به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، محققان دریافتهاند زمانیکه سیاره مریخ در حال شکلگیری بود، ممکن است سه سیارک با قطر هزار تا ۲ هزار کیلومتر با آن برخورد کرده باشند.
محققان آمریکایی با انجام مطالعهای جدید اینگونه دریافتند که سیاره سرخ به تدریج شکل گرفته است و کشیدن ذرات کیهانی به میدان گرانشی خود، به صورت یک سیاره درآمده است.
انباشته شدن این ذرات به نحوی انجام شده که قطر فعلی مریخ ۴ هزار و ۲۰۰ مایل است.
یافتههای این مطالعه جدید با مطالعات پیشین مغایرت دارد که گفته شده بود مریخ ۲ تا ۴ میلیارد سال پس از تشکیل منظومه شمسی، به سرعت تشکیل شده است.
حدود ۲۰۰ شهاب سنگ مریخی روی کره زمین وجود دارد که تصور میشود به هنگام برخورد با سیارکهای بزرگ از مریخ خارج شدهاند.
در گذشته، دانشمندان از این شهابسنگهای مریخی برای ساخت جدول زمانی شکلگیری سیاره استفاده میکردند و تاریخ اسرارآمیز تشکیل آن را ترسیم می کردند.
اما محققان آمریکایی از موسسه تحقیقاتی جنوب غربی در تگزاس بر اساس شبیهسازی مدلهای رایانهای از یک سیارک که به مریخ برخورد کرده، یافتههای جدیدی را دریافتند.
"سایمون مارکی"( Simone Marchi) از این موسسه تحقیقاتی اظهار کرد، ما پیش از این میدانستیم که مریخ عناصری مانند پلاتین و طلا را از برخوردهای اولیه خود دریافت کرده است.
محققان در این پروژه، برخوردهای هیدرودینامیک ذرات نرم به مریخ را شبیهسازی کردند و مدلهای جدید آنها نشان میدهد که تشکیل مریخ یک فرآیند زمانی ۲۰ میلیون ساله بوده است.
"سایمون مارکی" افزود، برای درک کاملتر مریخ، ما باید نقش پرانرژیترین و نخستین برخوردهای این سیاره را بررسی کنیم.
نسل بعدی پروژههای مریخی، مربوط به کاوشگرانی است که نمونههایی را از مریخ به زمین خواهند آورد.
انتهای پیام