محسن پویان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از گیاه کما صمغ زرینی به دست میآید که در طب گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: این گیاه که به نامهای آنغوزه، انگژد، حلتیت، صمغالانجدان، انگدان و کمات نیز شناخته میشود، طبیعتی گرم و نسبتا خشک دارد.
این پژوهشگر ادامه داد: برای بیماری هیستری از آنغوزه استفاده میشود؛ به این ترتیب که یک گرم آنغوزه را در 50 میلی لیتر آب پس از ساییدن کاملا مخلوط کرده تا مثل شیر شود.
پویان با بیان اینکه این مخلوط باید روزی سه نوبت و در دو روز مصرف شود، تصریح کرد: این گیاه ضداسپاسم و خلطآور است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این گیاه ضد کرمهای انگلی بوده و ملین است، اظهار کرد: کما در درمان جوش و دمل کاربرد دارد و برای تسکین درد کمر و رفع تشنج مفید است.
پویان با بیان اینکه این گیاه خاصیت قاعدهآور داشته، ادرارآور و شیرافزاست، افزود: این گیاه خاصیت ضدقارچ و ضد تومور دارد.
وی با اشاره به اینکه آنغوزه محرک تنفس و برطرف کننده ناراحتیهای تنفسی است، اظهار کرد: این گیاه برای درمان ناخنک چشم کاربرد داشته و برای درمان صرع و اختلالات عصبی مفید است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه گیاه کما، گیاهی مقاوم در مقابل تنشهای کمآبی، بادهای گرم و خشک و زمینهای کمبهره نیمهبیابانی است، یادآور شد: این گیاه با شرایط اقلیمی خراسانجنوبی تطابق و سازش حاصل کرده است.
انتهای پیام