به گزارش ایسنا، پژوهشگران اخیرا رباتی طراحی کردهاند که از رفتار افرادی که دارای اختلال وسواس فکری (OCD) هستند، تقلید میکند و میتواند به پژوهشگران در درک آنچه باعث ایجاد این اختلال میشود، کمک کند و حتی نحوه درمان این بیماری را نیز بهبود ببخشد.
اختلال وسواس فکری یا عملی، یک اختلال اضطرابی مزمن است که با اشتغال ذهنی مفرط در مورد نظم و ترتیب و امور جزئی و همچنین کمالطلبی همراه است تا حدی که به از دست دادن انعطافپذیری، صراحت و کارایی میانجامد.
در اختلال وسواس فکری- عملی افکار وسواسگونه و اضطرابآور و ترس با وسواسهای عملی همراه میشود. این وسواسهای عملی کارهایی وسواسگونه هستند که شخص برای کوشش در راه کاهش وسواسهای فکری خود انجام میدهد. این کردارها تکراری و کلیشهای و تا اندازهای غیرارادی هستند.
اختلال وسواسی-فکری شامل نگرانی وسواسی است که افراد را وادار به انجام کارهایی مانند شستشوی مکرر دست میکند. افرادی که دچار این اختلال هستند اگر این کارها را انجام ندهند، عصبی خواهند شد.
حال پژوهشگران انگلیسی رباتی را که بتواند به آنها در درک بهتر این بیماری کمک کند، توسعه دادهاند و اظهار کردهاند ربات مذکور با تقلید کارهای افراد مبتلا به این بیماری میتواند بینش آنها را درباره مواردی که سبب ایجاد این بیماری میشود، افزایش دهد؛ اگر اینگونه باشد، میتوان به توسعه داروهای درمانی موثرتر نیز امیدوار بود.
انتهای پیام