در پنجمین شب از جشنواره فجر

دختران مازندران زیبایی طبیعت را به موسیقی کشاندند

«سوره» امشب سفری داشت به شمال کشور از مازندران تا تالش؛ دو اجرای نیمه‌وقت که هر دو فضایی شاد را برای مخاطبان خود رقم زدند.

به گزارش ایسنا، کنسرت نیمه وقت دو گروه آیشم و کادوس در پنجمین شب از موسیقی فجر در حوزه هنری برگزار شد.


در ادامه مشروح این دو اجرا را به گزارش خبرنگار ایسنا می‌خوانید:

بخش اول با اجرای آیشم همراه بود. همه نوازندگان گروه، خانم و خواننده اصلی مرد بود که لَلِه وا می‌نواخت. آغاز اجرا پر شور و دختران مازندران با قدرت روی سازهای کوبه‌ای می‌زدند. ترانه از عشق و بهار می‌گفت. خواننده گروه صدایی رسا داشت و دختران گروه با او هم‌خوانی می‌کردند.

قطعه دوم فضای آرام‌تری داشت و با تحریرهای خواننده همراه بود. موسیقی آنها برای زنی به نام عایشه خوانده و در آن اشاراتی به طبیعت می‌شد و فضایش طبیعت بکر مازندران را تداعی می‌کرد.

قطعه سوم نیز ریتم شادی داشت و گروه کلمات را به سرعت می‌خواند. این بخش نیز از تب و تاب عشق و سوختن معشوق سخن می‌گفت.

در قطعه سوم سازهای کوبه‌ای با ریتم یکسان نواخته می‌شد. نوازنده سولوی کمانچه برای لحظاتی نواخت و گروه دوباره با یک‌دیگر هماهنگ شدند. این ترانه هم  در وصف زنان کشورمان بود: «ای عزیزم گریه نکن لیلا خانم ... و نوازنده تنبور و دهل با خواننده هم‌خوانی می‌کردند. این قطعه که در ابتدا فضای به نسبت غمگینی داشت به یک باره تغییر ریتم داد و شاد شد. در پایان می‌خواندند«لیلا خانم ماه عالم ...»

در قطعه بعد صدای دختران وضوح بیشتری داشت و در ابتدا با لَلِه وا نوازی خواننده اصلی آغاز شد.

دو اثر بعدی هم عاشقانه‌هایی برای دو زن به نام‌های رعنا و طیبه بود.

گروه موسیقی محلی مازندرانی آیشم از شهرستان آمل به سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر راه پیدا کرده است.

گروه آیشم حدود سه سال قبل با رویکرد اجرای موسیقی بومی مازندران شروع به فعالیت کرد. این گروه به سرپرستی ژاله احمدی کنسرت‌های مختلفی را نیز در سطح استان مازندران و تهران برگزار کرده است.

ژاله احمدی ایرایی خواننده و نوازنده دهل، میثم شیخ‌نژاد خواننده و نوازنده لَلِه وا، کیمیا صرافی نوازنده دف و دایره، فاطمه محمدی عمران نوازنده دوتار، رجا قربی و یاسمن ظاهری نوازنده کمانچه، هانیه نعیمی نوازنده نقاره و بهار زابلی نوازنده بم‌تار اعضای گروه آیشم را تشکیل می‌دهند.

آغاز کار گروه گروه کادوس با ریتمی شاد همراه بود.‌ تنبوره و کمانچه در بین دو ساز دیگر محوریت داشتند و گاهی به هم پاسخ می‌دادند. قطعه اول بدون کلام بود.‌
در بخش بعدی تنها تنبور نواخته می‌شد و خواننده آوای محزونی سر داد.‌ گاهی کمانچه نیز با خواننده و نوازنده تنبور همراه می‌شد و خواننده تحریرهای محزون خود را ادامه می‌داد.

قطعه سوم سفری به کوه‌های تالش بود. با نواختن نی آغاز و در پایان با دایره همراه شد. این اثر فضایی محزون داشت و به راستی که یادآور طبیعت بود.

در پایان نیز نوازندگان برای لحظاتی ریتم شادی را در سالن ایجاد کردند.

مراسم حنابندان تالشی که دارای دو وجه شادی و غم است، محوریت ترانه بعدی بود و با همین دو وجه اجرا شد.

گروه موسیقی کادوس به سرپرستی آرمین فریدی و خوانندگی هوشنگ بداغی دوشنبه 28 بهمن از ساعت 18:30 به روی صحنه خواهد رفت.

گروه کادوس تالش در سال 1382 تشکیل شد. کادوس در این سال‌ها در اشاعه فرهنگ و موسیقی تالش و معرفی مقام‌ها و هواهای موسیقیایی بکر منطقه تالش تلاش کرده است. این گروه ضمن احیای سازهای کهن تالش مثل تنبوره، در کشورهای متعددی همچون روسیه، بلاروس، آذربایجان و ارمنستان به اجرای موسیقی تالش پرداخته است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۲۲:۴۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98112821068
  • خبرنگار : 71625