کدام رشته‌ها در آستانه المپیک ۲۰۲۰ روانشناس دارند؟

کشتی و وزنه‌برداری بدون روانشناس ورزشی در راه توکیو

توجه به مقوله استفاده از روانشناس ورزشی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران اعزامی به المپیک یکی از مسائلی است که کشورهای توسعه یافته در حوزه ورزش به آن توجه جدی دارند، موضوعی که برخی رشته‌های ورزش کشور که از شانس بالای کسب مدال در المپیک ۲۰۲۰ توکیو برخوردار هستند از آن غافل مانده‌اند.

به گزارش ایسنا، در آستانه المپیک ۲۰۲۰ توکیو و درحالی که کمتر از شش ماه تا مهمترین رویداد ورزشی دنیا باقی مانده است، برخی رشته‌های ورزشی کشور که از شانس فراوان کسب مدال در المپیک برخوردارند، در کمال تعجب بدون حضور روانشناس ورزشی تمرینات و اردوهای خود را دنبال می‌کنند.

حضور روانشناس ورزشی در کنار تیم‌ها و نفرات اعزامی به المپیک یکی از مهم‌ترین مسائلی است که ورزش ایران توجه چندانی به آن ندارد و اساسا در فهرست اولویت‌های فدراسیون‌های ورزشی جایگاهی برای آن تعریف نشده است و متاسفانه ورزشکاران ایرانی قبل، حین و پس از رویداد پرفشاری نظیر المپیک بی‌بهره هستند.

کشتی فرنگی و آزاد ایران دو رشته‌ای هستند که شانس بسیار بالایی برای رفتن روی سکو در المپیک ۲۰۲۰ دارند، اما جالب اینکه هیچ درخواستی از سوی فدراسیون کشتی برای استفاده از روانشناس ورزشی در کنار دو تیم آزاد و فرنگی به کمیته روانشناسی کمیته ملی المپیک نشده است و این دو تیم بدون بهره‌مندی از روانشناس ورزشی فعالیت‌های خود را دنبال می‌کنند.

وزنه‌برداری یکی دیگر از رشته‌های دارای شانس مدال ایران در المپیک است و تا کنون در کنار تیم‌ملی وزنه‌برداری از روانشناس ورزشی استفاده نشده هرچند که این فدراسیون به تازگی درخواست خود را به کمیته ملی المپیک ارائه کرده است.

بسکتبال دیگر رشته‌ المپیکی است که در کنار تیم‌ملی روانشناس ورزشی ندارد و درخواستی نیز در این زمینه به منظور بهره‌مندی از روانشناس ورزشی نداشته است. در رشته دو و میدانی نیز روان‌شناس ورزشی حضور ندارد و دوچرخه‌سواری نیز دیگر رشته‌ای است که از چنین ظرفیتی مغفول مانده است.

هندبالی‌ها نیز هرچند موفق به کسب سهمیه المپیک نشدند، اما آن‌ها نیز در تیم‌ملی روانشناس ورزشی نداشته‌اند.

با این وجود رشته‌های تکواندو، کاراته و شمشیربازی دارای روانشناس ورزشی هستند؛ کاراته از دو سال قبل و تکواندو و شمشیربازی هرکدام از یکسال قبل فرایند استفاده از روانشناس ورزشی را در دستور کار قرار داده اند.

همچنین فدراسیون والیبال از سال ۱۳۹۲ از معدود فدراسیون‌هایی است که به حضور روانشناس ورزشی در مجموعه تیم‌ملی توجه داشته است. تیم‌های ملی شنا و پینگ‌پنگ نیز دو رشته‌ای هستند که از حدود سه چهار سال قبل به این مسئله توجه کرده و از حضور روانشناس در کنار تیم‌ملی بزرگسالان خود بهره‌برده‌اند.

تیرانداری و تیروکمان نیز دو رشته‌ای هستند که روانشناس ورزشی ندارند، هرچند سرمربی تیم ملی تیراندازی بانوان خود روانشناس ورزشی است.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۱:۲۶
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 98111309263
  • خبرنگار : 71469