مسؤول بین‌المللی: مصر، اردن، امارات و روسیه پشت حملات پهپادی نیروهای حفتر هستند

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در لیبی تأکید کرد، مصر، امارات، اردن و روسیه مسؤول حملات پهپادی نیروهای خلیفه حفتر در لیبی هستند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، یعقوب الحلو، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در لیبی و معاون فرستاده ویژه این سازمان در این کشور آفریقایی در کنفرانس مطبوعاتی گفت: این کشورها نیروهای ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر را به پهپادها مجهز می‌کنند. این کشورها به خوبی می‌دانند که استفاده از پهپاد تنها محدود به حمله به تأسیسات نظامی نمی‌شود بلکه به غیرنظامیان و مدارس و بیمارستان‌ها نیز آسیب می‌زند. تمام این اقدامات، جنایات جنگی هستند. کشورهای معروفی مثل مصر، امارات، اردن و روسیه به نیروهای حفتر کمک می‌کنند. درباره روسیه می‌توانیم بگوییم گروه‌های روس به دولت روسیه وابسته نیستند در حالیکه اردن اخیرا شش پهپاد چینی به نیروهای حفتر داده است.

وی درباره نقش ترکیه در لیبی گفت: ما اخیرا شاهد حضور قوی این کشور در لیبی بوده‌ایم. هدف از این مساله ممانعت از سقوط طرابلس و ایجاد نوعی توازن در جنگ کنونی است.

الحلو درباره منطقه پرواز ممنوع که نیروهای حفتر اعلام کرده‌اند و ممانعت از فرود هواپیماهای سازمان ملل در فرودگاه‌های لیبی گفت: سازمان ملل دو هواپیما دارد که در زمان کنونی فعالیتی ندارند و همین مساله موجب دشواری زیادی در عملیات انسانی آن می‌شود.

الحلو گفت: طی هفته‌های اخیر هواپیماهای آمریکا که سازمان ملل از آن‌ها برای انتقال کمک‌ها و کارمندان استفاده می‌کند نتوانستند پروازهای همیشگی خود را به دلیل منطقه پرواز ممنوعی که نیروهای حفتر در مناطق غربی ایجاد کرده‌اند، انجام دهند.

به گفته این مقام سازمان ملل، بیشتر مدارس تقریبا بسته شده‌اند و امروز بیش از ۱۵۰ هزار دانش‌آموز داریم که از خدمات آموزشی بی‌بهره‌ هستند.

الحلو تاکید کرد: بیش از ۳۱ سال است که در سازمان ملل کار می‌کنم و شاهد چنین سختی‌هایی نبوده‌ام. بیش از ۶۵۰ هزار آواره در لیبی هستند که بیشترشان از منطقه صحرای بزرگ آمده‌اند و امکان بازگشت‌شان به کشورهای اصلی‌شان خطرناک است.

وی افزود: ما اکنون ۲۰۰۰ آواره داریم که در ۱۱ مرکز مستقر هستند و برای ارائه خدمات انسانی به آن‌ها تلاش می‌کنیم.

الحلو گفت: خسارت‌های لیبی ظرف سه هفته گذشته به دلیل توقف صادرات نفت به بیش از یک میلیارد دلار رسیده است. شهروندان شدت بحران را به دلیل اینکه نمی‌توانند به حساب‌هایشان دسترسی داشته باشند، لمس می‌کنند.

از سوی دیگر، فرودگاه معیتیقه در طرابلس پروازهای خود را به خاطر حملات راکتی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورد.

طرف‌های درگیر در لیبی یکدیگر را به نقض آتش‌بس که اخیرا با نظارت ترکیه و روسیه برقرار شد، متهم می‌کنند.

الحلو گفت: استفاده کورکورانه از سلاح در لیبی به خسارت‌های زیاد و آوارگی و انهدام زیرساخت مثل بیمارستان‌ها و مدارس منجر شده است. لیبی یکی از کشورهایی است که بیشترین سلاح کنترل نشده در جهان را در اختیار دارد و حدود ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تن برآورد شده است. نزاع کنونی بر ۲۷ درصد از ساکنان تأثیر گذاشته است. ۱۵۰ هزار لیبیایی از طرابلس آواره شده‌ و ۶۵۰ غیرنظامی کشته‌اند. حدود ۹۰۰ هزار تن به کمک‌های فوری نیاز دارند. ما مبلغ ۱۱۵ میلیون دلار برای کمک به نیازمندان جمع‌آوری کرده‌ایم.  

وی گفت: آتش‌بس تا چند روز بعد از نشست برلین پایدار بود. امروز می‌توانیم بگوییم که میزان درگیری‌ها کمتر شده است هرچند برخی مواقع آتش‌بس به شدت نقض می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98112921297
  • خبرنگار : 71516