یک پزشک عمومی:

‌۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بدون درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند

یک پزشک عمومی گفت: ‌۸۰ درصد مبتلایان بدون درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند.

دکتر رضا سالاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کروناویروس‌ها، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که در انسان و حیوانات ایجاد آلودگی و بیماری می‌کنند.

وی ادامه داد: در انسان ویروس‌های کرونا باعث عفونت‌های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده تا بیماری های حاد و شدید مثل مرس(MERS) و سارس(SARS) می‌شوند.

سالاری افزود: جدیدترین ویروس این خانواده، کرونا یا COVID-۱۹ است. ویژگی این ویروس انتشارساده و ماندگاری آن در جمعیت های بعضی مناطق جغرافیایی آلوده است که به درستی نمی دانند چگونه و از کجا دچار آلودگی به این ویروس شده اند.

این پزشک عمومی یادآور شد: از زمان ورود ویروس به بدن تا ظهور علائم از یک روز تا ۱۴ روز متغیر است. بیشتر افرادی که به ویروس آلوده می شوند معمولا دارای علائم خفیف هستند و شروع تدریجی دارند.

وی با بیان اینکه بعضی افراد ویروس وارد بدنشان می شود و آلوده می‌شوند اما علائمی نشان نمی‌دهند و بیمارهم نمی‌شوند، اضافه کرد:  بیشترافراد مبتلا(۸۰ درصد مبتلایان) بدون درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند و بعضی افراد ممکن است علائم شدید بالینی از خود نشان دهند.

سالاری یادآور شد: یک نفر از هر شش نفر که به ویروس COVID-۱۹ مبتلا هستند به صورت جدی بیمارمی شوند و مشکل تنفسی پیدا می‌کنند.

این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: افراد مسن و افرادی که بیماری زمینه‌ای قبلی مثل فشارخون بالا، مشکلات قلبی و دیابت دارند بیشتر در معرض تشدید علائم بیماری هستند. مرگ و میر ناشی از بیماران به علت ویروس کرونا دو درصد است.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که سرفه، تب و تنگی تنفس دارند باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند، گفت: روش انتقال ویروس از فرد به فرد، بیشتر به وسیله ذرات و قطرات مایعی که با سرفه و عطسه کردن ازدهان و دماغ پرتاب می شوند صورت می‌گیرد و از طریق دستگاه تنفسی و دهانی وارد بدن افراد دیگر می‌شود و بنابراین رعایت فاصله یک متر با افراد، اهمیت پیدا می‌کند.

سالاری اظهار کرد:  قطرات حاوی ذرات آلوده به ویروس، روی اشیاء و سطوح می‌توانند باقی بمانند و افراد با تماس دست با این اشیاء و سطوح و سپس با دست زدن یا مالیدن به چشم‌ها، بینی و دهان، انتقال پیدا می کند.

این پزشک عمومی در پاسخ به اینکه آیا کسی که ویروس را در بدن دارد و سرفه ندارد، ناقل است، تصریح کرد: احتمال این انتقال بسیارکم است چرا که انتقال بیشتر از کسی که ویروس در بدن دارد و سرفه می‌کند، انجام می‌شود.

وی افزود: در بیشتر افراد آلوده که علائم ندارند یا ممکن است سرفه خفیف بدون تب داشته باشند، امکان انتقال وجود دارد اما روش اصلی انتقال نیست.

سالاری خاطرنشان کرد: انتقال ویروس از طریق گوارش و مدفوع فرد مبتلا خیلی پایین است اما در مدفوع فرد ویروس وجود دارد به این دلیل شستن دست ها با آب و صابون بعد از دستشویی و قبل از غذا لازم است اما روش عمده انتشار ویروس نیست.

این پزشک عمومی با اشاره به اینکه شایعترین علائم شامل تب، خستگی، سرفه خشک و تنگی نفس است، یادآور شد: بعضی بیماران ممکن است درد، احتقان وگرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد و اسهال داشته باشند.

وی اضافه کرد: درفرم شدید بیماری، عفونت باعث پنومونی یا ذات الریه، نارسایی کلیه و مرگ ومیر می شود.

سالاری خاطرنشان کرد: شستشوی مرتب و منظم دست‌ها با آب و صابون یا هرمایعی که پایه الکلی دارد ویروس‌های روی دست را از بین می‌برد.

این پزشک عمومی یادآور شد: کسی که علائمی مثل سرفه و یا عطسه دارد و مشکوک به آلودگی به ویروس و ترشحات آن است باید فاصله حداقل یک متر یا بیشتر با دیگران را رعایت کند. همچنین دست‌ها با سطوح مختلف تماس دارند اگر این سطوح آلوده به ویروس شده باشندبا دست زدن یا مالیدن آنها به چشم‌ها، بینی و دهان، ویروس انتقال پیدا می‌کند.

وی یادآور شد: همه غذاهای پختنی به خصوص گوشت وتخم مرغ بایدکامل پخته شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98121310185
  • خبرنگار :