محمد رضا قاسمی در گفتگو با ایسنا با تاکید بر اهمیت جایگاه سمنها در فعالیتهای علمی و پژوهشی در عرصه نجوم عنوان کرد: مجموعه تابیکران در چند شاخه پژوهشی فعالیت دارد و به ویژه در معرفی نجوم در مدارس و دانشگاهها از طریق برگزاری کارگاههای تخصصی گام برمیداریم.
مسئول انجیاوی تابیکران افزود: همچنین در برگزاری تورهای گردشگری نجوم و رصد ستارگان نیز فعالیتهایی انجام میشود و جوانان با ایدهها و خلاقیتهای علمی از مسابقات و کارگاههای این مجموعه استقبال خوبی دارند.
وی اظهار کرد: این مجموعه بیش از 8 سال در برگزاری کارگاههای علمی و تخصصی ورود پیدا کرده است و بخش زیادی از زندگی فضانوردان و دغدغهها و چالشهای فضانوردان خارج از جو زمین و تاثیرات جو بر روی اجسام و گریز از مرکز را با استفاده از ابزارهای علمی و پخش کلیپ و فیلم معرفی میکنیم.
قاسمی بیان کرد: همچنین کارگاههای آموزشی در رشته نجوم و رصد ستارگان مورد توجه قرار دارد و این دورههای آموزشی از مهدکودک تا دانشگاه برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه فضا و هوا در قم هنوز ناشناخته است، براین اساس در بحث آموزش یکی از کارهای مهم ایجاد دغدغه برای دانشآموز خلاق است تا به آنها علم و آگاهی بدهیم.
این پژوهشگر فضا و نجوم عنوان کرد:فقدان اطلاعات در این زمینه موجب سختتر شدن انتخاب رشته فضا و نجوم میشود، در این باره سازمان فضائی و نهادهای مرتبط میتوانند وارد میدان شوند و در ایامی مانند فضا در پاییز و فناوری فضا در بهمن ماه با مشارکت گروههای مختلف، برنامه های ترویج علمی و رفع موانع برای آگاهی سازی در قشر دانش آموزان و دانشجویان را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: اگر به جوانان آگاهیبخشی بدهیم به واسطه کنجکاوی خودشان وارد این عرصه میشوند و باقی مسیر را خودشان میپیمایند، ما باید به فرزندان خود خوراک فکری بدهیم البته با مشکلات و کمبودهایی نیز مواجهایم و بیشتر محتواها به زبان اصلی است و کمتر به زبان فارسی، محتواهای آموزشی در دسترس قرار دارد.
قاسمی عنوان کرد: مراکز علمی و پژوهشی میتوانند در زمینه تولید محتوا نیز قدم بردارند و پایگاههای علمی فراهم شود تا سطح آگاهی جامعه را ارتقا دهیم.
وی در مورد انتظارات از مراکز علمی نیز بیان کرد: ما به جایی رسیدهایم که توقعی از مسئولان وجود ندارد اما مراکز علمی همچون جهاد دانشگاهی میتوانند ظرفیتهای پژوهشی را در اختیار ما قرار دهد و تعاملات خوبی با این مرکز و مراکز علمی شکل بگیرد.
این پژوهشگر فضا و نجوم تصریح کرد: جهاددانشگاهی، توانمندی علمی و پژوهشی خود را برای معرفی نجوم و فضا به کار گیرد و آن را به جوانان معرفی کند و زیرساختهای علمی را برای آشنایی جامعه فراهم کند.
وی گفت: برگزاری هم اندیشیهای علمی در طول سال با حضور نخبگان و فعالان این عرصه یکی از انتظارات مهم ما از مراکز علمی است تا بتوانیم از ظرفیت های موجود استفاده کنیم و ما نیز با فعالیتهای مراکز علمی از جمله جهاد دانشگاهی آشنا شویم، این هم افزاییها موجب رشد و توسعه می شود.
قاسمی در مورد دیگر فعالیتهای این مرکز نیز خاطرنشان کرد: یک نمایش نیز در دست اجرا داریم که در مراحل نهایی اس. این نمایش مربوط به موجودی فضانورد است که با هدف آشنایی کودکان با فضا و فضانوردی تولید شده است و قرار است در مدارس اجرا شود.
وی عنوان کرد: یکی از برنامههای جذاب، معرفی لباس فضانوردی است که در قم چنین امکاناتی نداریم و در کارگاهها، بچه ها با دیدن کلیپها آشنایی لازم را به دست میآورند، درحالی که در بسیاری از کشورها در سطح مدارس، شغل فضانوردی را به خوبی معرفی میکنند.
این پژوهشگر اظهار کرد: در حال حاضر با کانون مریم با توجه به تجهیزاتی که وجود دارد همکاری داریم و تعامل با مراکز علمی و پژوهشی مانند جهاد دانشگاهی را نیز فرصت مهمی در رشد و توسعه فعالیتها میدانیم.
انتهای پیام/