قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی

یک کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی را تشریح کرد.

نادر آزادبخت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موادغذایی آلوده به آفلاتوکسین باعث عارضه‌های چون سندروم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم بدنی و سرطان کبدی جلوگیری از ساختن RNA، پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضه‌های متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد می‌کنند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت عامل بروز عوارض متعددی در دام‌ها می‌شود.

آزادبخت اضافه کرد: آفلاتوکسین B۱ سمی‌ترین و سرطان‌زاترین نوع آفلاتوکسین‌ها بوده که سرطان‌زایی آن در انسان و حیوان به اثبات رسیده است.

این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی افزود:‌ آفلاتوکسین B۲ احتمالاً در حیوانات و آفلاتوکسین G۱ در حیوانات و انسان را در حیوانات سرطان‌زاست.

وی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین M۱ در حیوانات سرطان‌زا و در انسان غیر سرطان‌زاست.

آزادبخت یادآور شد: استفاده از نان در اثر داشتن میزان بالای کربوهیدرات و پروتئین یک بستر و محیط مغذی مناسب برای رشد کپک‌های آفلاتوکسین‌زا فراهم می‌شود که اغلب باعث آلودگی به آفلاتوکسین می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98111611388
  • خبرنگار : 50177