رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

تنها راه انتقال کرونا قطرات سرفه و عطسه است/ میزان مرگ‌ومیر در گروههای سنی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهترین راه پیشگیری از بیماری رعایت بهداشت فردی و شستن مرتب دست‌ها به مدت ۳۰ ثانیه است.

دکتر سید محمدحسین بحرینی امروز، ۵ اسفند ماه، در نشستی با روسای رسانه استان خراسان با اشاره به اینکه میکروب‌ها سایز بزرگتری از ویروس دارند و ویروس‌ها سایزی در حد نانومتر دارند اما می‌توانند جهش زیادی داشته باشند، گفت: نیوکرونا یک دسته از ویروس‌های معروف دنیاست که متاسفانه اطلاعات زیادی در خصوص این ویروس وجود ندارد و حتی در کشورهای مختلف علایم بالینی این بیماری متفاوت است.

وی افزود: در بعضی از کشورها بیماران مبتلا به کرونا با بهم ریختگی سلول‌های خونی روبه‌رو هستند ولی بیماران مبتلا به کرونا در کشور ما هیچ نوع بهم‌ریختگی سلول‌های خونی نداشتند؛ بنابراین تنها راه تشخیص برای این بیماری علائم بالینی است که بیشتر از اقدامات پاراکلینیکی می‌تواند مفید واقع شود.

تنها راه انتقال کرونا قطرات سرفه و عطسه است

بحرینی با بیان اینکه پیشگیری و مراقبت حرف اول را در بهبود شرایط جامعه می زند، خاطرنشان کرد: تا حد امکان مردم از تماس با افراد آلوده باید پرهیز کنند و سفرهای خود را به خارج از کشور و یا استان‌های دیگر کاهش دهند زیرا تنها راه انتقال این بیماری قطرات ریز مایعی است که از طریق سرفه و عطسه در هوا پخش می شود و اگر فردی در معرض این قطرات باشد، احتمال ابتلا به این ویروس وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افراد مسن و با بیماری زمینه‌ای مانند دیابت یا افرادی که از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می‌کنند و یا بیماران سرطانی که تحت درمان هستند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند، گفت: در کشور ما در ۲ فاز آمادگی برای ممانعت از ورود ویروس به کشور و مقابله با ویروس اقدامات درمانی و بهداشتی متعددی انجام شده است.

به احتمال زیاد بسیاری افراد به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند

وی با بیان اینکه کنترل مرزها به خصوص کنترل در مرز دوغارون به منظور بررسی موارد ابتلا به کرونا به شدت در حال انجام است، گفت: زمان و دوره کمون این بیماری بین ۱۴ تا ۲۰ روز است و احتمال زیاد بسیاری از افراد این ویروس را مبتلا می شوند اما به دلیل سیستم ایمنی قوی که دارند، هیچگونه علائمی ندارند اما این افراد می توانند ناقل بیماری باشند.

بحرینی با اشاره به اینکه در سطح شهر ۱۰ مرکز جامع خدمات سلامت برای مراجعه سرپایی و کاهش مراجعه بیماران به اورژانس بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده زیرا مراجعه غیرضروری مردم به بیمارستان‌ها مانع خدمت‌رسانی به موقع به بیماران بدحال، تصادفی و... می شود، بیان کرد: در برابر هر حادثه می‌توان ۳ مدل برخورد داشت؛ اول اینکه بی‌تفاوت باشیم. دوم اینکه بترسیم و سوم اینکه برخورد منطقی و علمی با موضوع داشته باشیم؛ بنابراین برای برخورد با ویروس کرونا نیز فقط باید مطابق پروتکل جهانی برخورد علمی و منطقی داشت و از انتشار این بیماری جلوگیری کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از ابتدای ژانویه امسال ۷۲ هزار و ۳۶۷ نفر براثر بیماری آنفولانزا از دنیا رفته‌اند اما از ابتدای دسامبر ۲۶۱۹ نفر از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند، بیان کرد: میزان مرگ و میر آنفلوآنزا به مراتب بالاتر از بیماری کروناست اما به دلیل انتشار سریع بیماری مردم نگرانی بیشتری دارند و این استرس آن‌ها می‌تواند سیستم ایمنی بدنشان را ضعیف کند؛ بنابراین صرفا شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون و پرهیز از مراوده نزدیک با افراد بیمار می‌تواند مانع ابتلا به این بیماری شود.

میزان مرگ و میر کرونا در گروه‌های مختلف سنی

بحرینی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر در مبتلایان زیر ۹ سال صفر است، گفت: اما در بین مقطع سنی ۱۰ تا ۱۹ سال و ۲۰ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۹ سال ۰.۲ درصد است. همچین میزان ابتلا به این بیماری در مقطع سنی ۴۰ تا ۴۹ سال ۰.۴ درصد، ۵۰ تا ۵۹ سال ۱.۳ درصد، ۶۰ تا ۶۹ سال ۳.۶ درصد، ۷۰ تا ۷۹ سال ۰.۸ و ۸۰ به بالا ۱۴.۸ درصد است.

وی افزود: افراد مبتلا به ناراحتی قلبی عروقی ۱۰.۵ درصد، بیماران دیابتی ۷.۳ درصد، بیماران تنفسی مزمن ۶.۳ درصد، مبتلایان به فشار خون ۶ درصد، بیماران سرطانی تحت درمان ۵.۶ درصد و افراد معمولی ۰.۹ درصد احتمال مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری را دارند.

آقایان بیشتر از خانم‌ها مبتلا به کرونا می‌شوند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اقایان بیشتر از خانم‌ها مبتلا به این بیماری می‌شوند، گفت: اگر آب و صابون در دسترس نبود، افراد می‌توانند از مواد ضدعفونی حاوی الکل استفاده کنند. همچنین لازم است شهروندان در اجتماعات افراد نزدیک به یکدیگر قرار نگیرند.

در اتوبوس و مترو مراقب آلوده ‌شدن باشید

بحرینی با بیان اینکه مردم در اتوبوس و مترو مراقب آلوده ‌شدن دست‌های خود باشند زیرا این آلودگی اگر به مخاط بدن از طریق چشم، دهان و بینی وارد شود، زمینه ابتلا به بیماری نیز فراهم می‌شود، گفت: عموم مردم موقع عطسه و سرفه باید جلوی دهان را با دستمال کاغذی بگیرند و دستمال کاغذی را در سطل زباله‌ دردار قراردهند.

ترجیحا مردم به اعتکاف نروند

وی با بیان اینکه دوران نقاهت این بیماری مشخص نیست، اظهار کرد: از مردم درخواست می کنیم از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنند و به خصوص در ایام نوروز، میهمانی‌ها و اجتماعات خود را کاهش دهند. علاوه براین ترجیح بر این است که مردم در مراسم عبادی ایام اعتکاف ماه رجب به دلیل حضور طولانی مدت افراد در مسجد خودداری کنند و سلامت خود و دیگران را در اولویت قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تلفن گویای ۱۹۰ نیز به سوالات مردم در خصوص این بیماری پاسخ خواهد داد، بیان کرد: بیمارستانی برای مراقبت از بیماران کرونا در نظر گرفته شده و اگر تعداد بیماران بالاتر از حد پیش‌بینی شده بود، این بیماران در بیمارستان‌های دیگری که برای این کار پیش‌بینی شده، بستری می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند.

آمار مبتلایان و مرگ‌وگیر کرونا تاریخ انقضای یک ساعته دارند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وی با بیان اینکه بنای وزارت بهداشت بر صداقت و شفافیت است اما اگر آمار بیماران و فوتی‌ها تغییر می کند به دلیل شرایط بیماران است و هر مطلبی در خصوص این بیماری تاریخ انقضای یک ساعته دارد، گفت: براساس پروتکل‌های علمی حضور پر رنگ مردم در اماکن متبرکه می‌تواند زمینه شیوع بیماری را فراهم کند؛ بنابراین حضور مردم در اجتماعات ممنوع است.

بحرینی با اشاره به اینکه آمار مرگ و میر مبتلایان به کرونا در چین ۲۵۹۲ مورد و در کره جنوبی ۷ مورد بوده اضافه کرد: این آمار در ایتالیا ۳ نفر، ژاپن یک نفر، ایران ۱۲ نفر و برای هر کدام از کشورهای تایوان، فرانسه و فیلیپین یک نفر است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۲۰:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98120504250
  • خبرنگار : 50071