بلاتکلیفی دانشجویان درباره تعطیلی یا ادامه فعالیت دانشگاه‌ها

آیا "کرونا" دانشگاه‌ها را تا آخر اسفند تعطیل می‌کند؟

همزمان با اعلام تعطیلی یک هفته‌ای فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های تهران و قم و همچنین اقدام بسیاری از دانشگاه‌ها مبنی بر تعطیلی مراکز خوابگاهی، بسیاری از دانشجویان بویژه دانشجویان خوابگاهی در خصوص ادامه وضعیت تعطیلی یا دایر بودن مراکز آموزشی خود از شنبه دهم اسفند به بعد، به نوعی دچار سردرگمی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در پی شیوع کرونا ویروس در برخی شهرهای کشور از جمله قم و تهران و تعطیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، هر یک از این مراکز دستورالعمل‌ها و اقداماتی در راستای پیشگیری از شیوع این ویروس در بین دانشجویان صادر کردند و وزیر علوم نیز با ابلاغ بخشنامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور از تمامی مراکز خواست "ستاد آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا" با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های مادر استان تشکیل شود و مراکز بهداشتی و درمانی موسسه تا حد امکان مجهز و از نظر تجهیزات پزشکی و درمانی به روز رسانی شود.

غیبت مجاز دانشجویان 

وزیر علوم، در این بخشنامه از دانشگاه‌ها خواست به منظور ایجاد آرامش روحی و آسایش خیال دانشجویان و خانواده های ایشان در صورت درخواست کاهش تعداد واحد درسی از جانب دانشجویان، ادارات آموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با انعطاف پذیری لازم عمل شود و غیبت‌های دانشجویان با علایم سرماخوردگی، آنفولانزا و مانند آن موجه تلقی شد ضمن اینکه دانشگاه‌ها موظف شدند از  برگزاری کلاس‌های عملی از جمله واحد عملی تربیت بدنی (درس عمومی) که نیازمند تماس دانشجویان با ابزار، تجهیزات و امکاناتی است که ضدعفونی کردن آنها میسر نیست خودداری کنند.

ضمن اینکه تا اطلاع بعدی دانشگاه‌ها از برگزاری همایش ها، کنفرانس‌ها و سمینارهایی که موجبات تردد و آمد و شد افراد را از مکان های دیگر فراهم می سازد، منع شدند.

ادامه تعطیلی آموزش عالی تابع تصمیم وزارت بهداشت شد

در همین راستا دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی، اعلام کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در برخی مناطق کشور و لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه در مواجهه با این بیماری در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، و نیز با توجه به لزوم پیروی از سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی قرارگاه کروناویروس، هرگونه فعالیت یا تعطیلی واحدهای آموزشی تابع تصمیم و اعلام رسمی وزارت بهداشت خواهد بود.

بنا بر اعلام معاون آموزشی وزارت علوم، لازم است در هر استان با اخذ نظر تخصصی مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی و بهداشت و درمان استان (یا در صورت لزوم اخذ تأیید شورای تأمین استان) نسبت به تعطیلی یا تداوم فعالیت مراکز آموزشی اقدام شود و در دانشگاه‌هایی که فعالیت آموزشی در آن‌ها به تبعیت از دانشگاه‌های علوم پزشکی تعطیل می‌شود، ضمن تعیین تکلیف دانشجویانی که در حال انجام آزمایش‌ها و پژوهش‌های مربوط به پایان‌نامه و رساله خود هستند، با تخلیه خوابگاه‌ها، غداخوری‌ها و دیگر فضاهای عمومی و مشترک نسبت به انجام اقدامات بهداشتی و ضدعفونی این فضاها اقدام لازم صورت پذیرد.

در این زمینه هماهنگی لازم در اسکان موقت و تأمین غذای آن گروه از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که الزام به حضور در محیط آموزشی دارند صورت گیرد.

تعویق آزمون دکتری 99

بر این اساس مهم‌ترین تصمیمی که در این زمینه اتخاذ شد لغو آزمون دکتری سال 99 دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور شد که بر این اساس  آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۳۹۹ که قرار بود در تاریخ نهم اسفند ماه سال جاری برگزار شود با اعلام سازمان سنجش آموزش کشور ۲۸ فروردین ماه سال آینده برگزار می‌شود و کارت ورود به جلسه این آزمون نیز از ۲۵ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ منتشر می‌شود.

با اعلام تعطیلی یک هفته‌ای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تقریبا اغلب دانشگاه‌ها خوابگاه‌های دانشجویی خود را تعطیل کردند و اقدام به ضدعفونی مراکز خوابگاهی و دانشکده‌های خود نمودند.

وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه تهران

در این زمینه دکتر حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران به ایسنا، گفت: تمامی خوابگاه‌های دانشگاه تهران تعطیل شده‌اند و تمامی دانشجویان خوابگاهی موظف تا صبح دوشنبه پنجم اسفندماه این خوابگاه‌ها را تخلیه کنند و تنها دانشجویان خارجی امکان حضور در خوابگاه‌ها را داشتند که بنا بر تصمیمات اتخاذ شده، آنها را در مکانی دیگر اسکان خواهیم داد.

معاون دانشجویی دانشگاه تهرانخاطرنشان کرد: زمان بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه تهران بستگی به مصوبه هیات دولت دارد و هر تصمیمی که دولت در خصوص فعالیت آموزشی دانشگاه‌ها تصمیم بگیرد، ما نیز تابع هستیم.

دکتر حبیبا تاکید کرد: این که عنوان می‌شود دانشجویان ساکن خوابگاه‌های دانشگاه تهران قبل از ترک خوابگاه‌ها تست آزمایش کرونا ویروس را در درمانگاه این دانشگاه‌ بدهند به هیچ عنوان امکان پذیر نیست چرا که ما امکان چکاپ حدود 50 هزار دانشجوی دانشگاه تهران و همچنین خوابگاه‌ها را نداریم. البته اگر دانشجویانی با علایم مشابه کرونا ویروس به درمانگاه‌ دانشگاه مراجعه کنند پزشک برحسب تشخیص خود می‌تواند آنها را به بیمارستان‌هایی که به همین منظور تعیین و اعلام شده‌اند، جهت انجام آزمایشات تکمیلی معرفی کند.

برگزاری کلاس‌های نظری دانشگاه تهران به صورت مجازی 

معاونت آموزشی دانشگاه تهران در خصوص برگزاری کلاس‌های نظری دانشجویان دانشگاه تهران به صورت مجازی اطلاعیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:
بعد از اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تعطیلی کلاس‌های آموزشی در برخی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای مقابله با گسترش ویروس کرونا، جلسه هیأت رئیسه دانشگاه تهران تشکیل و مقرر شد کلاس‌های نظری نیم‌سال دوم ۹۹-۱۳۹۸ تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی برگزار شود و  مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی از تاریخ 5 اسفند جهت پشتیبانی‌های لازم برای برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی اعلام آمادگی نموده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی در خصوص نحوه تشکیل کلاس‌های غیرحضوری و نحوه‌ی استفاده از سامانه‌های آموزش الکترونیکی، اطلاعیه‌ای به روسای کلیه دانشکده‌ها ومراکز آموزشی دانشگاه صنعتی شریف ارسال کرد.

تصمیم دانشگاه شریف برای جبران تعطیلی کلاس‌های آموزشی

همچنین بر اساس مصوبه‌ هیات رئیسه و ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای دانشگاه صنعتی شریف مبنی بر جلوگیری از وقفه بیشتر در امور آموزشی و تشکیل کلاس‌ها، این دانشگاه راهکارها و پیشنهادهایی را در حوزه آموزشی و ارائه آموزش‌های لازم برای دروس نظری (غیرعملی) معادل حداقل دو هفته درسی تا پیش از پایان اسفند ۹۸ به صورت غیرحضوری ارائه داد.

ارائه‌ محتوای آموزشی به صورت ویدیوهای آموزشی،‌اسلایدهای درسی، جزوات و یادداشت‌های درسی،  ارائه کلاس به صورت برخط با استفاده از یکی از ابزارهای سامانه کلاس‌های مجازی دانشگاه، سامانه کلاس‌های مجازی دانشگاه، سامانه‌های ارتباطات تصویری با قابلیت اشتراک گذاری صفحه نمایش مانند اسکایپ،  سامانه درس‌افزار شریف،  سامانه‌های اطلاع‌رسانی درسی مانند کوئرا، ایمیل‌های گروهی از طریق سامانه‌ی آموزش،  وب‌سایت دروس و  ویدیوهای موجود در سامانه درس‌افزار آزاد شریف از جمله برنامه‌های آموزشی این دانشگاه در مدت تعطیلی است تا برنامه درسی دانشجویان دچار وقفه نشود.

دانشگاه صنعتی شریف همچنین اعلام کرد؛ اطلاع‌رسانی در خصوص نحوه استفاده از سامانه‌های آموزش الکترونیکی دانشگاه شامل سامانه کلاس‌های مجازی و درس‌افزار شریف متعاقبا از طرف مرکز آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه اعلام خواهد شد.
 

تعطیلی تمامی خوابگاه‌های تربیت مدرس

بر اساس تصمیم هفته جاری معاونت دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس تمامی خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه تعطیل شدند. محمدحسین نصرتی مدیر کل روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس در این زمینه به ایسنا گفت: تمامی خوابگاه های دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس تا روز شنبه هفته آینده تعطیل می‌شوند و دانشجویان موظف به ترک خوابگاه شدند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه روزانه تمامی خوابگاههای دانشجویی به صورت مرتب ضد عفونی می‌شوند، اظهار کرد: رعایت بهداشت عمومی در سطح خوابگاه‌ها را نیز مورد توجه قرار داده‌ایم. همچنین دانشجویان خارجی مشکلی برای ادامه اسکان در خوابگاه ندارند.

برگزاری کلاس‌های دانشگاه علم و صنعت به صورت الکترونیکی از روز شنبه
 

 دانشگاه علم و صنعت نیز اعلام کرد؛ پیرو اطلاع رسانی‌های انجام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص احتمال شیوع ویروس کرونا و لزوم انجام تدابیر پیشگیرانه و نیز درخواست­‌های گروه‌های مختلف دانشجویی برای استفاده از امکانات غیر حضوری، به اطلاع می‌رساند به منظور اطمینان از تداوم صحت و سلامت دانشجویان، از روز شنبه 10 اسفند، کلیه کلاس‌های درسی در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه، به صورت الکترونیکی و با استفاده از سامانه LMS ارائه خواهد شد. بدین ترتیب دانشجویان با اتصال به سامانه LMS از کلاس­‌های آموزش الکترونیکی مربوطه استفاده خواهند نمود.

در این زمینه مرکز آموزش الکترونیکی ضمن ایجاد امکانات دسترسی و کاربری مربوطه برای کلیه دانشجویان، فایل راهنمای لازم را نیز در اختیار آنها قرار خواهد داد و در خصوص برگزاری کلاس ­های آزمایشگاهی، کارگاهی و عملی متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

لغو برنامه‌های گروهی دانشجویی وزارت بهداشت تا اطلاع ثانوی

دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز از لغو تمامی برنامه‌های گروهی دانشجویی وزارت بهداشت تا اطلاع ثانوی خبر داد و به ایسنا گفت:طبق تصمیم‌گیری‌هایی که در جلسه فوق‌العاده وزارت بهداشت صورت گرفت به این جمع‌بندی رسیدیم که ما کلیه برنامه‌های جمعی از جمله برنامه المپیادی را تعطیل کنیم بطوریکه دو روز گذشته قرار بود 350 دانشجو برای حضور در مسابقات بسکتبال به بوشهر اعزام شوند و همچنین 9 اسفندماه نیز برنامه اعزام دو تیم 1200 نفره از دانشجویان به شهر خزرآباد و بابلسر برای انجام مسابقات ورزشی را داشتیم که تمامی این برنامه‌ها لغو شد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر علاوه بر برنامه‌های ورزشی تمامی گردهمایی‌ها، اجلاس‌ها، اردوها، نشست‌ها و همه المپیادها در دانشگاه‌های علوم پزشکی را لغو کردیم و در یک جلسه اضطراری با معاونین دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، علوم پزشکی ایران و بهزیستی پروتکلی را برای همه دانشگاه‌ها تنظیم کنیم و این پروتکل‌های بهداشتی در قالب دستورالعمل به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

تعویق زمان برگزاری چهار آزمون‌های وزارت بهداشت

دکتر آبتین حیدرزاده رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با اشاره به تصمیم وزارت بهداشت در خصوص تعویق زمان برگزاری آزمون‌های این وزارتخانه در اسفند ماه به ایسنا گفت: بر اساس آخرین مصوبه وزارت بهداشت امتحانات علوم پایه، پیش کارورزی و جامع داروسازی (۱۸۰ واحدی) که مقرر بود در تاریخ ۸ اسفند برگزار شود لغو شده است.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: برگزاری چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی بالینی کشور که قرار بود روز ۱۵ اسفند ماه برگزار شود پیرو بررسی های انجام شده و به دلیل تقاضای فراوان همکاران پزشک شاغل در نقاط مختلف کشور که مشغول خدمت رسانی به بیماران درگیر در  طغیان بیماری اخیر هستند، لغو شد . 

حیدرزاده تاکید کرد: آزمون های پیش کارورزی و جامع داروسازی (180 واحدی) صبح چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۹۹ برگزار خواهد شد.همچنین آزمون های علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی بعدازظهر همین روز برگزار می شود. ضمن اینکه آزمون چهل و هفتمین دوره پذیرش دستیاری رشته‌های پزشکی نیز صبح پنجشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۹۹ برگزار می شود.

وی تاکید کرد: کلاس‌های درسی تئوری در استان‌های پرچالش‌تر و یا دارای موارد آلودگی تا پایان هفته تعطیل است که این تعطیلی شامل استان‌های تهران، البرز، قم، گیلان، مازندران، همدان، اراک، قزوین، اصفهان و گلستان است. ضمن اینکه کلیه همایش‌ها و تجمعات دانشجویی در تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان اسفند ماه تعطیل اعلام شده است و این تعطیلی صرفا برای هفته جاری نیست.

به گزارش ایسنا، با توجه به شیوع کرونا ویروس در سطح کشور و به خصوص در استان‌هایی نظیر قم و تهران، فعالیت‌های آموزشی و دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به مدت یک هفته یعنی تا روز شنبه دهم اسفند ماه تعطیل شدند و در پی این تصمیم اغلب دانشگاه‌ها اقدام به تخلیه خوابگاه‌های دانشجویی در هفته جاری نمودند، با توجه به افزایش نگرانی دانشجویان به خصوص دانشجویان خوابگاهی درباره شیوع این ویروس در این مراکز و همچنین انتشار اخباری منبی بر ابتلای برخی از دانشجویان خوابگاهی به کرونا ویروس به نظر می رسد مسئولان وزارت بهداشت که متولی اعلام تعطیلی مراکز دانشگاهی و آموزشی در کشور هستند با اعلام تصمیم قطعی در زمینه فعالیت یا تعطیلی دانشگاه‌ها تا پایان اسفند، تکلیف دانشجویان را مشخص کنند تا این دانشجویان به نگرانی و اضطراب مضاعف دچار نشوند.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98120604595
  • خبرنگار : 71567