گزارشگر سازمان ملل میزبانی انگلیس از شرکت جاسوس‌افزار اسرائیلی را محکوم کرد

یک بازرس مستقل سازمان ملل متحد از تصمیم دولت انگلیس برای میزبانی از یک شرکت جاسوسی انتقاد کرد که ظاهرا فناوری آن از سوی رژیم‌های سرکوبگر برای رهگیری پیام‌های خصوصی روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشری استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، دیوید کای، مخبر ویژه سازمان ملل در آزادی بیان که خواستار یک جنبش جهانی علیه فروش این نوع از فناوری شده است، گفت دولت‌های دموکراتیک "باید اعتراض کنند و باید استانداردهای جهانی برای صادرات چنین ابزارهایی که مطابق قوانین و حقوق بشر باشد، ایجاد شود."  

گاردین پنج‌شنبه فاش کرد، دولت انگلیس قصد دارد در نمایشگاه تجاری "امنیتی و پلیسی" ماه آتی در همپشایر میزبان ان‌اس‌او گروپ (NSO Group) باشد که یک شرکت جنجالی اسرائیلی در زمینه جاسوسی است. این تصمیم با انتقاد وکلا، کارشناسان فنی، گروه‌های حقوق بشری و یک عضو حزب کارگر مواجه شد.

ان‌اس‌او گروپ جزو سی شرکتی خواهد بود که محصولاتشان را در این نمایشگاه سه روزه عرضه می‌کنند. این مراسم از سوی وزارت خارجه و وزارت تجارت بین‌المللی انگلیس سازماندهی شده است و سوم مارس آغاز به کار می‌کند.

دولت انگلیس معمولا از حدود ۶۰ هیات از کشورهای خارجی به این نمایشگاه بین‌المللی دعوت به عمل می‌آورد و طی آن شرکت‌ها محصولاتی نظیر فناوری جاسوسی و تجهیزات کنترل جمعیت را به نمایش می‌گذارند. این نمایشگاه در سال‌های اخیر با حضور کشورهایی با رژیم‌های سرکوبگر نظیر عربستان و مصر برگزار شده است.

مخبر ویژه سازمان ملل در آزادی بیان گفت: میزبانی از نمایشگاه‌های تجاری برای صنایع بدون اتخاذ گام‌هایی برای ارزیابی وضعیت حقوق بشری مشارکت‌کنندگان، دقیقا حامل پیام غلطی است.

رون دیبرت، مدیر "سیتیزن‌ لب" در دانشکده مونک دانشگاه تورنتو گفت، این موسسه تحقیقاتی "جاسوسی جهانی هدفمند علیه جامعه مدنی" را ثبت کرده است که با استفاده از جاسوس‌افزاری مثل آنکه ان‌اس‌او گروپ می‌فروشد، از جمله علیه اشخاصی در انگلیس، کانادا، آمریکا و اروپا بوده است.      

دیبرت تاکید کرد، به جای میزبانی از شرکت‌های جاسوسی "به منظور فروش آن ابزارهایی که دیکتاتورها برای جاسوسی غیر قانونی از زندگی مردم در کشورهایشان به کار می‌برند، دولت‌هایی که ادعای تقویت قوانین و حقوق بشر را دارند، نظیر انگلیس، باید تدابیر حقوقی و سیاستگذاری فوری برای کنترل آن اتخاذ کند."  

شرکت ان‌اس‌او گروپ گزارش‌هایی مبنی بر استفاده از فناوری آن برای هدف گرفتن فعالان حقوق بشری و خبرنگاران در سراسر جهان را تکذیب کرده است. به گفته آن، قرار بود مقام‌های اجرای قانون از نرم‌افزار آن برای هدف گرفتن تروریست‌ها و مجرمان نظیر قاچاقچیان انسان و قاچاقچی مواد مخدر استفاده کنند.

انتهای پیام   

  • شنبه/ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98111913485
  • خبرنگار : 71402