بیشتر آمریکایی‌ها معتقدند رویکرد ترامپ درقبال ایران احتمال جنگ را افزایش داده است

اکثر مردم ایالات متحده آمریکا عقیده دارند که رویکرد ترامپ درباره ایران، احتمال درگیری شدید میان دو کشور را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، طبق نتایج مرکز نظر سنجی پیو، 48 درصد آمریکایی‌ها ترور به شکل حمله هوایی ایالات متحده و به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی را تصمیمی درست می‌دانند. با این حال، اکثریت (54٪) می‌گویند که رویکرد دولت ترامپ در رابطه با ایران، احتمال درگیری نظامی شدید بین ایالات متحده و ایران را افزایش داده است. فقط 17٪ اعتقاد دارند که رویکرد دولت، امکان درگیری با ایران را کاهش داده است، در حالی که به عقیده 26٪ این اقدام تفاوت زیادی ایجاد نکرده است.
در ارزیابی تأثیر سیاست‌های دولت بر امنیت ایالات متحده، 44٪ اظهار داشتند که رویکرد دولت، باعث تضعیف امنیت ایالات متحده (در نظر دیگران) شده است؛ در حالیکه بخشی هم عقیده دارند که امنیت آمریکا افزایش یافته (28٪) یا در آن تفاوت زیادی ایجاد نشده است (26٪).
در آخرین نظرسنجی ملی مرکز تحقیقات پیو  که 8 تا 13 ژانویه با استفاده از تلفن‌های همراه و ثابت از 1504 آمریکایی انجام شد، مشخص شد تنها یک چهارم آمریکایی‌ها (23٪) به آنچه دولت ترامپ درباره ایران می‌گوید، اعتماد زیادی دارند، در حالیکه 22٪ دیگر اعتماد نسبی به اظهارات دولت داشتند. اکثریت 53 درصدی مردم اعلام داشتند که اعتماد چندانی به اظهارات دولت درباره ایران ندارند (18 درصد) یا اینکه اصلا اعتماد ندارند (35 درصد).
این دیدگاه‌ها، مغایرت چندانی با ارزیابی‌های قبلی درباره اعتبار شخصی دونالد ترامپ ندارد. به عنوان مثال، حدود یک سال پیش 58٪ مردم گفتند که به اظهارات ترامپ کمتر از اظهارات روسای جمهور قبلی اعتماد دارند؛ فقط 26٪ اعلام داشتند که به اظهارات ترامپ بیشتر از گفته‌های روسای جمهور پیش از وی اعتماد دارند، و 14٪ دیگر، اطمینان یکسانی به ترامپ و روسای جمهور پیشین داشتند. همانند تمامی تصمیم‌ها و سیاست‌های ترامپ- از جمله خود وی- حمله هوایی ایالات متحده به ایران نیز مخالفان و موافقان خاص خود را دارد.
با وجود اینکه جمهوری‌خواهان با قاطعیت از حمله هوایی که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، حمایت می‌کنند، نظرات متفاوتی در مورد چگونگی تأثیر رویکرد ترامپ درباره ایران بر چشم‌انداز جنگ با ایران و امنیت ایالات متحده دارند. در عوض، دموکرات‌ها درباره تاثیر ترور هوایی سردار سلیمانی بر احتمال نزاع با ایران و امنیت ایالات متحده، نظرات منفی داشتند.
فقط حدود یک سوم جمهوری‌خواهان و مستقلین وابسته به جمهوری‌خواهان (34٪) می‌گویند که رویکرد دولت در رابطه با ایران، احتمال درگیری نظامی را کاهش داده است؛ 26٪ عقیده دارند که احتمال بروز چنین نزاعی افزایش یافته است و 37٪ معتقدند تفاوت چندانی ایجاد نشده است.
اکثریت قابل توجهی از دموکرات‌ها (81٪) می‌گویند که رویکرد دولت در رابطه با ایران، احتمال بروز درگیری نظامی بزرگ بین ایالات متحده و ایران را افزایش داده است.
در حالی که 56٪ جمهوری‌خواهان و مستقلین وابسته به جمهوری‌خواهان می‌گویند که رویکرد ترامپ درباره ایران، امنیت آمریکا را افزایش داده است، اما جمعیت کثیری از دموکرات‌ها و افراد وابسته به آنها (75٪) معتقدند که این امر باعث تضعیف امنیت ایالات متحده آمریکا شده است.
به هرحال، جمهوری‌خواهان و وابستگان آنان، از تصمیم ایالات متحده مبنی بر ترور هوایی سردار سلیمانی حمایت کردند؛ 84 درصد آن را تصمیم درستی ارزیابی کردند، درحالیکه 11 درصد عقیده داشتند که ترور سردار سلیمانی تصمیم نادرستی بود. از نظر دموکرات‌ها، اقدام به حمله هوایی، تصمیم نادرستی بود (73 درصد) و تنها 17 درصد آنان این تصمیم را درست دانستند.  
شایان ذکر است که در میان تقریباً یک چهارم جمهوری‌خواهان که عقیده دارند رویکرد دولت ترامپ در رابطه با ایران احتمال درگیری نظامی را افزایش داده است، اکثریت (65٪) اعتقاد دارند انجام این حمله هوایی، تصمیم درستی بود. فقط یک سوم جمهوری‌خواهان (31٪) که عقیده دارند رویکرد ترامپ احتمال درگیری نظامی با ایران را بالا برده است، می‌گویند این تصمیم اشتباه بوده است.

بنا بر این گزارش، با توجه به سن و جنسیت، دیدگاه‌های متفاوتی درباره ترور هوایی سردار سلیمانی توسط ایالات متحده وجود دارد. غالبا، زنان و جوانان عقیده دارند که موضع ترامپ علیه ایران، احتمال درگیری شدید بین ایران و ایالات متحده را در پی دارد.
زنان، نزدیک به 20 درصد، کمتر از مردان ترور هوایی سردار سلیمانی را تصمیم درستی ارزیابی می‌کنند (37٪ در مقابل 58٪). و افراد زیر 30 سال تنها گروه سنی‌ای هستند که تا حد چشمگیری، تررو هوایی را غلط ارزیابی می‌کنند (از نظر 51 درصد اقدامی نادرست و از منظر 40 درصد اقدام درستی بوده است).
این اختلافات، موضع کلی دولت ترامپ نسبت به ایران  را به مسایل دیگر تسری می‌دهد. اکثر زنان (62٪) می‌گویند که رویکرد دولت علیه ایران، احتمال بروز درگیری شدید نظامی را افزایش داده است؛ حدود نیمی از مردان نیز (47٪) همین عقیده را دارند.
در حالیکه اکثریت افراد 18 تا 29 ساله (65٪) و 30 تا 49 (61٪) می‌گویند که رویکرد دولت احتمال درگیری شدید با ایران را افزایش داده است، بخش کمتری از افراد در سنین 50 و بالاتر (46٪) این نظر را ابراز می‌کنند.
تعداد کمی از آمریکایی‌ها به اظهارات ترامپ درباره وضعیت ایران اعتماد دارند. بطور کلی، بیشتر آمریکایی‌ها نسبت به گفته‌های ترامپ درباره وضعیت ایران یا اطمینان کمی دارند یا اصلا اطمینان ندارند (53%)؛ تنها 45 درصد آنان به اظهارات دولت اطمینان زیادی دارند.
جمهوری‌خواهان و مستقلین وابسته به آنان، نسبت به دموکرات ها و مستقلین وابسته به آنها، اعتماد بسیار بیشتری نسبت به اظهارات دولت ترامپ درباره ایران ابراز می‌کنند. اما بین جمهوری‌خواهان و مستقلین آن‌ها، در اعتماد به دولت، مغایرت بسیاری وجود دارد.
از بین جمهوری‌خواهان، 57٪ اعتماد زیادی به آنچه دولت درباره ایران می‌گوید، دارند؛ اما در میان مستقلین وابسته به جمهوری‌خواهان که حدودا یک سوم جمهوری‌خواهان و طرفداران آنها را تشکیل می‌دهند، فقط 33٪ اعتماد زیادی به اظهارات دولت درباره ایران دارند.
دموکرات‌ها و مستقلین وابسته به آنها، تا حد زیادی نسبت به اظهارات دولت درباره ایران بی‌اعتماد هستند. اکثریت قابل مقایسه‌ای از هرکدام (به ترتیب 62٪ و 57٪) اظهار می‌دارند که هیچ اعتمادی به آنچه دولت درمورد وضعیت ایران می‌گوید، ندارند.
به طور کلی، از بین مسقلین، از جمله آن‌هایی که طرفدار هیچ حزبی نیستند، 60% اعلام داشتند که به اظهارات ترامپ درباره ایران اعتماد کمی دارند یا اصلا اعتماد ندارند (36 درصد آنان اعلام کردند که به گفته‌های ترامپ هیچ اطمینانی ندارند). تقریبا از هر ده نفر، چهار نفر (38%) اعتماد نسبی به اظهارات دولت علیه ایران دارند.

گروه ترجمه ایسپا: دکتر محمد عاملی
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۳:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98111510406
  • خبرنگار :