به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هیئت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی در بیانیهای اعلام کرد که دور نخست مذاکرات کمیته نظامی مشترک (۵+۵) در ژنو که در روز دوشنبه گذشته آغاز شد، بدون دستیابی به توافق آتش بس پایان یافت.
هیئت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی پیشنهاد کرد که هجدهم ماه جاری میلادی (۲۹ بهمن) موعد جدید مذاکرات طرفهای درگیر در لیبی باشد.
این هیئت همچنین اضافه کرد که دو طرف درگیر در لیبی بر لزوم تداوم مذاکرات و دستیابی به توافق آتش بس تاکید کردند.
طرفین درگیر در لیبی در پایان دور نخست نشستهای کمیته نظامی مشترک بر لزوم احترام به آتش بس و حفظ حاکمیت ملی لیبی تاکید کردند.
طرفهای درگیر از عملیات جاری فعلی در زمینه تبادل اسیران و بازگردان اجساد به گروگان گرفته شده نزد دو طرف، حمایت کردند.
پنج افسر عالی رتبه به عنوان نماینده دولت وفاق ملی و پنج افسر ارشد ارتش شرق لیبی و با میانجیگری غسان سلامه، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی در این مذاکرات شرکت داشتند.
شکلگیری این کمیته در کنفرانس برلین در باره لیبی در ۱۹ ژانویه اعلام شد و هدف آن مذاکره برای آتش بس کامل در لیبی میان دو جناح درگیر است.
از سوی دیگر، منابع نظامی لیبیایی از آغاز درگیریها با سلاحهای سنگین و نیمه سنگین در تعدادی از مناطق جنوب طرابلس خبر دادند.
منابع نظامی لیبیایی اعلام کردند که شنبه شب صدای شلیک سلاحهای سنگین و نیمه سنگین در منطقه "المشروع" به گوش رسید.
منابع مذکور همچنین اعلام کردند که درگیریها همواره بین خط ۲ و ۶، پشت مدرسه "الفروسیه" و نیز منطقه "جزیرة الشریف" ادامه دارد.
در این راستا سفارت آمریکا در طرابلس شب گذشته به طرفین درگیری در این کشور درباره ازسرگیری درگیریها هشدار داد.
هیئت آمریکا در طرابلس در بیانیهای اعلام کرد، ریچارد نورلند، سفیر آمریکا در لیبی نسبت به عملیات نظامی مجدد در این کشور هشدار داد.
در این بیانیه آمده است، سفارت آمریکا با نگرانی گزارشها مبنی بر وجود عملیات نظامی مهم برنامهریزی شده از سوی نیروهای مسلح شرق و نیروهای دولت وفاق ملی در آینده نزدیک را پیگیری میکند.
در این بیانیه عنوان شده است: این عملیات چه پیشدستانه و چه خصمانه باشد نقض توافقنامههای محقق شده در برلین است و ما از تمام طرفها و حامیان خارجیاش میخواهیم با دقت خطرات چنین عملیات نظامی را بررسی و از مذاکرات امنیتی سازمان ملل حمایت دوچندان کنند.
نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" چهارم آوریل عملیات گستردهای را علیه طرابلس آغاز کردند. در جریان این عملیات درگیریهای شدیدی میان نیروهای حفتر و دولت توافق ملی رخ داده است.
لیبی از زمان سرنگونی نظام معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد بحران سیاسی و نظامی است. در حال حاضر دو طرف اصلی بر سر قدرت در این کشور جنگ دارند. یکی دولت توافق ملی لیبی که مقر آن طرابلس است و از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت موقت در شرق لیبی با ریاست عبدالله الثنی که پارلمان طبرق و ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر از آن حمایت میکنند.
انتهای پیام