معاون حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد

وجود ۳۰ هزار هکتار تالاب و آبگیر در گیلان

معاون حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به وجود ۳۰ هزار هکتار تالاب و آبگیر در استان، تصریح کرد: گیلان از اقلیم و توپوگرافی خاصی برخوردار بوده و ۲۷۶ کیلومتر نوار ساحلی دارد که اهمیت اکولوژیکی این منطقه را دوچندان می کند.

منصور جانبازی امروز(سیزدهم بهمن ماه) در همایش روز جهانی تالاب ها که در پناهگاه حیات وحش تالاب امیرکلایه برگزار شد، این تالاب را یکی از سه تالاب مهم بین المللی استان گیلان دانست که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و اظهار کرد: احیای تالاب ها یکی از اولویت های برنامه ششم است.

وی «زندگی در تالاب ها شکوفا می شود» را شعار امسال روز جهانی تالاب ها دانست و افزود: تنوع زیستی تالاب ها دارای اهمیت بالاست.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به وجود ۳۰ هزار هکتار تالاب و آبگیر در استان، تصریح کرد: گیلان از اقلیم و توپوگرافی خاصی برخوردار بوده و ۲۷۶ کیلومتر نوار ساحلی دارد که اهمیت اکولوژیکی این منطقه را دوچندان می کند.

سربازی تالاب های گیلان را بهترین زیستگاه برای پرندگان مهاجر دانست و گفت: به واسطه قرار گرفتن تالاب های گیلان در مسیر کریدور مهاجرتی بیش از ۲۵۰ گونه پرنده ایرانی و خارجی برای زمستان گذرانی به گیلان می آیند که نشان دهنده تنوع بالا و مطلوب زیستگاه های استان است.

وی با بیان اینکه ۱۰۵ تالاب کشور در دست بررسی و پژوهش است، تصریح کرد: ۳۵ تالاب ایران در کنوانسیون رامسر ثبت بوده و اخیرا تالاب زریوار کردستان به این کنوانسیون اضافه شده است.

این مقام مسئول با اشاره به وسعت ۱۲۰۰ هکتاری تالاب امیرکلایه، خاطرنشان کرد: این تالاب سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون رامسر ثبت شده و در حال حاضر حفاظت و احیای آن براساس برنامه ششم توسعه در دست اقدام است.

معاون حفاظت محیط زیست گیلان با تاکید بر لزوم مدیریت اکولوژیک تالاب ها در کنار ایجاد مشارکت های مردمی، گفت: بهره گیری از مشارکت های مردمی جهت حفاظت تالاب ها جزو اولویت های سازمان حفاظت محیط زیست است و باید جوامع محلی را وارد میدان کنیم. طرح سیپا و مدیریت اکولوژیک تالاب امیرکلایه به زودی به اتمام می رسد و در آن از مشارکت های مردمی، جوامع محلی و ذی نفعان استفاده کردیم.

وی فاضلاب های شهری، روستایی و صنعتی، تصرفات غیر قانونی و برداشت بی رویه و بدون مجوز از منابع موجود آب جهت مصارف غیر مجاز کشاورزی را از جمله مهمترین مشکلاتی دانست که به تالاب ها لطمه وارد می کند و متذکر شد: مطالعات حق آبه تالاب های بوجاق و امیرکلایه به اتمام رسیده و در اختیار آب منطقه ای قرار گرفته است تا بتوانیم حد نصاب آب برای زیستمندان را تامین و میزان خسارت ناشی از برداشت بی رویه آب را کاهش دهیم.

سربازی از اجرای بیش از ۲۰۰۰ هزار متر دیواره سازی جهت تثبیت آب موجود در تالاب امیرکلایه و اصلاح دریچه ها خبر داد و خاطرنشان کرد: اجرای پروژه های بوم گردی در حاشیه تالاب بستر مناسبی برای بهبود معیشت جوامع محلی و افزایش درآمد آنان فراهم می کند.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار ساعت کلاس آموزشی تالاب برای دانش آموزان برگزار کردیم، گفت: دانش آموزان باید با نقش مهم تالاب ها آشنا شوند و اقدام به حفاظت از این زیستگاه های ارزشمند کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98111308975
  • خبرنگار : 50040