سید رضا عظیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در قالب طرح احیا، فعالسازی و توسعه معان کوچک مقیاس، تا پایان بهمن سال جاری، ۱۴۸۳ معدن غیرفعال در سراسر کشور شناسایی شده و برای ۸۸۱ معدن، اقدام کلینیکی و راه حل ارائه شده است و ۱۴۳ معدن نیز احیا شده است. ضمن اینکه تاکنون ۳۲ معدن به طور کامل فعال شده و فرصت اشتغال زایی مناسبی ایجاد شده است.
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با اشاره به نقش صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، گفت: طی مدت اجرای این طرح، بیش از ۴۰ پرونده برای ارائه به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی شامل ۶۷ محدوده و معدن تشکیل شده است. برای این منظور، کمیتهای تخصصی متشکل از کارشناسان طرح و صندوق، با بررسی دقیق پروندهها، نسبت به اعطای تسهیلات مورد نیاز متقاضیان در بخشهای تجهیز مــعادن، خرید ماشین آلات و اکتـشافات تکمیلی اقدام کرده و مجری طرح به طور مستمر، روند اعطای تسهیلات و مسائل اداری را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه معادن احیا شده در تقریبا ۲۰ استان کشور قرار دارند، خاطرنشان کرد: این معادن در استان های فارس، مازندران، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و همدان است. بخش دیگری از استان ها مشتمل بر قزوین، گیلان، ایلام، البرز، بوشهر، قم، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان و جنوب کرمان، زنجان و مرکزی نیز است.
عظیمی با شاره به وجود ۴۶۸ معدن غیرفعال فلزی در کشور، گفت: در صورت فعالسازی این معادن ۳۲ میلیون تن به ظرفیت تولید افزوده خواهد شد. احیای معادن فلزی به دلیل اثرگذاری آن بر اشتغال در اولویت قرار گرفته است.
وی تامین مالی، زیرساخت، فرآوری، کمکهای تکنیکال و فنی را از جمله مهمترین مشکلات فعالان حوزه معدن معرفی کرده و اعلام کرد: با تعریف پروژههایی رفع مشکلات در حوزه زیرساختها در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام