به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، امارات در این خصوص در بیانیهای اعلام کرد: جهان عرب رئیس جمهوری حسنی مبارک را از دست داد. حسنی مبارک "صاحب مواضع ملی و تاریخی" بود.
همچنین پادشاه و ولیعهد عربستان در پیامی جداگانه به عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر درگذشت حسنی مبارک را تسلیت گفتند.
در کویت نیز امیر و نخست وزیر این کشور در پیامی جداگانه به عبدالفتاح سیسی درگذشت حسنی مبارک را تسلیت گفتند.
در فلسطین نیز محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مواضع مبارک را در حمایت از مساله فلسطین و مردم فلسطین در دستیابی به حقوق خود در آزادی و استقلال ستود و درگذشت وی را به خانوادهاش و نیز رئیسجمهوری مصر تسلیت گفت.
همچنین احمد الطیب، شیخ الازهر نیز ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت حسنی مبارک، فعالیت ملی او و نقش بارزش در جنگ اکتبر را ستود جنگی که عزت و کرامت را به ملت عرب بازگرداند.
همچنین احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در بیانیهای ضمن عرض تسلیت گفت: مبارک فرمانده نظامی بارزی بود که نقش تاریخی در بازپسگیری کرامت نظامی و ملی مصر در جریان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ ایفا کرد و سپس در مقام ریاستجمهوری به منظور تحقق صلح و توسعه در مصر مخلصانه و میهنپرستانه عمل کرد. مبارک به عربیت و مساله فلسطین وفادار بوده، از اتحادیه عرب و نقش آن حمایت کرده و صاحب مواضع عربی بود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به درگذشت رئیسجمهوری اسبق مصر، او را دوست صمیمی خود خواند. وی در فیسبوک خود نوشت: به نیابت از مردم و دولت اسرائیل درگذشت حسنی مبارک را تسلیت میگویم. او دوست صمیمی من و رهبری بود که مردمش را به سوی برقراری صلح و امنیت و برقراری صلح با اسرائیل هدایت کرد. بارها با او دیدار کردم و پایبندی شدید او را به این صلح را دیدم. ما به این مسیر مشترک ادامه خواهیم داد.
نتانیاهو در ادامه درگذشت مبارک را به رئیسجمهوری مصر، خانواده مبارک و مردم این کشور تسلیت گفت.
همچنین به نقل از پایگاه خبری عبری زبان "مفزاک لایو"، خانواده شیمون پرز، رئیس پیشین رژیم صهیونیستی در پیامی به ملت مصر درگذشت حسنی مبارک را تسلیت گفت و اعلام کرد: مبارک مرد صلح بود که خط مشی رئیسجمهور پیش از خود یعنی انور سادات را که مسیر را برای عادیسازی روابط میان مصر و اسرائیل هموار و روابط سیاسی و اقتصادی میان دو طرف برقرار کرد، ادامه داد.
در پیام خانواده پرز که در سال ۲۰۱۶ درگذشت، آمده است: وی و مبارک دوست بودند و در برقراری صلح بین اسرائیل و همسایگانش شراکت داشتند.
پایگاه خبری "مفزاک لایو" با انتشار این پیام خانواده رئیس پیشین رژیم صهیونیستی تصویر دو نفره پرز و مبارک را هم منتشر کرد.
همچنین تعدادی از نمایندگان پارلمان روسیه درگذشت رئیسجمهوری اسبق مصر را تسلیت گفته و نقش او را در تاریخ کشورش و خاورمیانه بارز اعلام کردند.
در همین راستا، رئیس کمیته روابط بینالملل مجلس دومای روسیه گفت: روابط مسکو و قاهره در دوره مبارک در سطح بسیار بالایی قرار داشت و وی نقش بسزایی در حل درگیریهای خاورمیانه ایفا کرد. مسلما نسلهای آینده و تاریخنگاران دستاوردها و اشتباهات او را ارزیابی خواهند کرد اما آنچه که کاملا روشن است این است که مبارک نماد دورهای کامل در تاریخ مصر و سراسر خاورمیانه بود.
همچنین عضو کمیته امور بینالملل پارلمان روسیه اعلام کرد: مبارک موفق شد موقعیت از دست رفته مصر را در صحنه بینالمللی بازیابی کند و روابط این کشور را با بیشتر کشورها به یک سطح جدیدی برساند.
همچنین معاون اول رئیس کمیته امور بینالملل پارلمان روسیه گفت: با وجودی که مبارک در اتحاد شوروی درس خواند اما پس از آن به آمریکا تکیه کرد و آمریکاییها در لحظات دشوار او را تنها گذاشته و از محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر حمایت کردند و این مساله به براندازی دولت مبارک، محاکمه و صدور حکم اعدام در حق او پیش از عفو شد. مبارک درس عبرتی است که به کشورهای عربی اثبات میکند دوستی با ایالات متحده امنیت را تضمین نمیکند.
حسنی مبارک از اکتبر ۱۹۸۱ تا ۱۱ فوریه ۲۰۱۱ رئیس جمهوری مصر بود و پس از اعتراضات مردمی ۱۸ روزه مجبور به کنارهگیری از قدرت شد.
طبق اعلام رسانههای مصر وی در سن ۹۱ سالگی بعد از مدتی دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان دستگاه گوارش درگذشت.
انتهای پیام