محمدرضا صائینی شامگاه روز گذشته (۱۸ اسفند) در نشست خبری در رابطه با نقش مهم و موثر رسانهها در خصوص پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: رسانهها نقش بسیار موثری در اطلاعرسانی و افزایش آگاهی مردم در این رابطه و جلوگیری از شایعات مختلف در جامعه دارند.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات و آموزشهای زیادی به مردم استان در خصوص بیماری کرونا داده شده است، افزود: امروز فقط داشتن اطلاعات در مورد این ویروس کافی نیست، بلکه اطلاعاتی که منجر به رفتار صحیح بیرونی شود، مهم است.
این مسئول با اشاره به اینکه اکنون در نقاطی از زنجان حدود ساعت ۱۶ الی ۱۸ شاهد اجتماع بسیار زیاد مردم در این شرایط هستیم که بسیار نگرانکننده است، تصریح کرد: عدهای از مردم به صورت وسواسی نگران ابتلا به ویروس کرونا هستند و عده دیگری نیز واقعا بیخیال بوده و در برخی موارد شایعاتی مانند اینکه «شیوع ویروس کرونا کار دشمن بوده و همه اینها حرفهای دکترها است» را میگویند.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در رابطه با نگرانی جدی معاونت بهداشت از نانواییهای استان، ادامه داد: مردم خود باید به نانواییها برای رعایت نکات بهداشتی تذکر دهند و هزینه نانها را به صورت نقدی پرداخت نکنند و خودشان از کارتخوان استفاده کنند و به محض اینکه نان پخت، آن را بردارند. نانواییهای زنجان وضعیت مناسبی ندارند و در موارد متعددی نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند که در همین رابطه یک واحد نانوایی روز گذشته به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی پلمب شد.
صائینی در رابطه با دیگر نگرانی این معاونت که مربوط به تاکسیهای درونشهری است، اظهار کرد: مردم در صورتی که از تاکسیهای دورنشهری استفاده میکنند، اجازه ندهند راننده بیش از دو نفر را در صندلی عقب ماشین، سوار کند؛ زیرا از این فضا بیماری انتقال پیدا میکند و افراد باید به صورت مرتب دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
وی با اشاره به اینکه از ۵۳ مورد مثبت اعلام شده در استان به ویروس کرونا، ۲۶ نفر بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شدند، افزود: ویروس کرونا نسبت به سرماخوردگی عادی ۱۲ بار سرایت بیشتری دارد. اگر فرد در جاهایی که تجمع زیاد است، حضور داشته باشد به راحتی مبتلا میشود. افرادی که از داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن استفاده میکنند، افراد سالخورده، افراد دارای بیماریهای زمینهای و بیماریهای خاص، به طور جدی از حضور در اجتماعات بپرهیزند.
این مسئول با اشاره به اینکه به دلیل کم شدن ساعات اداری در استان، ادارات با اجتماع مردمی مواجه شدند، به همین دلیل ساعات اداری به روال گذشته بازگشت، تصریح کرد: طبق پیشنهاد داده شده در ادارات به افرادی که نیاز به حضور فیزیکی ندارند به صورت دورکاری برای پیشگیری از بیماری کرونا از آنان استفاده کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، با اشاره به اینکه مردم در زمانهای شلوغ و اجتماعات در شهر حضور نداشته باشند، افراد اگر مجبور به حضور به دلیل شغلی که دارند باشند، از ماسک به صورت صحیح استفاده کرده و نکات بهداشتی را رعایت کنند، در رابطه با ممنوعیت ورود و خروج به استان، ادامه داد: از روز شنبه (۱۷ اسفند) مبادی ورودی به شهرهای استان بسته است و به افرادی که پلاک استان را ندارند، اجازه ورود به زنجان داد، نخواهد شد و مسئولیت این کار با نیروی انتظامی است.
صائینی با اشاره به اینکه تعداد زیادی نمونه مشکوک به کرونا در استان داریم که هنوز جواب آن به دلیل زمانبر بودن آماده نیست، اظهار کرد: آماده شدن جواب آزمایش افراد ۱۰ الی ۱۲ ساعت طول میکشد و بعضی از آنان نیز دوباره تکرار میشود. اکنون ما وارد چرخه بیماری شدهایم، اگر رفتارهای مردم در این زمینه کمک کنند، میتوانیم بیماری را کنترل کرده و آن را به تاخیر اندازیم، زیرا بیماری از جانی به جانی انتقال پیدا میکند و در بدن مردم است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر باید زنجیره انتقال بیماری با رعایت مردم قطع شود و عقب انداختن بیماری کرونا مهم بوده و با گندزدایی محلات، این مشکل حل نمیشود و این کار تنها از لحاظ روانی خوب است، افزود: قرنطینه اول خود منازل مردم در صورت داشتن شرایط است. با همکاری شهرداری زنجان مکانی برای قرنطینه انتخاب شده که تاکنون از آن فقط برای موارد معدود استفاده شده است. اگر افراد به هر نحوی نتوانند از منزل خود استفاده کنند، قرنطینه در استان وجود دارد.
این مسئول در رابطه با سامانه الکترونیکی https://salamat.gov.ir، خاظرنشان کرد: هماستانیها برای پیشگیری، شناسایی و مراقبت از خود و اطرافیان در مقابل بیماری کرونا، خواهشمند است نظام سلامت کشور را همراهی کرده و با ورود اطلاعات صحیح در مسیر شکست ویروس کرونا نقش اساسی داشته باشند تا قبل از عمیق شدن بیماری فرد، اقدامات درمانی توسط کادر درمانی برای این افراد انجام خواهد شد.
انتهای پیام