پدر یعنی علی(ع)، پدر یعنی عشق

۱۳ رجب، همان روزی است که مولای متقیان چشم به جهان گشوده و چشم زمین و زمان را با نفس‌های قدسی و قدوم مطهرش روشن می‌سازد، همان روزی که شیعیان همه سال منتظر فرارسیدن آن می‌شوند تا در زادروز پدر امت، بوسه سپاس بر دست پدران خود نهند.

پیامبر گرامی اسلام (ص) در روایتی خود و حضرت علی (ع) را به عنوان "پدران امت اسلامی" خطاب می‌کند، بر این اساس پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، "روز ولادت امام علی (ع)" در تقویم رسمی کشورمان به عنوان روز پدر نامگذاری شده است تا قدردان این فرشته‌های زمینی باشیم.

حضرت علی(ع) در سیزده رجب سال ۳۰ عام الفیل، یعنی 23 سال پیش از هجرت نبوی (ص)در مکه معظمه و در درون خانه خدا دیده به جهان گشود، فضلیتی که برای هیچ کسی میسر نشده بود.

پدر و مادرش ابوطالب(ع) و فاطمه بنت اسد(س)، تلاش‌های بسیاری در تربیت وی به کار گرفتند، اما هنوز چند سالی از ولادت با برکتش نگذشته بود که نبی اکرم(ص) و همسرش خدیجه به سبب علاقه وافرشان به حضرت علی(ع) درخواست نگه‌داری او را کردند.

این‌گونه بود که امام علی در دامن مهرانگیز رسول خدا(ص) رشد و تعالی یافت و نخستین کسی بود که به خدا و پیامبرش ایمان آورد؛ معروف‌ترین کنیه‌های حضرت علی(ع) ابوالحسن و ابوتراب بود.

شخصیت بی‌نظیر حضرت علی (ع)

یک کارشناس مسایل مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شخصیت بی نظیر حضرت علی (ع)، اظهار کرد: در عالم بشریت و در پروژه خلقت، به غیر از پیامبر خاتم (ص) شخصیتی همانند امیرالمومنین (ع) نه آمده و نه خواهد آمد.

حجت الاسلام عزالدین تقی‌زاده بیان کرد: شخصیت امیرالمومنین (ع) در قرآن و منابع روایی به طور کامل مشخص شده و برای امت اسلام و به خصوص جامعه شیعه تبیین شده است.

وی افزود: حضرت علی(ع) آنچنان در اسلام و پروژه عالم خلقت فردی مهم و شاخص هستند که در زمان حجه الوداع پیامبر (ص)، خداوند در آیه شریفه‌ای خطاب به پیامبر (ص) می‌فرماید: «ای پیامبر، ابلاغ کن آنچه را که از سوی پروردگارت به تو نازل شده است» که بنا به اعتقاد عموم مفسران شیعه و سنی، عبارت "ما انزل من ربک (آنچه از سوی پروردگارت نازل شده)" به شخصیت امیرالمومنین (ع) خطاب دارد.

وی با بیان این‌که ولایت و حکومت علوی در زمان پس از پیامبر (ص) امری مهم و بی بدیل است، گفت: جانشینی بلافصل پیامبر (ص) در وجود امیرالمومنین (ع) و ائمه (ع) پس از ایشان متجلی شده است و در عصر جدید نیز این امر مهم در وجود نازنین منجی عالم بشریت و خاتم اوصیا، امام زمان (عج) قرار دارد.

حجت الاسلام تقی‌زاده با بیان این‌که حضرت علی (ع) برای کل جامعه بشری تبیین شده است، اظهار کرد: آقای جرج جورداق یک فرد غیرمسلمان است اما به دفعات مکرر در راستای شناخت امیرالمومنین (ع)، پیرامون شخصیت ایشان بحث و بررسی کرده است.

وی باتاکید بر این‌که حضرت علی (ع) معیار سنجش مسلمانی در روز قیامت است، بیان کرد: رفتارهای امیرالمومنین (ع) برای عموم جامعه اسلامی و حتی جامعه بشری به عنوان "میزان الاعمال" محسوب شده و رفتارها، کردار، گفتارها و تمام سلوک اجتماعی ما منطبق با رفتارهای امیرالمومنین (ع) سنجیده می‌شود.

این کارشناس مسایل مذهبی با بیان این‌که مهمترین توصیه حضرت علی(ع)، وحدت و یکپارچگی امت است، گفت: پس از رحلت پیامبر(ص)، شکافی در میان امت اسلامی ایجاد شد و اختلافات و مسائل بسیاری در بین مسلمانان به وجود آمد با این حال اما امیرالمومنین (ع) در راستای برقراری وحدت اسلامی و تقریب افکار و اندیشه‌هایی که در آن زمان وجود داشت، همت بالایی کرده و نگذاشت تا امت و نظام اسلامی که از پیامبر (ص) به عنوان میراث بشری و الهی که برای هدایت بشری نازل شده، دست خوش عده‌ای طمع کار دنیا دوست شود.

وی با بیان این‌که "خدامحوری"، مهم‌ترین سفارش حضرت علی (ع) به تمامی مردم و به خصوص مسئولان کشوری عبارت است، افزود: ایشان با وجود جایگاه والای خود نزد خدا و بالاترین مسئولیت حکومتی، خود را با پایین‌ترین افراد جامعه سنخیت می‌داد و از تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری که افیون نظام و حاکمیت اسلامی است، اجتناب می‌کرد.

حساسیت حضرت علی (ع) در خصوص حقوق اسلام و حقوق مدنی افراد جامعه

وی متذکر شد: حضرت علی (ع) در خصوص حقوق اسلام و حقوق مدنی افراد جامعه بسیار حساس بود و حتی سهمیه گروه خوارج را از بیت المال قطع نکرد.

حجت الاسلام تقی‌زاده با اشاره به جایگاه والای حضرت علی (ع) در خانواده‌داری و همسرداری، گفت: ایشان نسبت به فرزندان خود و فرزندان جامعه ازجمله ایتام، عموم فقرا و فرزندان شهدایی که در رکاب ایشان جنگیدند بهترین پدر بودند، زیرا ایشان به عنوان خلیفه مسلمانان در جامعه به مسائل هم‌چون پدری دلسوز و مهربان رسیدگی می‌کردند.

وی افزود: بر اساس منابع موثق تاریخی، ایشان برای خانواده‌هایی که سرپرست و پدر خود را از دست داده و یتیم بودند، با سرکشی و تهیه سبدهای غذایی برای تأمین مسائل معیشتی آن خانواده‌ها حق پدری را ادا می‌کرد.

وی در خصوص دلیل نام‌گذاری ولادت حضرت علی (ع) به عنوان روز پدر، اظهار کرد: روایتی داریم که پیامبر (ص) خطاب به حضرت علی (ع) می‌فرماید: «یاعلی، من و تو پدر این امت اسلام هستیم». بنا بر این می‌توان گفت که امیرالمومنین (ع) نیز پدر تمامی مسلمانان است.

رئیس اداره امور خیریه و اوقاف شهرستان شبستر متذکر شد: امروز بهترین فرصتی است تا یادی کنیم از پدرانی که برای تامین معاش خانواده خود زحمات بسیاری را متحمل می‌شوند و تنور خانواده خود را گرم نگه می‌دارند زیرا تمامی تلاش و کوشش آنان برای بزرگ و رشد کردن ما است تا به عنوان یک فرد سالم وارد اجتماع شویم.

وی در خاتمه گفت: امیدواریم تا ما به عنوان شیعه و امت اسلامی از فرامین، توصیه‌ها و سفارشات ایشان به صورت عملی تبعیت کنیم.

به گزارش ایسنا، روز پدر، فرصتی است تا بار دیگر قدردان زحمات بی وقفه و بی بدیل پدران باشیم و بر دستان مهربانشان، بوسه عشق بگذاریم؛ پدر، همان کسی است که در روزهای سخت زندگی کمر همت بسته و با استواری‌اش ناملایمات زندگی را پشت سر می‌گذارد تا درس ایثار و استقامت را به نمایش بگذارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 98121813770
  • خبرنگار : 50256