گروکشی "رسانه‌ای" چین و آمریکا بالا گرفت

چین: رسانه‌هایی که تبعیض نژادی را گسترش می‌دهند باید بهایش را بپردازند

به دنبال تصمیم پکن برای لغو مجوز فعالیت سه خبرنگار نشریه «وال استریت ژورنال»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (پنج‌شنبه) گفت، رسانه‌هایی که تبعیض نژادی را گسترش می‌دهند و وجهه چین را لکه دار می‌کنند باید بهای کار خود را بپردازند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات چین روز چهارشنبه اعلام کردند که مجوز فعالیت سه خبرنگار نشریه وال استریت ژورنال را به دلیل انتشار یک تیتر نژادپرستانه در این روزنامه لغو کرده‌اند. این مطلب با تیتر "چین بیمار واقعی آسیاست" سوم فوریه در روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به چاپ رسید. لغو شدن مجوز فعالیت این سه خبرنگار بزرگترین لغو فعالیت‌های خبرنگاران رسانه‌های خارجی مستقر در چین در سه دهه اخیر محسوب می‌شود.

این تصمیم پکن پس از آن اتخاذ شد که وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که با پنج خبرگزاری مهم دولتی چین همانند سفارتخانه‌های خارجی برخورد می‌کند بطوریکه آنها از این پس ملزم هستند تا فهرست استخدام و اخراج تمامی کارمندانشان را اعلام کرده و اموالشان در آمریکا را در وزارت امور خارجه به ثبت برسانند. این پنج رسانه شامل خبرگزاری "شینهوا"، شبکه تلویزیونی "چاینا گلوبال"، رادیو بین‌المللی چین، روزنامه "چاینا دیلی" و شرکت توسعه رسانه‌ای "های تیان" است.

گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز در جریان کنفرانس خبری گفت: چین به ایجاد تفرقه در نشریه وال استریت ژورنال تمایلی ندارد اما تنها یک خبرگزاری موسوم به وال استریت ژورنال وجود دارد و باید مسؤولیت آنچه نوشته و آنچه انجام داده را بر عهده بگیرد.

این مقاله جنجالی توسط «والتر راسل مید» یکی از اساتید دانشگاهی ایالات متحده نوشته شده است و در آن واکنش اولیه چین به شیوع ویروس «کرونا» مورد انتقاد قرار گرفته و نظریه‌هایی درباره تاثیرات شیوع این ویروس بر سیستم اقتصادی و سیاسی چین مطرح شده است.

گنگ شوآنگ همچنین هشدار داد که چین ممکن است اقدامات بیشتری علیه نشریه وال استریت ژورنال در نظر بگیرد.

این هشدار پس از آن مطرح شد که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا تصمیم پکن برای اخراج این خبرنگاران را محکوم و از آزادی بیان دفاع کرد.

گنگ شوآنگ به این مساله که اقدامات بیشتر علیه این نشریه چه چیزهایی می‌توانند باشند، اشاره‌ای نکرد و تنها گفت: ما حق داریم تا اقدامات بیشتری انجام دهیم.

وی درباره اظهارات پامپئو درباره آزادی بیان گفت: این مساله ارتباطی با آزادی بیان ندارد بلکه درباره مقاله‌ای است که وجهه چین را لکه‌دار کرده است. می‌خواهم از پامپئو بپرسم که اگر فکر می‌کنید وال استریت ژورنال حق آزادی توهین به فرد دیگری را دارد پس طرف مقابل نیز حق آزادی واکنش و دفاع از خود را دارد!

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98120100231
  • خبرنگار : 71477