به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آتش بس فعلی در لیبی در تاریخ ۱۲ ژانویه با میانجیگری روسیه و ترکیه حاصل شد و نخستین وقفه در درگیریهای این کشور را بعد از چندین ماه درگیری بر سر کنترل شهر طرابلس رقم زد. با این حال دو طرف درگیری تاکنون بارها آتش بس را نقض کردهاند.
کشور نفت خیز لیبی بین دو جناح موسوم به دولت توافق ملی لیبی به رهبری نخست وزیر آن یعنی فایز السراج و همچنین جناح موسوم به ارتش ملی لیبی شامل نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر دو پاره شده است.
هیات پشتیبان سازمان ملل در لیبی اعلام کرد امروز پنج نماینده نظامی از هر یک از طرفها در قالب کمیته مشترک نظامی لیبی(۵+۵)در شهر ژنو و در فاصله بیش از یک هفته بعد از آنکه آنها به اولین دور مذاکراتشان بدون دستیابی به توافقی پایان دادند، دیدار داشتند.
در دور قبلی این مذاکرات هیات سازمان ملل اعلام کرد: دو طرف اتفاق نظری فراگیر بر سر فوریت حفاظت، حاکمیت و تمامیت ارضی لیبی توسط لیبیاییها داشتهاند. آنها همچنین بر سر جلوگیری از موج اعزام شبهنظامیان غیرلیبیایی و فرستادن آنها به کشورهایشان هم توافق داشتند.
مذاکرات در ژنو در حالی انجام میشود که اقدامات دیپلماتیک دیگر قدرتهای جهان برای پایان دادن به درگیریها در لیبی تشدید شده است.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه توافق کردند تا یک عملیات دریایی جدید با هدف اعمال تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل بر لیبی اجرا کنند.
انتهای پیام