افت شدید محبوبیت اردوغان

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد، میزان محبوبیت رجب طیب اردوغان به پایین ترین میزان خود از اکتبر ۲۰۱۸ تا کنون رسیده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از عرب نیوز ، شرکت نظرسنجی متروپل در این نظرسنجی خود نشان داد میزان محبوبیت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به میزان حدود دو درصد نسبت به میزان مربوط به دسامبر ۲۰۱۹ کاهش یافته و از ۴۳.۷ درصد به ۴۱.۹ در ژانویه ۲۰۲۰ رسیده است.

کارشناسان معتقدند از جمله دلایل اساسی این کاهش محبوبیت، دیکتاتوری و قدرت طلبی های اردوغان و آسیبهای او به نهادهای دموکراتیک این کشور است.

برک اسن، یک استاد دانشگاه بیلکنت شهر آنکارا در حوزه روابط بین المللی، موضوع کاهش اعتماد رای دهندگان به اردوغان را ناشی از افول وضعیت اقتصادی و بحرانهای خارجی و داخلی دیگر ترکیه دانست.

او به عرب نیوز گفت: هر چند حزب حاکم ترکیه در گذشته با استفاده از سیاسی سازی بحرانها حامیانش را علیه مخالفان بسیج می کرد اما به نظر می رسد دیگر قدرت آنکه به بحرانها به شکل موثر رسیدگی کند را ندارد و بسیاری از رای دهندگان احساس می کنند حزب حاکم عدالت و توسعه مساله زلزله اخیر این کشور در استان الازیگ را نتوانست به خوبی مدیریت کند.

داده های شرکت نظرسنجی مذکور نشان داده‌اند اوج محبوبیت اردوغان مربوط به ماه اکتبر، زمانی که او دستور به اجرای حمله به مناطق شمال شرق سوریه را داد، با میزان ۴۸ درصد بوده است.

همچنین نظرسنجی جدید این شرکت مشخص کرد، ۸۲.۳ درصد از رای دهندگان حامی حزب دموکراتیک خلق، ۸۷.۴ درصد از حامیان حزب مردم جمهوریخواه و ۸۳.۳ درصد از رای دهندگان حامی "حزب خوب" ترکیه از نحوه رهبری اردوغان در ترکیه ناراضی هستند.

یک مطالعه جداگانه دیگر که از سوی حزب مردم جمهوریخواه ترکیه صورت گرفت همچنین نشان داد، ۴۰ درصد از رای دهندگان حامی اردوغان احساس می کنند نظام ریاست جمهوری ترکیه نیاز به اصلاح دارد در حالی که ۵۴ درصد از حامیان حزب جنبش ملی‌گرای ترکیه نیز خواستار تغییر نظام حاکم بر ترکیه شده‌اند.

نظرسنجی "تمیس ریسرچ" که نتایجش اوایل ماه فوریه انتشار یافت مشخص کرد که اکرم امام اوغلو، شهردار شهر استانبول و از رقیبان اردوغان  با توجه به داشتن کاریزما و درپیش گرفتن یک گفتمان سیاسی فراگیر توانسته محبوبیت ۴۹ درصدی پیدا کند در حالی که بعد از او منصور یاواس، شهردار شهر آنکارا با ۴۷ درصد در جایگاه دوم و اردوغان با ۴۲ درصد در جایگاه سوم قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98112317006
  • خبرنگار : 71415