ابراهیم قادری امروز(۱۳ اسفند) در نشست خبری اطلاعرسانی پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: انتقال ویروس کرونا در فضاهای بسته بهویژه اینکه افراد مشکوک به ویروس در آن جا حضورداشته باشد بسیار زیاد است.
وی افزود: ۸۰ درصد این بیماری میتواند در منزل درمان شود لذا افراد در صورت علائم سرماخوردگی رعایت بهداشتی را در اولویت قرار دهند که به دیگران انتقال ندهند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه افراد داری علائم سرماخوردگی باید از ماسک استفاده کنند، بیان کرد: از شیوع این ویروس در استان تاکنون ۲۵ تا ۳۰ درصد تماسها کمتر شده درواقع با شستشوی دست، روبوسی نکردن و تماس دست با سطوح آلوده میتوان از شیوع کرونا جلوگیری کرد.
قادری ذکر کرد: لباسهای تاناکورا(دست دوم وارداتی از چین) به دلیل ضدعفونی شدن ناقل ویروس هستند اما توصیه میشود در حال حاضر افراد از رفتن به این مکان عمومی خودداری کنند.
وی به قرنطینه بودن افراد مشکوک در خانه اشاره و عنوان کرد: با توجه به گزارشها بیشتر موارد جدید بستری از بین افراد قرنطینه بوده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: اپیدمی کرونا ویروس بهگونهای است که در مراحل اول بهتدریج مشخص میشود لذا پیشبینی میکنیم موج بعدی اپیدمی در کارکنان درمانی رخ دهد.
قادری گفت: دانشگاه علوم پزشکی آمار دقیق مبتلایان را به رسانه ها اطلاعرسانی میکند چراکه هدف اصلی دانشگاه پیشگیری از شیوع کرونا است لذا از مردم تقاضامندیم به تیم درمانی اعتماد کنند و فضای مجازی را پایه اصلی اطلاعات ندانند.
وی همچنین به مردم توصیه کرد در هنگام پخت گوشت و مواد غذایی دقت کنند که از این طریق ویروس وارد بدن نشود.
در ادامه این نشست عطاالله حیدری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به شستن دستها و کاهش تماس و خودداری از رفتو آمدها در تجمعات اشاره کرد و گفت: شهروندان توجه کنند که ماسک و مواد ضدعفونی فقط کمک کننده در این شرایط است.
وی افزود: فراهم آوری ماسک بر اساس تقاضای بازار است و چون قبل از شیوع این ویروس فروش و تقاضای اقلامی ازجمله ماسک و ضدعفونی بسیار کم بوده داروخانه ها کمتر خریداری می کردند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه در استان کارخانه ساخت ماسک و موادضدعفونی وجود ندارد، بیان کرد: تولید کننده ماسک در دنیا کشور چین است اما با توجه به اینکه در حال حاضر خودشان به این اقلام نیازمند هستند نمی توانند به کشورهای دیگر توزیع کنند.
حیدری به قرصهای داخل کیکها نیز اشاره و عنوان کرد: طبق بررسی های انجام شده هیچ کدام از شرکتهای تولید و عرضه کننده ای که ثبت رسمی داشتند این چنین کیک هایی را توزیع نکرده بودند لذا شرکت های متفرقه را در ایجاد این عمل ناشایست شناسایی و آن ها تحت کنترل درآورده اند.
وی به آزمایش مواد شوینده عرضه شده در سطح شهر اشاره کرد و گفت: پایه اصلی موادشوینده الکل ۷۰درصد است اما برخی از شوینده ها به دلیل الکل کم تاثیری بر ویروس کرونا ندارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: ۳۰۰ هزار ماسک معمولی و ۱۰ هزار ماسک N۹۵ در استان ذخیره وجود داشت که این مدت به دلیل تقاضای زیاد با کمبود و نبود ماسک مواجه هستیم، باید به ازای هر نفر پرسنل در بیمارستان های استان یک عدد ماسک در روز ارائه شود.
انتهای پیام