به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، با وجودی که احزاب یهودی با زمان الحاق این بخشها اختلاف نظر دارند اما همگی به دنبال استفاده از این مسأله در کمپینهای انتخاباتی و گنجاندن آن در برنامههای تبلیغاتی خود در آستانه انتخابات کنست هستند که قرار است دوم مارس (۱۲ اسفند) برگزار شود.
اما احزاب "چپ اسرائیل" از اجماع بر سر الحاق مناطق غور اردن و بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی مستثنی هستند و رهبران آنها با هر گونه اقدامات یکجانبه دولت اسرائیل مخالف بوده و پیشنهاد دادهاند که حاکمیت و الحاق شهرکها از طریق مذاکرات و حل و فصل سیاسی با تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود.
در پی مخالفت احزاب راستگرای تندرو با طرح معامله قرن و اظهارات جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که گفته بود، الحاق فوری صورت نخواهد گرفت و این اقدام باید با توافق آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت بگیرد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی جلسه کابینه را که قرار بود روز یکشنبه برگزار و در آن طرح صلح آمریکا تصویب شود به تعویق انداخت.
در حالی که نتانیاهو به همپیمانان خود اعلام کرده تنها دو روز فرصت میخواهد تا در کاخ سفید به مذاکره بنشیند و تأکید کرده که تلاش دارد تیم صلح آمریکا را برای تصویب تصمیم الحاق حداقل شهرکها به اراضی اشغالی قانع کند اما ناگهان متحدان خود را با اعلام سفر رسمیاش به اوگاندا غافلگیر کرد.
وی اعلام کرد، قرار است امروز (دوشنبه) به این کشور سفر کرده و با تعدادی از روسای کشورهای آفریقایی دیدار و با آنها برای انتقال سفارت خود از تلآویو به قدس به توافق برسد.
اما در مقابل وتوی آمریکا و فشار بر رژیم صهیونیستی برای عدم انجام اقدامات یکجانبه پیش از انتخابات کنست، نتانیاهو خود را در برابر حامیانش در یک بنبست میبیند. به همین دلیل حزب لیکود حاکم تلاش دارد طرح صلح آمریکا را به صورت کامل و نه بندهایی از آن که به نفع اسرائیل است را تصویب کند و مخالفت واشنگتن را با حاکمیت رژیم صهیونیستی بر منطقه "اغوار" و شهرکها پیش از انتخابات پارلمانی لغو کند.
هدف حزب لیکود از این اقدامات رقابت با ائتلاف "آبی - سفید" به رهبری بنی گانتس است که اعلام کرده، کاملا طرح معامله قرن را میپذیرد و آن را سنگبنای هرگونه مذاکره آتی با فلسطینیها میداند.
گانتس که اعلام کرده، هر الحاقی باید ضمن توافق با تشکیلات خودگردان فلسطین صورت بگیرد، قصد دارد طرح معامله قرن را برای تصویب در کنست پیش از انتخابات پارلمانی مطرح کند اما حزب لیکود تنها به مطرح کردن بند مربوط به اعمال حاکمیت اسرائیل بر بخشهایی از کرانه باختری اکتفا خواهد کرد.
اما تلویزیون رسمی اسرائیل اعلام کرد، احتمال میدهد موانع اصلی پیش روی لیکود عدم موافقت برخی از احزاب و مخالفت شدید احزاب راستگرا با معامله قرن باشد زیرا آنها میگویند، این طرح شامل بند تشکیل کشور فلسطین عاری از سلاح است.
نتانیاهو بارها در دوره نخست وزیری خود و کمی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی به الحاق شهرکها، غور اردن و شمال بحر المیت به اراضی اشغالی متعهد شده و این تعهد خود را در جریان اعلام طرح معامله قرن توسط ترامپ هم تکرار کرد اما اظهارات کوشنر او را در بنبست قرار داده است.
نتانیاهو برای خروج از این بنبست و استفاده از طرح به اصطلاح صلح آمریکا برای افزایش محبوبیت خود و تقویت سهم حزب لیکود و کرسیهای آن، در حال بررسی امکان تصویب طرح الحاق تنها شهرکها بدون غور اردن و شمال بحر المیت پیش از انتخابات کنست- در جلسه آتی کابینه است به گونهای که مواققت دولت آمریکا را هم در اختیار داشته باشد و اقدامش نیز در مخالفت با اظهارات کوشنر نباشد.
در کنار اظهارات کوشنر، احزاب راستگرای تندرو که نتانیاهو در تشکیل ائتلاف دولت آتی روی آنها حساب باز کرده، همچنان او را تحت فشار قرار میدهند تا رسما الحاق شهرکها و اغوار را پیش از انتخابات اعلام کند و نتانیاهو هم اعلام کرده واشنگتن اجازه این الحاق را تنها پس از انتخابات خواهد داد، همانگونه ائتلاف آبی – سفید، نامزد تشکیل دولت جدید میخواهد.
ائتلاف احزاب راستگرا به رهبری نفتالی بنت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم که با معامله قرن مخالفت کرده، خواستار اعلام حاکمیت این رژیم بر شهرکهاست و نتانیاهو را ترغیب میکند طرح الحاق را هرچه سریعتر در دستورکار خود قرا دهد تا تصویب شده و وارد فاز اجرایی شود.
در مقابل، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی تأکید کرد، اگر معامله قرن برای تصویب در کابینه یا هیئت عمومی کنست مطرح شود، با آن مخالفت میکند.
این در حالی است که داوید لحیانی، رئیس شورای منطقهای شهرکهای غور اردن از رهبران احزاب اسرائیل انتقاد کرده و از آنها خواست فورا حاکمیت این رژیم بر شهرکها و منطقه غور اردن را اعلام کنند چرا که دولت آمریکا با طرح معامله قرن شهرکنشینها را گمراه میکند.
وی گفت: کاملا اشتباه کردم، در واشنگتن بودم با رهبران ارشد کاخ سفید و نزدیکان ترامپ نشستیم و آنها گفتند، اگر تشکیلات خودگردان فلسطین به طرح صلح نپیوندد میتوان حاکمیت اسرائیل بر مناطق مذکور را اعمال کرد.
لحیانی ادامه داد، اتفاقات موجود نشان میدهند که رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری حاکمیت ندارد و بدون موافقت آمریکاییها نتانیاهو نمیتواند حتی یک میلیمتر به اراضی اشغالی ملحق کند. باید طرح معامله قرن را در سطل آشغال انداخت چون خطری وجودی بر رژیم صهیونیستی به عنوان "کشور یهود" است.
همچنین آویگدور لیبرمن، رئیس حزب "اسرائیل خانه ما" اعلام کرد، با حاکمیت رژیم صهیونیستی بر مناطق مذکور موافق است اما به شدت با اجرای معامله قرن قبل از انتخابات مخالف است و حزبش به هر طرحی که نتانیاهو مطرح کند و این طرح شامل تشکیل کشور فلسطین عاری از سلاح باشد، رأی منفی خواهد داد.
رئیس حزب شاس هم که با پیشنهاد تشکیل کشور فلسطین عاری از سلاح مخالفت نکرد، اعلام کرد، احزاب یهودی حریدیها -حامی و متحد دیرینه نتانیاهو- از طرح حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بخشهایی از کرانه باختری و الحاق غور اردن و شهرکها حمایت میکنند و در کنار طرح مذکور به معامله قرن ترامپ هم رأی مثبت خواهند داد.
انتهای پیام