ناقل خطرناک ویروس کرونا!

پول نقد، کاغذی که همیشه احتمال انتقال آلودگی را با خود به همراه داشته است این روزها می‌تواند ناقل خطرناکی برای بیماری کووید ۱۹ و ویروس کرونا باشد.

ویروس جدید کرونا از راه تنفس، لمس سطوح آلوده توسط دست‌ها و تماس دست با صورت، بینی، چشم یا دهان منتقل شده و سرعت انتشار فوق العاده بالایی هم دارد.

پزشکان در این روزها همواره توصیه می کنند که از تماس با سطوح آلوده پرهیز کنید، سطوحی مانند میز و صندلی و یا دستگیره درها که جزو آلوده‌ترین نقاط ممکن هستند. اما درصد آلودگی بالای پول به دلیل گردش بالا و جابجایی میان تعداد زیادی از افراد و رفتن به جاهای مختلفی از دخل و جیب و دست گرفته تا افتادن روی زمین و یا پنهان شدن زیر فرش و نقاطی که فکرش را هم نمی‌کنید...

دکتر حسن شکرالهی در گفت‌وگو با ایسنا گفته است برای عبور از بحران به‌ وجود آمده ناشی از کروناویروس، همه مردم باید هشدارها را جدی‌تر بگیرند. تنها راه مبارزه با همه‌گیری این ویروس این است که برای هیچ کاری از خانه خارج نشوید.

وی هم‌چنین توصیه کرده که با شست‌وشوی مداوم دست‌ها و دست نزدن به مثلث چشم، دهان و بینی می‌توانیم مانع ابتلای خود به این ویروس خطرناک شویم.

به همین خاطر توصیه می‌شود افراد حتما سطوحی را که با آن سروکار دارند، ضدعفونی کنند؛ چرا که ویروس کرونا می‌تواند تا ساعت‌ها بر روی سطوح زنده مانده و به فعالیت خود ادامه بدهد.

برخی وسایل شخصی می‌توانند بیشتر از سطوح دیگر فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دهند که لازم است در این خصوص مراقبت بیشتری اعمال شود. از جمله آلوده‌ترین وسایل شخصی‌ موبایل و هندزفری، کلید و سوئیچ ماشین، کیف، کیف پول و کارت‌های بانکی، ساعت مچی و زیورآلاتی مثل انگشتر و دستبند و فندک و پاکت سیگار هستند که باید روزانه چندین بار این وسایل را ضدعفونی کنیم.

در حقیقت نمی‌توان نقش مهم و کم نظیر پول را در انتشار و گسترش میکروب‌ها، ویروس‌ها، بیماری‌های عفونی و انگلی و آلودگی‌ها نادیده گرفت، و این‌که افراد در حین کار چه مشاغلی که با مواد غذایی و چه مشاغلی که با مواد عفونی و بیماری‌زا سرکار دارند با پول معامله و معاوضه می‌کنند. از مشاغل خدماتی شهرداری و مطب‌ها و بیمارستان‌ها و بخش‌های عفونی گرفته تا مشاغلی مثل فروشگاه‌ها و بنگاه‌های خرد و کلان که همگی با پول سروکار دارند.

به گزارش ایسنا، اسکناس‌ها با ضریب آلودگی بالا و با توجه به در جریان بودن در حین انجام معامله می‌توانند آلودگی را به همه افراد جامعه انتقال دهند. در جریان بودن پول های آلوده انتقال آلودگی میکروبی و انگلی میان اقشار مختلف جامعه را در بر دارد، مگر برای افرادی که مقررات بهداشت فردی را با دقت رعایت می‌کنند.

برای این‌که به انتقال آلودگی‌های میکروبی و انگلی ناشی از گردش و استفاده از پول دچار نشویم لازم است در فعالیت‌های روزانه نکاتی مانند شتشوی دست و صورت قبل از صرف غذا با آب و صابون، استفاده از وسایل حفاظت فردی مثل دستکش، روپوش، کلاه و... در زمان کار، آموزش همگانی توسط رسانه‌ها، آموزش متصدیان تهیه و توزیع مواد غذایی، استفاده از کارت، کیف و یا صندوق های مناسب نگهداری پول، و رعایت نظافت و بهداشت در زمان استفاده از پول -به این منطور که پول با دست های آلوده ردوبدل و یا شمارش نشود- را رعایت کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 98121914371
  • خبرنگار : 50147