به گزارش ایسنا، حسن رسولی در جریان بررسی دو فوریت لایحه مساعدت و حمایت از مودیان و شهروندان به دلیل شیوع کرونا با اشاره به اینکه شهرداری تهران در حال حاضر فقیرترین و بدهکارترین نهاد عمومی غیردولتی است، افزود: به دلیل مصیبت و مشکلات جاری با دو فوریت موافق هستم اما به دلیل تعجیل در تهیه این دو فوریت بند سوم و چهارم لایحه ایرادات محتوایی دارد و در تهیه آن دقت لازم اعمال نشده است.
وی با بیان اینکه در بند سوم استمهال اسناد، دریافتی حقیقی و حقوقی هر کدام دارای بار حقوقی خاص خود است، افزود: استثنا کردن نهادهای عمومی در این بند به چه معناست؟
وی در مخالفت با افزایش مهلت پرداخت مؤدیان و شهروندان به شهرداری از ۳۱ اردیبهشتماه به ۳۱ خردادماه که در متن این لایحه مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: این مهلت سه ماهه یعنی سه ماه نخست سال ۹۹ از این محل، درآمدی به خزانه شهرداری واریز نخواهد شد. دستگاههای دولتی با توجه به اختیارات خاصی که دارند مشکل مالی را از طرق مختلف مانند اسناد خزانه و اوراق بهادار برطرف میکنند اما شهرداری صرفا باید براساس درآمدهای حاصله هزینهها را تأمین کند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی در کشور برخلاف سالهای گذشته چند ماه کم درآمد را خواهیم داشت. توجه همکاران را به این نکته جلب میکنم که شهرداری باید حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان ظرف دو ماه نخست سال آینده برای حقوق و دستمزد و هزینه نگهداشت شهر هزینه کنند. ما به عنوان اعضای شورا ضمن اهتمام به مشکلات شهروندان، مسئول و ناظر اداره صحیح دخل و خرج شهرداری هستیم که در صورت تمدید مهلت پرداخت تا پایان خردادماه نسبت به تعیین درآمدهای شهرداری نگرانی وجود دارد.
رسولی تأکید کرد: با توجه به وضعیت مالی شهرداری در صورت تمدید مهلت پرداخت عوارض، شهرداری تهران ناچار است بخشی از حقوق و مزایا و هزینه کارگرانی که خدمات پیمانکاری به شهر ارائه میدهند را پرداخت نکنند در این صورت حتما از سوی افکار عمومی با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای اسلامی شهر تهران با پیشنهاد افزایش زمان پرداخت عوارض تا پایان خردادماه موافقت نکردند و پرداخت عوارض تنها تا اردیبهشتماه تمدید شد.
به گزارش ایسنا، در ادامه بررسی کلیات این طرح خداکرمی به عنوان مخالف کلیات گفت: شهرداری بهتر است زیرساختهای پرداخت آنلاین را تقویت کند. کاهش درآمدها بیتردید برای شهرداری مشکلاتی را فراهم میکند.
وی افزود: شهرداری این روزها بهترین عملکرد را در اجرای برنامههای مقابله با ویروس کرونا دارد. بیتردید شهرداری در حمایت از شهروندان به دلیل ضربههای اقتصادی ناشی از این موضوع نیز وظیفه حمایتی دارد اما نمیشود تمام بار اقتصادی شرایط امروز شهر تهران را شهرداری به دوش بکشد.
وی ادامه داد: سازمانها و نهادهای دولتی که از بودجه دولتی استفاده میکنند یا منابع اقتصادی مهمی در تملک دارند همه نظارهگر تلاشهای وزارت بهداشت و کادر درمانی هستند. لذا به نظر من افزایش زمان پرداخت عوارض بحران مالی برای شهرداری ایجاد میکند. این در حالی است که بسیاری از وزارتخانهها باید بودجه فرهنگی خود را در جهت بهبود فرهنگ سلامتی هزینه کنند. بیتردید چیزی مهمتر از سلامت مردم وجود ندارد.
وی تأکید کرد: شهرداری باید زیرساختهای آنلاین خود را تقویت کند و سایر نهادها نیز باید برای عبور از این بحران تلاش خود را به کار بگیرند.
به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه شهربانو امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران به عنوان موافق این لایحه گفت: ما در کشور از نظر اینترنت با مشکلاتی مواجه هستیم به شکلی که چند روز است تلاش میکنیم جلسات خود را به صورت غیرحضوری برگزار کنیم که لازمه آن تقویت سیستمها است. لذا امکان ندارد شهرداری با شرایط موجود بتواند زیرساختهای آنلاین را تقویت کند. قطعا حفظ جان شهروندان در مقابل درآمدهای شهرداری از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است. لذا برای جلوگیری از ازدحام میتوانیم از این لایحه استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران کلیات این لایحه را به تصویب رساندند اما پیشنهاد افزایش زمان تا خردادماه سال آینده با ۱۲ رأی مخالف توسط اعضای شورا رد شد.
انتهای پیام