حمیدرضا نادری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: توصیههای بهداشتی برای زنان باردار مانند توصیههای سایر عموم مردم است. توصیههایی که شامل شستن مکرر دستها، پرهیز از روبوسی و دست دادن و خودداری از حضور در خارج از خانه و تماسهای غیرضروری است.
وی افزود: سیستم ایمنی مادر در دوران بارداری و دو ماه بعد زایمان ضعیف است و جزء گروهی قرار میگیرند که در برابر عفونتها آسیبپذیرتر هستند. در همین راستا به مادران باردار تاکید شدیدتری میشود که اصول بهداشتی را با شدت و احتیاط بیشتری رعایت کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: در مادران بارداری که مبتلا به کرونا می شوند، احتمال زایمان زودرس و سقط بخصوص در سه ماهه نخست بارداری بیشتر است.به دلیل مشکلات ریوی و تنفسی که از علائم بیماری کرونا است، درگیری ریوی و سرفههای شدید خطر زایمان زودرس و پارگی کیسه آب را افزایش میدهد.
وی در خصوص اینکه آیا زنان باردار میتوانند ویروس کرونا را به جنین خود منتقل کنند یا خیر، عنوان کرد: هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه ویروس بتواند در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل شود و تأثیر بالقوه این بیماری بر روی کودک شناسایی نشده است. این موضوع در حال حاضر در دست بررسی است.
نادری ادامه داد: در حال حاضر برای مادران بارداری که مبتلا به این ویروس شدهاند، تفکیک خاصی صورت نگرفته است. به مادران باردار توصیه میشود از حضور بیمورد به مراکز درمانی پرازدحام جدا خودداری کنند. زنان باردار بایستی موارد احتیاطی را برای محافظت از خود در برابر این ویروس به عمل بیاورند.
این متخصص بیماریهای عفونی تاکید کرد: مادران باردار در صورت مشاهده علائمی مانند تب، سرفه یا تنگی نفس در خود، سریعاً به پزشک مراجعه کنند. در صورتی که در سطح خفیفی مبتلا شدند، علائم حیاتی آنها پایدار و مشکل خاصی ندارند، در منزل بمانند و از راه دور با مراقبان بهداشتی به صورت مداوم تماس داشته باشند.
انتهای پیام