فرانک کریمی ۱۰ اسفندماه در جمع کارکنان جهاد دانشگاهی چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه کروناویروس، ویروسی نوپدید است که درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: کرونا در میان بیماریهای ویروسی کمترین میزان مرگومیر یعنی ۲.۵ تا ۳ درصد افراد مبتلا را دارد.
وی با طرح این پرسش که چرا این بیماری مسئلهساز شده است، افزود: سرعت انتقال ویروس و تغییرات ژنتیکی آن که باعث انتقال آن از حیوانات به انسان شده، سبب مشکلساز شدن این ویروس شده است.
کریمی با بیان اینکه برای ابتلای افراد به بیماری گروه سنی خاصی وجود ندارد و همه در معرض خطر هستند، افزود: بهتر است همه افراد رعایت کنند و مراقب ارتباطات باشند.
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد اظهار کرد: کرونا از ۳ ساعت تا ۹ روز بر روی سطوح باقی میماند و با برنامههای ضدعفونی و رعایت موارد بهداشتی، امکان ادامه حیات را از ویروس میگیریم، کرونا ویروس به آنتیبیوتیک پاسخ نمیدهد و استفاده از کورتون سبب زمینهسازی تبدیل آنفلانزا به کرونا میشود.
وی در خصوص گروههای پرخطر در معرض بیماری کرونا، گفت: مادران باردار، سالمندان، افراد دارای بیماریهای زنانهای وافرادی که از بیماران کرونایی مراقبت میکنند باید احتیاط کنند زیرا در گروه پرخطر قرار دارند.
کریمی درمانها را شامل دو نوع دانست و بیان کرد: درمانِ علامتی که شامل درمان علائمی مانند تب بیمار استفاه میشود و درمان حمایتی شامل تزریق مایعات به میزان کافی و سرمتراپی و.. است که باید بر روی شخص بیمار اجرا شود.
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد اظهار کرد: تب ناگهانی که احساس کنیم بدن به یکباره گرم میشود و یا مشکلات تنفسی اعم از تنفس کوتاه و سخت که تعداد آن در یک دقیقه زیاد میشود، از نشانههای اولیه و نگران کننده برای افراد است.
وی تصریح کرد: دوره نهفتگی بیماری کرونا یک تا ۱۴ روز است و با توجه به مشاهدات موجود از ابتدای بروز این بیماری در کشور تا کنون، پیشبینی میشود که از امروز تا پایان هفته آینده دوره اوج این بیماری در کشور باشد که افراد بیشتری درگیر این بیماری میشوند.
کریمی با توصیه به کارمندان برای رعایت بهداشت در محیط کار، گفت: در ادارات از دستکش استفاده کنید و سطوحی مانند گوشی تلفن، رایانه، میز کار و سالن و اتاقها... را در دو نوبت صبح و عصر ضدعفونی کنید.
طرز تهیه مواد ضدعفونیکننده
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه پایه اصلی ماده ضدعفونی کننده الکل است، اظهار کرد: برای تهیه ماده ضدعفونی کننده میتوان از مخلوط یک پیمانه وایتکس و ۴۹ پیمانه آب استفاده کرد، همچنین برای تبدیل الکل ۹۷ درصد به الکل ۷۰ درصد، یک نسبت الکل را با سه نسبت آب ترکیب میکنیم.
کریمی به ساخت نوع دیگری از ماده ضدعفونی کننده اشاره کرد و ادامه داد: یک قاشق غذاخوری کلر خشک را در یک لیتر آب مخلوط میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه در یک ظرف تیره در بسته قرار میدهیم تا کلر مادر به دست بیاید، سپس یک قاشق غذاخوری کلر مادر در یک لیتر آب مخلوط میشود که میتوان از این ترکیب برای ضد عفونی همه سطوح استفاده کرد.
وی در خصوص طریقه ضدعفونی کردن سطوح گفت: یک دستمال تمیز آغشته به مواد ضدعفونی کننده را در مسیر رفت و بدون برگشت به سطح تمیز شده، روی سطح میکشیم و اجازه میدهیم رطوبت سطح خشک شود.
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد در خصوص برنامه تغذیهای مؤثر در تقویت سیستم ایمنی بیان کرد: حتماً ۳ سهم میوه و ۲ سهم سبزیجات در روز رعایت شود، ضمن اینکه اِعمال تغییرات غذایی مانند استفاده از دارچین، زنجبیل، لیموترش در چای و یا استفاده از سیر و پیاز توصیه میشود.
کریمی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده ویروس کرونا به گرما حساس است، ادامه داد: انتظار داریم با بهبود شرایط دمایی و گرم شدن هوا از فعالیت این ویروس کاسته شود.
توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از کرونا
وی با توصیه به استفاده از ماسک گفت: گروههای پرخطر یعنی کسانی که خودشان مبتلا هستند یا از بیمار مبتلا به کرونا مراقبت میکنند یا در مکانهای با تردد بالا رفتوآمد دارند باید از ماسک استفاده کنند، ضمن اینکه در مکانهای باز و یا کم جمعیت، افراد سالم نیاز به استفاده از ماسک ندارند.
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با بیان اینکه تا این ساعت مورد مثبت کرونا در استان گزارش نشده است، افزود: این دلیل نمیشود که بیتفاوت باشیم چرا که همه استانهای همسایه و همجوار ما درگیر این بیماری هستند لذا باید در مراقبت از خود و خانواده نگران باشیم اما در عین حال از استرس که سیستم ایمنی را تضعیف میکند بپرهیزیم.
کریمی در ادامه توصیه کرد: از مایعات زیاد استفاده شود و هراز گاهی مقداری آب بنوشیم تا اگر ویروس در دهان وجود دارد به سمت معده هدایت شود تا اسید معده آن را از بین ببرد، همچنین در صورت استفاده از وسایل نقلیه عمومی یا دستگاههای خودپرداز و سایر وسایل عمومی دستها را به صورت مرتب ضدعفونی کنیم.
وی با طرح این سؤال که در زمان انتقال ویروس به بدن چه اتفاقی میافتد، تصریح کرد: با ورود ویروس به بدن، ریه و کلیه درگیر شده و تنفس با سختی و تند و کوتاه انجام میشود، در واقع این ویروس کارایی ریه را مختل و کلیه را به سمت دیالیز شدن پیش میبرد.
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد گفت: قبل و بعد از آشپزی و نیز در هنگام آشپزی، پیش از غذا خوردن، زمان ورود به خانه دستها را به روش صحیح به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه شستشو دهید، ضمن اینکه مواد خام و نیمهخام به هیچ وجه توصیه نمیشود.
انتهای پیام