به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، شاید تاکنون راجع به رزینهای "اپوکسی" شنیده باشید که هنگام قرار گرفتن در معرض نور سفت میشوند و معمولاً باید همه این مواد در معرض نور قرار بگیرند.
اکنون محققان دانشگاه فناوری "وین" یک ماده افزودنی جدید به رزین اضافه کردهاند که باعث میشود تا هنگامی که حتی به اندکی از آن نیز نور تابانده شود، رزین سفت شود. این موضوع حتی برای زیر آب نیز صادق است.
این فناوری که در دانشگاه فناوری "وین" ایجاد شده است را میتوان به رزینهای اپوکسی موجود به صورت مایع یا خمیری شکل اضافه کرد.
این رزین جدید در ابتدا شفاف است. اگر هر بخشی از رزین مورد تابش نور قرار گیرد، یک واکنش شیمیایی رخ میدهد که باعث ایجاد گرما میشود. این گرما در سراسر رزین پخش میشود، در نتیجه اثر آبشاری ایجاد میشود که باعث میشود همه مواد در عرض چند ثانیه سفت شوند. این حتی شامل قسمتهایی نظیر داخل ترکها است که ممکن است از نور پنهان مانده باشند.
در این مرحله رزین به رنگ تیره تبدیل میشود و به کاربران این امکان را میدهد که ببینند این فرآیند در حال انجام و کامل شدن است.
در حال حاضر این ماده افزودنی بسته به فرمول آن توسط نور ماوراء بنفش یا نور مرئی با شدت زیاد تحریک میشود.
نکته مهم این است که هنوز هم هنگامی که رزین با الیاف کربن مخلوط شود، کار میکند. به این معنی که میتوان از آن در تولید یا ترمیم مواد کامپوزیتی نیز استفاده کرد.
همانطور که اشاره شد این رزین حاوی ماده افزودنی جدید حتی میتواند به شکل خام زیر آب برده شود و سپس در آب سفت شود. در ابتدا دانشمندان تصور میکردند که گرمایی که رزین آزاد میکند، باعث میشود تا درون آب از هم بپاشد و از جامد شدن آن جلوگیری شود. اما معلوم شد که واکنش شیمیایی باعث میشود آبِ اطراف رزین بلافاصله جوش آید و یک لایه محافظ از جنس بخار آب روی سطح ماده ایجاد شود.
این دانشگاه هم اکنون به دنبال شرکای صنعتی است که ممکن است علاقهمند به تجاری سازی این فناوری باشند. در نهایت میتوان از این فناوری در برنامههایی مانند هوافضا، کشتیسازی، ترمیم سازه یا تعمیر خط لوله استفاده کرد.
این تحقیق که توسط پروفسور "رابرت لیسکا" رهبری می شود در مجله Composites Part A: Science Applied and Industrial منتشر شده است.
انتهای پیام