراسم تحلیف ریاست جمهوری "یادآور هولناکی از نیاز برای به دستیابی به صلح است".
سفارت بریتانیا افزوده است که از تعهد محمد اشرف غنی برای ایجاد یک دولت فراگیر که به اتحاد و صلح اولویت داده شده، حمایت میکند.
این سفارتخانه تاکید کرده لندن متعهد به حمایت از ثبات و پیشرفت افغانستان است و به تلاشهایش برای یک توافق سیاسی فراگیر، دفاع از حقوق اساسی مردم، آزادی بیان و مبارزه با تروریسم که اقداماتی در مسیر ایجاد فرصت به خاطر آینده روشن که مردم افغانستان شایسته آن است، ادامه خواهد داد.
روز دوشنبه محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس پیشین اجراییه افغانستان دو مراسم جداگانه تحلیف ریاست جمهوری برگزار کردند. تاکنون بسیاری از کشورها و نهادهای بین المللی درباره آن واکنش نشان دادهاند. اما قبل از بریتانیا؛ آمریکا به برگزاری دو مراسم تحلیف در افغانستان واکنش نشان داده است.
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، با صدور بیانیهای اعلام کرد ایالات متحده با تشکیل یک دولت موازی در افغانستان مخالف است و از حاکمیت ملی و یکپارچگی افغانستان حمایت میکند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت کشورش برای رسیدن به یک توافق بین دو طرف این مناقشه تلاش میکند. او تاکید کرد: "ما قویا با هرگونه اقدام برای تشکیل دولت موازی و استفاده از خشونت برای حل اختلافات سیاسی مخالف هستیم."
نمایندگی سازمان ملل در کابل (یوناما) در توییتی مراسم تحلیف دیروز را به اشرف غنی تبریک گفت و نوشت که "از تعهدش به همبستگی ملی، تشکیل یک حکومت همهشمول استقبال میکند، که برای همه قابل قبول باشد و صلح و رشد اقتصادی را بیاورد."
بر اساس نتایج نهایی انتخابات ریاستجمهوری افغانستان ، محمد اشرف غنی ۹۲۳ هزار و ۵۹۲ رای معادل ۵۰/۶۴ درصد آرا را کسب کرده است. مجموع آرای معتبر توسط کمیسیون انتخابات یک میلیون و ۸۲۳ هزار و ۴۸ رای اعلام شد. شمار آرای عبدالله نیز ۷۲۰ هزار و ۸۴۱ رای اعلام شد که معادل ۳۹/۵۲ درصد از کل آرا است.
پیش از اعلام این نتایج، تیم انتخاباتی عبدالله بارها کمیسیون انتخابات این کشور را متهم به طرفداری از غنی کرد و اعلام کرد تا زمانی که آرایی که به نظر آنها معتبر نیست، باطل نشود، نتیجه را نخواهند پذیرفت.
آنها مدعی بودند که حدود ۳۰۰ هزار رای نامعتبر است. با وجود اعتراضات مکرر حامیان این تیم، در نتیجه بازشماری ویژه که به فیصله کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی از این آرا صورت گرفت، این آرا معتبر شناخته شد.
عبدالله بعد از اعلام نتایج از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، این نتیجه را "غیرقانونی" خواند و گفت او پیروز این انتخابات است و "حکومت فراگیر" تشکیل خواهد داد.
در پی اعتراض عبدالله به نتیجه نهایی انتخابات، طرفداران او نیز اقدام به معرفی والیهای جدید از سوی تیم انتخاباتی او کردند. سازمان ملل به این روند ابراز نگرانی کرد.
انتهای پیام