دکتر بشیر حاجیبیگی در گفتوگو با ایسنا، گفت: طی ۱۰ ماه گذشته، یعنی از اول فروردین ماه تا ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۸، دو میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون کشور مراجعه کردهاند که از این تعداد یک میلیون و ۷۲۵ هزار واحد خون اهدا شده است. باید توجه کرد که از این تعداد اهدای خون ۱۹۶ هزار و ۳۳۸ مورد اهدای خون برای بار اول انجام شده است.
بانوان ۴ استان در صدر اهدای خون
وی افزود: همچنین در ۱۰ ماه گذشته به ترتیب بانوان استانهای لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان بالاترین میزان شاخص اهدای خون در کشور را به خود اختصاص دادهاند. بنابراین بانوان این چهار استان توجه و رغبت بیشتری به اهدای خون در کشور داشتهاند.
رشد ۲ درصدی توزیع خون و فرآوردههای آن در بیمارستانها
حاجی بیگی ادامه داد: همچنین طی ۱۰ ماه گذشته دو میلیون و ۹۹۱ هزار واحد خون و فرآوردههای آن شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت در بین بیمارستانها و مراکز درمانی کشور توزیع شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به دو درصد رشد داشته است. بیشترین میزان مصرف خون و فرآوردههای خونی در کشور مربوط به استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور همچنین گفت: طی ۱۰ ماه گذشته بیشترین میزان اهدای خون با ۱۵.۵ درصد در استان تهران بوده است. در عین حال استان فارس با ۷.۵ درصد و استان خراسان رضوی با هفت درصد در رتبههای بعدی از نظر میزان اهدای خون قرار دارند.
حاجی بیگی با بیان اینکه ۳۴ درصد اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی O مثبت بودند، گفت: همچنین یک درصد از اهداکنندگان خون دارای گروه خونی AB منفی بودهاند. در عین حال ۹۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت و تنها ۱۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی منفی هستند.
انتهای پیام