به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، رباتها به اشکال مختلفی حرکت میکنند. برخی با پا راه میروند، برخی دیگر روی چرخهای خود میچرخند و برخی نیز به شکل خزندگان برای حرکت میخزند. اما رباتها بعضی از مواقع با یک مانع روبرو میشوند که آنها را از حرکت بازمیدارد.
اکنون ربات زنجیری "RCTR" ابداع شده توسط محققان دانشگاه بن گوریون توانایی پشت سر گذاشتن موانع مختلف را دارد.
این ربات که به شکل چرخهای تانک ساخته شده است، قابلیت تنظیم مجدد و تطبیق با شرایط دارد و میتواند از موانع مختلف بگذرد. این دانشگاه در گذشته تعدادی از رباتهای متحرک جدید را ساخته است، از جمله ربات تک موتوره که از حرکت موجی برای خزیدن، شنا و صعود استفاده میکرد.
اکنون نمونه اولیه این ربات مجهز به سه موتور است که البته در آینده محققان آن را به دو موتور کاهش خواهند داد. با حرکت این ربات، پیوندهای قابل انعطافی که دور موتورها را زنجیروار احاطه کرده میتوانند در جای خود قفل شوند تا ربات ثابت شود، یا به منظور ایجاد انعطاف پذیری، به شکلی که موتورها میخواهند، حرکت کنند.
همچنین در هنگام برخورد با یک مانع، زنجیرهای عقبی میتوانند در یک زاویه قفل شوند تا قسمت جلویی بالا بیاید و سپس ربات از مانع رد شود.
این ربات با خم کردن بدن خود میتواند زمینهای ناهموار را پشت سر بگذارد. به عنوان مثال، اگر این ربات برای اهداف جستجو و نجات استفاده شود، انعطاف پذیری آن امکان میدهد مکانهای فاجعه را بدون نیاز به تنظیم مجدد بررسی کند.
البته نمونه اولیه فعلی فقط در خطوط مستقیم حرکت میکند، بنابراین قبل از حرکت از آزمایشگاه به برنامههای کاربردی در دنیای واقعی، به نوعی مکانیزم هدایت نیاز دارد. همچنین اگر فناوری هدایت خودکار در طراحی آن گنجانده شود، بسیار مفید خواهد بود تا بتواند بدون نیاز به حضور یک اپراتور انسانی کار خود را انجام دهد.
در حال حاضر "RCTR" در حال توسعه است و مقالهای در مورد این پروژه در مجله IEEE Robotics and Automation Letters منتشر شده است.
انتهای پیام