تشریح جزئیات بودجه سال آینده شهرداری تهران در حوزه شهرسازی

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران جزئیاتی از بودجه سال آینده شهرداری تهران در حوزه شهرسازی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، محمد سالاری در نشست خبری امروز سه شنبه به همراه سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در تشریح بودجه سال آینده شهرداری تهران در بخش شهرسازی گفت: سقف بودجه سال آینده شهرداری تهران ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تعیین شده که ۲۴۰۰ میلیارد تومان آن به صورت دریافت تسهیلات جذب خواهد شد. یعنی چیزی حدود ۱۳ درصد بودجه، همچنین ۱۲ هزار و ۱۶۹ میلیارد تومان از بودجه درآمدی است که در حوزه شهرسازی اعم از پایدار و ناپایدار تامین می‌شود. یعنی چیزی حدود ۴۰ درصد بودجه در این بخش تامین خواهد شد و ۵۰ درصد درآمدها نیز از سایر بخش‌ها خواهد بود.

وی تاکید کرد: ۴۰ درصد بودجه تامین شده در بخش شهرسازی شامل ۱۳۶ میلیارد تومان درآمد ناشی از ساختمان‌هایی است که اتمام آنها در زمان معین انجام نمی‌شود. ۱۴۷ میلیارد تومان نیز از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰، ۶۹۰۰ میلیارد تومان عوارض مازاد تراکم یعنی تراکم مجاز، کمتر از پنج میلیارد تومان عوارض تفکیک، ۳۰۶۶ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده طرح‌های اجرایی و تغییر کاربرد و ۱۸۰ میلیارد تومان نیز از محل عوارض حذف پارکینگ تامین خواهد شد که جمعا رقمی معادل ۱۲ هزار و ۱۶۹ میلیارد تومان خواهد بود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تغییر رویکرد در بودجه بندی سال آینده شهرداری اشاره کرد و افزود: این تغییر رویکرد در حوزه شهرسازی نیز به خوبی روی داده به شکلی که برای اولین بار از سمت شهرداری شاهد این تغییر رویکرد در بودجه بندی هستیم. هر چند که سیاست‌ها از سوی شورا تعیین شده ولی باور شهردار تهران نیز همین موضوع بوده، لذا برای اولین بار به جای رفتن بودجه به سمت پروژه‌های صرف عمرانی بزرگ مقیاس به سمت حوزه‌هایی می‌رود که در درون محلات و در سال‌های گذشته مغفول مانده است. به این ترتیب مبتنی بر نیاز واقعی شهر بودجه به درون محلات خواهد رفت.

وی به سند توسعه ۱۸۰ محله غیر برخوردار و کمتر برخوردار شهر تهران که تهیه آن کامل شده اشاره کرد و افزود: امروز می‌توانیم دعا کنیم پروژه‌هایی که در سال آینده انجام خواهند شد بر اساس مطالعه تعیین شده و اختصاص ۲۰۰۰ میلیارد برای پروژه‌های محلات افتخار بسیار خوبی خواهد بود. همچنین میدان‌گاه‌ها و پلازاهای شهر تهران مورد توجه قرار گرفته که ۱۵ پروژه مهم نیز در این قالب و در حوزه بازآفرینی شهری رقم خواهد خورد که یکی از آنها طرح نیلوفری خواهد بود.

سالاری تاکید کرد: برای مناسب سازی پیاده راه‌ها نیز رقم خوبی معادل ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تا کنون چنین چیزی سابقه نداشته، ۵۰۰ میلیارد تومان نیز در حوزه شهرسازی به توسعه بوستان‌هایی از جمله بوستان ولایت، ایرانیان، چهارباغ و ... اختصاص پیدا کرده، از سوی دیگر ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای تملک باغات در نظر گرفته شده است.

سالاری در تشریح بودجه پیش بینی شده در حوزه ایمنی، مدیریت بحران و تاب‌آوری شهری نیز گفت: حوزه ایمنی و مدیریت بحران که از ماموریت‌های مهم حوزه شهرسازی است برای بودجه سال آینده رقمی معادل ۱۰۷۶ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده، اقدامات خوبی در این حوزه به ویژه ایمن سازی ساختمان‌های عمومی و بلند مرتبه انجام شده است. همچنین ۴۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای حوزه حمل و نقل در سال آینده پیشنهاد شده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود و در تشریح عوارض سال آینده گفت: لایحه عوارضی که در شورا تصویب شد از افتخارات حوزه شهرسازی و معماری است. رویکرد ما در این لایحه انقباض بخشی به فرآیند اخذ عوارض و ایجاد شفافیت است. یکی از مهمترین چالش‌های شهرسازی فساد ناشی از امضاهای طلایی بوده است. چندین رویکرد در این لایحه دنبال شده که یکی از آنها الزام شهرداری بر مبنای محاسبه عوارض ساخت و ساز مبتنی بر مرغوبیت مکانی است به شکلی که مقرر شده شهرداری تهران تا شهریور سال آینده دفترچه ارزش مکانی همه پارسل‌های شهر تهران را ارائه کند تا زمینه محاسبه عوارض مبتنی بر عدالت اجتماعی فراهم شود.

وی تاکید کرد: افزایش درآمد پایدار یکی دیگر از رویکردهای این لایحه بوده، همچنین در فرآیند صدور پروانه برای تخریب و نوسازی، عوارض مازاد تراکم مورد توجه قرار گرفته است. در حقیقت تلاش کردیم رویکرد تدوین لایحه به گونه‌ای باشد که حوزه تخلفات عوارض بیشتری داشته باشند تا به نوعی مانع بروز تخلفات نیز باشیم. همچنین برای تشویق به ساخت پارکینگ عمومی توسط بخش خصوصی عوارض مازاد تراکم از پارکینگ‌های عمومی را حذف کردیم تا توجیه اقتصادی ایجاد شود.

سالاری ادامه داد: اشکالاتی که در فرآیند مصوبات گذشته وجود داشت، سعی شد اینبار حل و فصل شود و اشکالات و ابهامات در این لایحه رفع شود. همچنین بحث بهره برداری موقت از اماکنی که در پهنه‌های M و S قرار دارند و امکان کسب و کار در آنها وجود دارد. برای اولین بار و به صورت پایلوت و قانونی در چهار منطقه شهرداری عملیاتی شده تا پس از اخذ بازپرس‌ها در صورت رضایتمندی شهروندان و ایجاد رونق کسب و کار به همه مناطق تعمیم داده شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص ساختمان پلاسکو و توافقات انجام شده در مورد آن گفت: من شخصا مخالف هستم که جلساتی به صورت محفلی انجام شود و در آن وزیر راه و شهرسازی بگوید برای این ساختمان پارکینگ تامین نشود. اگر مصلحت شهر پلاسکو و ... را می‌خواهیم اولاترین نهاد برای تامین پارکینگ بنیاد مستضعفان است. لذا بهتر است آقای فتاح این ساختمان را با تمام استانداردها به همراه پارکینگ و پرداخت عوارض کامل بسازند. شورا اگر اختیارات داشت به صورت قانونی قطعا در عوارض این ساختمان تخفیف می‌داد ولی تصمیم گیری در جلسات محفلی نباید انجام شود. پارکینگ این ساختمان باید به طور کامل تامین شود و اگر وزارت راه و شهرسازی از این موضوع برگردد خوب نیست. باید مسیر قانونی طی شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح کمک زیان دهی به شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران گفت: شهردار تهران به درستی اعلام کردند که میزان کمک به سازمان‌ها و شرکت‌ها در بودجه سال آینده ۱۰ درصد است که رویکرد درستی بوده اما جای تاسف دارد که شهرداری تهران با وجود ۴۳ سازمان و شرکت هنوز به آنها کمک می‌کند در حالیکه باید امروز کمک سازمان‌ها و شرکت‌ها به مجموعه شهرداری تهران اعلام می‌شد. در حقیقت این سازمان‌ها و شرکت‌ها به حیات خلوت شهرداری تبدیل شده‌اند. لذا باید در این دوره تعداد آنها کاهش پیدا کند و آن دسته که زیان ده هستند حذف شوند. چرا که به محل نیروگیری برای شهرداری تهران تبدیل شده‌اند.

سالاری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص کاشت درخت توسط شهرداری تهران در زمین‌هایی که مالک خصوصی دارد و حقوق آنها به واسطه کاشت درخت از بین می‌رود گفت: شهرداری تهران در مقطعی تصمیم گرفت زمین‌های خاصی که به عنوان زمین‌های بلادفاع شهری شده‌اند با نصب پلاکاردهایی، تعیین تکلیف مالکیت کند و در صورتیکه مالکان آنها مشخص نشد آنها را به بوستان شهری تبدیل کند که امروز نیز برخی از بوستان‌های خوب شهری از محل همین زمین‌ها بوده اما در برخی از زمین‌ها نیز بعدها مالکان آنها مشخص شد که برای احقاق حقوق این مالکان باید اقامه دعوی کنند و حقوق خود را از مراجع قضایی دنبال کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98111511122
  • خبرنگار : 71505